Airpang

Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Nytt från luftvärlden...

Av Johnny Ottosson - 29 maj 2011 10:00


Utgångna modeller och kanske ett utgående fabrikat...?


Idag så kan vi kostatera att BSA har lagt ner tillverkningen av Lonestar och Sportsman HV. Anledningen till detta är att nya Dynamax (Gamo) ska ersätta Sportsman HV och Lonestar försvinner då dess enda särart var att den hade kaliber 25.


Theoben har finansiella problem och har svårt att få fram komponenter ifrån sina underleverantörer. Det främsta problemet förefaller vara pipor, som man köper ifrån Lothar-Walther, vilka önskar se pengar på bordet innan leveranserna kommer igång igen.


Här är en tråd om detta: http://www.airgunadvice.net/viewtopic.php?t=15181

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jazz

29 maj 2011 15:09

Nu griper du halmstrån igen. Theoben använder två olika sorters pipor, då olika fabrikat, 4,5 och 5,5, Är Anshutspipor medan 5,0 och 6,35 är Lothar Walther pipor. Pratar du bara dynga eller är det en Hatsan jakt på gång.

Johnny Ottosson

29 maj 2011 15:21


Hur Anschutz ser på Theobens kreditvärdighet vet jag inte, jag konstaterar bara att Lothar-Walther vill se pengarna på bordet innan de levererar till Theoben.

 
Ingen bild

Silwer

29 maj 2011 15:12

Vad i helvete är det för fel på LW pipor egentligen som ni snackar?

Att det är massproduktion kanske?

Ändå välje många som vet mer matriellt om luftvapen dessa, visserligen utprovade, men ändå.
Jag bara frågar?

Johnny Ottosson

29 maj 2011 15:23


LW har haft en period med stora avvikelser i sin serietillverkning vilket innebar att mindre bra pipor kom ut på marknaden.

Detta är dock ett par år sedan och dagens produktion är betydligt jämnare, som de ska vara.

Just opålitlighetsfaktorn hos LW var den utlösande faktorn för att FX skulle ta tag i saken och börja tillverka egna pipor, vilket nu i efterskott har visat sig vara ett lyckokast, något som man inte minst kan se på tävlingarna där alla pallplatser erövras med ST-pipor.

 
Ingen bild

Silwer

29 maj 2011 15:32

Ok, det har aldrig nämnt officiellt utom från dig och FX snubben iofs.

Men om man har en utvald pipa så är det väl mest en viss effekt man missar jämtemot de där ST piporna? som man dessutom hört om problem med.

Tävlingarna?
Menar du i Sverige?

För ännu saknas ju en inernationell utmanare för FT, jag struntar i jänkarnas inomhustramstävlingar sm visats upp, bäst skytt vinner säger de bara.

Har nån riktig FX ens befunnits sig på elitnivå?

Och OBS det är där jag vil ha dem.

Johnny Ottosson

29 maj 2011 15:41

FX Airguns har ju inte tillverkat renodlade FT-vapen så jämförelserna blir ju lite haltande.

Dock så är deras vapen väl anpassade efter vår nationella tävlingsform och där tar de ju regelbundet storslam.

 
Ingen bild

axelsson

29 maj 2011 21:45

Hej jazz . Ring mig på 0709 528 409 så får du Nr till Ben som har all info om pipor. LW är standard på Theoben sen många år och vad han tycker är bäst Royale eller Theoben Mvh Fredrik

 
Ingen bild

Silwer

29 maj 2011 23:33

De hela bero altså på att ringa dig och få höra om saken?

LW är väl ok ändå vad än du håller på med?

 
Ingen bild

Jazz

30 maj 2011 08:09

Theobens eventuella ekonomiska problem är deras problem inte mina. LV världen tycks vara hård för tillfället.

Johnny Ottosson

30 maj 2011 09:53

Problemet kan dock bli köparnas för de som beställer saker ifrån Theoben eller kanske skickar dit ett vapen för service/reparation.

Blir det en konkurs, vilket jag tror, så kanske det inte är så lätt att få ut sina saker igen, åtminstonde inte utan en avsevärd väntetid.

Konkurrensen i luftvapenvärlden är allt hårdare i takt med att nya aktörer tillkommer. Idag finns billiga fungerande PCP för en femtedel av exempelvis en Rapid betingar och kan man inte motivera sin prisbild med exempelvis en hög teknisk nivå så finns alltid risken att man blir utkonkurrerad.

