Airpang

Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

En paradox...?

Av Johnny Ottosson - 29 maj 2011 15:00


Licenser och AT


Tyvärr tillåter inte vädret något skytte idag så jag har istället roat mig med att bygga om min Ruger 1022. Temat för dagens inlägg blir därför istället AT och licensfrågan. En del har ju undrat över varför man samtidigt kan vara för licenser och ändå emot AT, är inte det en paradox?


Själv är jag faktiskt i grund och botten negativ till licenskrav på luftvapen, detta eftersom många länder inte har licenskrav men ändå absolut inga problem med vapentypen. Detta gäller då inte bara USA utan även länder likvärdiga Sverige som Finland och Danmark mfl.


Nu är dock lagen som den är här i Sverige och det är knappast troligt att det blir någon förbättring i framtiden, snarare tvärtom. För att vi ska kunna bedriva vår hobby i framtiden på samma sätt som nu så måste vi alltså gilla läget och anpassa oss efter att följa lagstiftningen. I skenet av detta så är jag positiv till att vi sköter oss och har licenser på våra vapen, som vi ska.

AT däremot är något som förhindrar oss ifrån att få full möjlighet att serva och reparera vår egen egendom. Finns det sedan inget juridiskt skäl att införa AT då ska vi naturligtvis inte skapa en ny begränsning för vår hobby helt själva. 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

29 maj 2011 15:38

Ok, men varför har du då varit så aktiv angående licenskrav osv?

AT satt ju som sagt enbart på strypta vapen och inte på de bössor du vurmar för.

Tyvärr dela jag din åsikt att vi kommer klämmas åt ännu mer i framtiden.

Du är ju krutskytt så du överlever väl då det tydligen har en anna ställning.

Jag avvaktar men annars lär jag sälja allt som kräver licens då det inte går att få licens där jag bor helt enkelt.

Och med det där iaf mitt högre intresse för ev. tävlingsformer.

Men ingen vill ju jobba för allas bästa utom väldigt få personer.

Johnny Ottosson

29 maj 2011 15:43


Licenskrav är viktigt eftersom lagen kräver licen och jag vill ha vår sport reglerad så att vi särskiljer oss tydligt som seriösa entusiaster jämfört med hulliganerna på gatan som busskjuter med luftgevär.

Mina krutvapen uppgår till en 1022 så jag betraktar mig inte alls som krutskytt.

Jag vurmar mycket för strypta vapen, en av mina absoluta favoritvapen är strypt (CZ200).

Det går aldrig någonsin att få en licens om man har bestämt sig för detta...

 
Ingen bild

Silwer

29 maj 2011 15:57

Ändå har jag en licens.

Det är lokal klubb som släpar efter idag, och det syns på fler från min del av landet, de får heller inga licenser om de inte redan är kruskyttar tex.

För såna fins det mängder av, och trots mössan i handen vill de inte veta av en som medlem.

Men nog gnällt, dt är inte alal som ka formulera sig som du, väldigt få tom då man ser till din blogg.

Jag kan det definitivt inte iaf, i nuläget kvittar det igen lokal klubb ingen licens.

MEN som sagt jag är intresserad av tävlingarna de har men ser att de är felaktiga, jag skukle nog ändå komm med en svag bössa då jag tycker FT är nåt anat än en 45J bössa som pangar allt rakt på.

Även HFT tycker jag inte ä intressant med de effekterna.

Jag har tyckt tat det är som i 10J med FWB300S en hög med pussys som inte vågar annat än att ha sina jävla 45J .22 PCP.

Jag tror det är dags atgt tänka OM, varför vill så få vara internationella?

Handlar det bara om att försöka vinna, för jag kan inte tolka det på anat sätt.

Tror inget kommr ändras i den vägen, men jag kommer nog om tillfälle kommer skjuta .177 i högsta klassen där inte Onsala har nån koll iaf.

Johnny Ottosson

29 maj 2011 16:19


Jag hade gärna sett en klass för 45J, en för 16J och en för 10J men tyvärr så tror jag inte att de tävlande i allmänhet delar min syn här.

 
Ingen bild

Öberg

30 maj 2011 16:33

Håhå
På tex en G-sor kan du plocka isär bössan 100% i licensutförandet och på en licensfri kan du göra 98% i AT utförandet. Fungerar på ungefär samma sätt som en plomberad insprutningsbox, tar du bort plomben så gäller inga garantier eller försäkring! Allt för att sakerna skall jobba som dom är tänkta från leverantör.

Att i samma andetag kräva licenstvång på FT tävlingar och samtidigt hävda att AT är av ondo är för mig horribelt trångsynt resonerat!
Vad är det? 1st o-ring som du inte kan byta som troligen aldrig kommer läcka då du inte kan sära blocket från tuben.

Så sluta hyckla om varför du är så imot AT. Du vill ha möjligheten att ta upp dom i fart för och se vad dom presterar då tex.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se