Airpang

Direktlänk till inlägg 25 april 2011

Utveckling, inte avveckling...

Av Johnny Ottosson - 25 april 2011 20:43


Lite olika planer...


Som ni märker så är det ganska lugnt med inlägg på bloggen just nu. Anledningen till detta är att jag skissar lite på en utveckling av Airpang och vi får se lite vad som sker med detta. Våra två forum står också stilla och de har mer eller mindre gjort så hela vintern. Helt klart är att den internetbaserade delen av vår hobby behöver någon form av nytändning så att det blir lite drag i verksamheten.


Jag har funderat lite runt detta och beaktat lite olika tänkbara scenarion för att skapa någon typ av gemensam plattform som kan samla vår verksamhet i en mindre spretig form och samtidigt försöka lägga fokus just runt luftvapen och inget annat.


En lite mer strukturerad form av vetande, kanske inte en bok, en wiki, ett forum eller en blogg utan kanske något annat, vem vet..?


Frågan är bara vad som egentligen behövs? Behövs det ännu ett forum, behövs det ett bättre forum, som ersätter ett eller båda de andra? Behövs den här bloggen? Vad behöver vi egentligen, vad krävs för att driva internetdelen av vår hobby framåt på ett vettigt och beständigt sätt? Vad krävs och vem ska driva det? Ska företeelsen sys ihop med klubbverksamheten?


Många frågor och inga självklara svar, mycket att fundera på men en sak är säker. Sker det ingen utveckling så sker det automatiskt en avveckling och detta är ingen betjänt av, eller hur?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ogster

25 april 2011 23:19

Med dagens inlägg så antar jag att du är insmetad i Leifs nya projekt www.luftvapenforum.se Har kollat det några gånger å det är ju en ren kopia på airgun.se fast med en slogan i stil med "Var med å skapa sveriges nya luftvapen forum" Lycka till med nya forumet!!!

Johnny Ottosson

26 april 2011 00:24


Jag har absolut inget som helst med Leifs projekt att göra, varken nu eller i framtiden.

 
Ingen bild

Balder

26 april 2011 00:21

Suck.

hade det varit nya entusiaster så hade jag sagt KUL.

Same same,

Nästan lite patetiskt, om det är Leif som ger sig in i leken igen.
Såg att hela Airgun.se va kopierat med inlägg och allt.... vilken soppa.

Johnny Ottosson

26 april 2011 00:25


Vi får väl se hur framtiden ser ut för Airgun.

 
Ingen bild

Johnny FX

26 april 2011 13:28

risken är att det blir som när jag startade airsoftpro.se med hjälp av Leif.
Det motarbetas och till sist blev det hackat av nått psykfall.

 
Ingen bild

Thomas

26 april 2011 14:53

Kan ju bli bra det....bättre valmöjligheter!

Mvh

 
Ingen bild

Sandstig

26 april 2011 18:46

Har Leif startat ett nytt forum som heter luftvapenforum.se? Om så är fallet så är det ju humor på hög nivå i mina ögon....Sen är jag inte riktigt med på att luftvapensverige, internetdelen då vill säga är i behov av en nytändning men denna åsikt kanske inte delas av fler än mig...Aja den som lever får se! Snart är det ialla fall tävling!

 
Ingen bild

SKL

27 april 2011 01:34

Vi här på SKL tycker att ditt initiativ är lysande.
Vi har tröttnat på att läsa de här töntiga inläggen på diverse forum där primära syfter verkar vara att göra så många meningslösa inlägg som möjligt för att nå högre rang .
Dess utom verkar folk bli droppade både till höger och vänster på diverseforumen bara för att de har en egen åsikt.
Det vore utomordenligt bra om du kunde skapa en trivsam oas för fredlösa sanningssägare och för dessa som frånsagt sig medlemskapet i jantelagens näste.

Sluta att rulla tummarna i Ödesmål,skrid till verket snarast möjligt !

 
Ingen bild

Max54

27 april 2011 09:39

Du borde fortsätta med bloggen som den är, men med borttagen kommentarfunktion. Då skulle man slippa alla sorgliga jantelagsidioter som infekterat alla svenska luftvapenmedier likt parasiter.
Det är egentligen skrämmande. Det är uppenbart att det i dessa kretsar samlas en onormalt stor andel ouppfostrade, avundsjuka och troligtvis inavlade rötägg.
För att slippa dras med dessa individers beteende borde du stänga kommentarerna och sluta skriva inlägg som om Airpang vore ett forum. Det finns redan 2 (3) infekterade forum där detta kan fortsätta.