När Webley & Scott gick över kanten för ett par år sedan så trodde många att detta var helt omöjligt och otänkbart men de var bara den förste i en rad olika fabrikat som kommer att försvinna framöver.

 
Ingen bild

Jazz

30 maj 2011 10:53

Även det struntar jag i. Jag är inet fan av ett visst märke. Jag vill ha ett gevär träffsäkert, men jag klarar din sk drömgräns hitils med alla gevär jag provat (undantaget min 9mm) där ligger jag på 15-20mm. Men vad är Theoben bättre på än andra? Först och främst så kan jag köpa en CS800 stock till den, den har en vantil till slutstycket som gör att man slipper pip packning och den har ett avtryck som är ett av de bästa inom de sk sportgevären. Detta var anledningen till mit köp. Vad är det då som gjorde att jag inte köpte en Daystate? En konstig importör, Och sedan litar jag inte riktigt på det elektriska. Batterier och annat i innan mätet ser lite billigt ut. Jag nämde vissa saker som jag gillar på min Theoben. Skulle någon anna ha dessa saker så blir det en sådant gevär istället. Huvudsaken jag ligger under "drömgränsen"

Johnny Ottosson

30 maj 2011 12:37


En konventionell packning till pipan saknas även hos Elite, däremot såg gillade jag själv Theobens avtryck mycket.

Daystate och Theoben tas väl båda in utav Hurricane?

Jag vet iaf ingen annan som listar dem i Sverige och Tobbe kan man väl knappast kalla konstig (om det är han du tänker på)?

Drömgränsen innefattar alltså 9 serier om 5 skott vardera på uppmätta 50 meter, inte en enstaka träffbild på uppstegade avstånd.

Som jag förstår så har du nära till Hurrican, sammanstråla där nästa vecka med Fredrik och Tobbe så är det bara till att låna Tobbes bana för att bevisa dina resultat.

Till skillnad ifrån mig så behöver du ju dessutom inte oroa dej för vinden..

 
Ingen bild

Jazz

30 maj 2011 10:57

Det jag jobbar på att nå nu är din sk drömgräns, men inte på 50m. Nu är det 100 som gäller och under 10mm. Kanske jag kan komma dit med mina nuvarande gevär. Kan jag inte det så får det bli ett annat

 
Ingen bild

Axelsson

30 maj 2011 11:56

Hej Jazz . Ska åka till Tobbe om någon vecka Han har ju skutbana. kan du och Görgen komma? Glöm inte Bössan . Mvh Fredrik

 
Ingen bild

Görgen

30 maj 2011 13:40

Axelsson, jag vet inte om Jazz åker dit men jag har inget behov att bevisa något varken för dej eller någon annan eftersom jag skjuter för att det är roligt och inte för att vara bäst, därför finns det ej heller någon anledning för mej att påstå att jag träffar eller har träffat olika mål om jag inte har gjort det. Om du är intresserad över hur jag skjuter så finns det en hel del bilder på forumet.

Johnny Ottosson

30 maj 2011 14:01


Det man kan undra är ju varför man slår ner på andras dokumenterade resultat och sedan påstår sig kunna prestera bättre utan att vara villig att backa upp detta när det väl kommer till kritan.

Hade inte du ledsnat på bloggen här förresten?

 
Ingen bild

Jazz

30 maj 2011 20:16

På måndag är det ju nationel sorgedag i skåne. Jag har en bit till Tobbe, men berätta vilken dag så får vi se. Jag brukar vara där ett par gånger i månaden.

 
Ingen bild

Jazz

30 maj 2011 20:31

Jag tänkte på en sak, Jag skjuter en och annan tavla. Men varför ska man skjuta 45 skott. Varför inte 48, 50 eller 93. Är det dina egna regler.

Johnny Ottosson

30 maj 2011 21:26


Visst kan man skjuta 48, 50 eller 93 skott.

Jag valde själv 45 skott och har kört med detta länge, det är en lagom serie som brukar vara populär vid vapenjämförelser.

Huvudsaken är ju att man kör samma, sedan spelar inte det exakta antalet skott någon roll men det bör vara åtminstonde 40 skott.

 
Ingen bild

ICA Stig

30 maj 2011 21:23

Jazz är du nyligen utsläppt i från Säters sjukhus Isolerings avd ????

 
Ingen bild

Jazz

31 maj 2011 00:35

Jaha, du tror vi har träffats där? Nej där har jag aldrig varit.

 
Ingen bild

Sandstig

31 maj 2011 06:33

Görgen: Jag tycker du skall komma och skjuta på nån ft-tävling nån gång framöver, skjuter du ståltråd på 0.3mm på 50M så kan jag garantera att du kommer vinna, varenda gång du ställer upp! Jag är imponerad!

 
Ingen bild

Jazz

31 maj 2011 09:05

Måste man om man är skicklig skytt vissa detta i tid och otid. Du menar att man ska lägga ut tid och pengar bara för äran att vara bäst.
Jag ska tex försöka möta upp Axelsson uppe hos Tobbe men det kommer jag kräva ersttning för. Om jag ska hålla uppvisning så förvandlas min hobby till ett yrke. Men ni är välkomna att vara med när vi skjuter. Ingen är för bra eller dålig. Man har bara roligt.

 
Ingen bild

Silwer

31 maj 2011 14:57

Jazz, ja det där är en jobbig inställning.
Man får dels inet tycka nåt eller på nåt sätt påstå nåt man gör utan att vinna tävlingar alternativt ständigt mata in toppresultat på skottserier i form av bilder.

Jag anser att det är orelevant egentligen, alla kan vi inet vara elitskyttar, men man kan ändå ha åsikter om bössor som skjuter bättre än man själv klarar av.

Skytten är den viktigaste komponenten, men man behöver ju inet göra det svårare för sig än man behöver så att säga, en del går ju att kompensera med ett vapen du känner dig nöjd med, en moralboost om inte annat.

 
Ingen bild

Sandstig

31 maj 2011 16:34

Silwer: Det är väl snarare så att när man säger att nån annan skjuter så dåligt och en själv skjuter kanonbra utan att backa upp det som folk undrar hur det egentligen ligger till? Det var mer ett vänligt tips från min sida att om man skjuter så bra så tycker jag man skall satsa på FT, för mig veterligen skjuter ingen annan så bra, kanske ubbe, eller elvis, eller tomaz, men ingen annan :)

 
Ingen bild

Jazz

31 maj 2011 17:42

Du glömmer de som har lv som sysselsättning de perioder de inte kan göra annat. Vissa av dem sk tränar 5-8 timmar om dagen. Därför finns det skyttar som är duktiga men de syns inte. Skytte är en väldigt bra sport för de med rörelsehinder. Men tyvärr syns inte det mycket utåt.

 
Ingen bild

Silwer

31 maj 2011 18:53

Sandstig:
Jo men det är ju inte så ofta nån framhäver sig själv så, jag gör det definitivt inte iaf.

Ringaktar man nån annas resultat och inet själv var med är det givetvis fel att diskutera just den saken, det förstår jag.

Sen får ju de som folk vet skjuter bra som Tomaz ju alltid mer utrymme när han tycker nåt på forumen, om så folk håller med eller inte så är det väl ett plus i kanten att han provat så många bössor och man liksom tänker "han borde ju veta", men självklart har ju han sina värderingar med, PCP är ju lite svårt då det knappt finns några som man kan säga är ren skit.

Fjädervapen är ju en anna sak, där finns det bevisligen en massa som är klart mindre bra :-)

 
Ingen bild

Sandstig

31 maj 2011 19:40

Jazz: Helt klart! Dom bästa skyttarna tror jag inte figurerar på varken tävlingar eller forum, för mig är det avkoppling att skjuta, och det skall vara roligt! Ibland går det bra och ibland går det mindre bra!

Silwer: Jovisst är det så, ett PCP skjuter ju allt som oftast bra varesig det är ett FX, Crosman, Hatsan eller daystate, allt beror ju bara på vad man har för förväntningar!

 
Ingen bild

Görgen

4 juni 2011 12:35

Sandstig: Varför jag for på Ottosson som jag gorde beror på att när jag skrev att jag inte har så stora problem med vindar på runt 4-6 s/m så skrev han, att har man inga större problem med 4-6 s/m så skjuter man antingen som en kratta eller så har man inte skjutit i såna vindar, vilket mer eller mindre betyder att han påstår att det jag skrev är ren lögn, så tacka fasen för att jag blev uppretad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se