Johnny Ottosson

27 april 2011 21:32

En bra och intressant synpunkt.

 
Ingen bild

Piore

27 april 2011 15:34

Du tog orden från min mun Max,mycket bra skrivet.Dessa snorungar tillför ingenting utan gör sig bara löjliga.Hoppas bara att dom inte är betrodda med luftgevär,vet ju aldrig vad sådana kan hitta på.Ärtrör kan dom ha.Tycker som du,att Johnnys blogg är den enda bloggen värd att titta på och att han gärna kan fortsätta som tidigare.Fjantarna kan han hålla borta(skl med flera).

 
Ingen bild

Piore

27 april 2011 15:41

Kanske missuppfattade dig skl,ber om ursäkt isåfall.

 
Ingen bild

Johan

27 april 2011 20:40

Har du några funderingar på att inkludera Ruger 10/22 i dina utvecklingsplaner?

Johnny Ottosson

27 april 2011 21:33

Jag vet inte. Just nu så använder jag inte min 1022 så mycket och det material jag har färdigt (tänkt för gamla Airgun) ligger bara och skräpar opublicerat. Vi får se.

 
Ingen bild

Silwer

27 april 2011 21:57

Först trodde jag det var nån slags aprilskämt.

Sidan kan jag inte se, men jag trro er på ert ord.

Jag förstår dock inet varför han skulle starta nåt sånt där, det tunnar väl mest ut det som finns mer.

eller så är det n grupp som an inte märkt av som behöver ett eget forum, vad vet jag.

Hurvida den här bloggen inte ska kunna ta emot svar eller inte vet jag heller inget om, det är ju ganska dött här anars så det käns inte som nåt som betyder så mycket.

Jag tycker annars det är bra att dtt går att kommentera.

Men altså om den handlade mer om alla möjliga luftvapen, gärna mer historiskt då detta helt saknas någonstans i Sverige så vore det väl värt att läsa.

Så det bästa för blggen är nog material helt enkelt om luftvapen av olika slag, helst så neutralt som möjligt även om det givetvis är svårt att få nåt elt objektivt, men då får man väl bilda sig en egen åsikt när man läser det isf.

Forume och hur de är, tja, om vi säger så, ett forum till på svenska komer inte ge nånting, det här tycks vaar de som vill skriva på svenska forum som är aktiva, trist för en del kanke, jag är inet så mycket för "kompisklubben" som jag kallr fenomenet, men man får acceptera att det tyligen ändras åsikter totalt så fort folk träfats.

Själv förstår jag innet detta, jag tycker inet man behöver bemöda sig att tycka nåt om man inte är ärlig iaf utan bara vill säkerhetställa sit kompisskap i en krets av folk.

OBS det är inte nån speciell utpekad, en hel del har oavsett helt personliga åsikter och det tycker jag är bra, det käns äkta, för den delan måste man ju inet slåss utanför forumet, men för fan de övriga so kryper fram ur golvbrädorna för att kommentera när de sonderat lägert är jag iaf väldigt trött på.

Fel eller rätt? huvudsaken är ju att man har nån åsikt som man vill stå för, sen kan man givetvis ändra sig.

Leif får väl ha lycka till med sitt, men jag ser egentligen inte var nån extra epertis skulle kom
ma från som inte finns redan?

Ett elitiskt forum blir bara ännu mer ryggdunkning.

Men vad vet jag, det där är ju bara teorier.

Som sagt det som saknas om bloggen här försvinner är info om historiska saker(det är nog nästan det enda jag läser här om det dyker upp numera, men forumen över lag är ganska sega med riktig info) tex. folk skiter i gamla bössor de ska bara ha det senaste.

Sånt skulle jag mao sakna väldigt.

Dessutom verkar det skumt att först vvilja ha komandot över det man skriver själv för att sen lägag ner det och åter göra nåt allmänt av det.

Vi vet ju mer eller mindre vilka alla är numera, jag fattar liksom inet vad som skulel ändras rent konkret?

Inga jantelagare stod det ovan tex. hur kommer man ifrån en sån sak, är det inte bara en sak som nästa autoatiskt kommer iträda när en elitgrupp kommer eas mot ev. oliktänkande som dyker upp?

För så funkar oftast forum, eller de som funnits har funkat så iaf.

Det blir ju heller inte bra med total anarki.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se