Airpang

Direktlänk till inlägg 21 april 2011

En leverans...

Av Johnny Ottosson - 21 april 2011 10:00


Rejält gedigen


   Enorm kvalité och mycket hög finish.


Idag kom den nya airstrippern i brevlådan efter en sedvanlig över natten leverans ifrån Hurricane i Vittsjö. Tusen tack för detta, Tobbe! Det första intrycket är en tung och enormt gedigen konstruktion med riktigt fin finish, något som man tyvärr inte alltid får ifrån airstrippers från eftermarknaden. Den här pjäsen är märkbart tyngre och mer gedigen än exempelvis de små lätta airstrippers som medföljer diverse PCP som original.


   De två delarna


Konstruktionen består av två delar, dels en del som utgörs av hongänga 1/2 UNF 28 TPI samt cirkelborrningen för luftevakueringen och dels en del som utgörs av plattformen för monteringen av kornsiktet. De två delarna sitter ihop med hjälp av två stycken stoppskruvar på undersidan av kompensatorn.


Först så gängar man alltså på enheten och sedan lossar man de två skruvarna för att kunna loda in plattformen helt korrekt. När skruvarna sedan blir åtdragna så kan hela paketet gängas av och på utan att man behöver göra om kalibreringen.


   Första delen monterad på min BSA Ultra


Det hela systemet fungerar perfekt, återstår gör bara att hitta ett bra kornsikte. Mitt eget, som följde med CZ200T som orignal, har dessvärre bara ett inlägg med ringar. Efter att ha scannat runt på Chambers hemsida så hittade jag dock ett kornsikte från HW som verkar passa, till den facila kostnaden av £14. Detta sikte sitter som original på HW95 mfl.


Om någon av er som läser bloggen har öppna riktmedel för HW liggande så vore jag tacksam om någon kunde mäta kilbasmåttet så vi kan beräkna för säkert om detta kornsikte passar på den här kilbasen.


   Slutresultatet på Ultran med korntunnel från CZ200T


En annan intressant möjlighet som den här konstruktionen erbjuder är att man kan ersätta den yttre delen med exempelvis en ringformad svarvad metallvikt, vilken då kan agera som nodbalans åt vapnets pipa. Då har man alltså både en airstripper (inbyggd i den första delen) samt en steglöst skjutbar balansvikt. Man behöver alltså inte ha behov av just användandet av öppna riktmedel bara för att ha nytta av det här smarta tillbehöret.

Mera information finns även på FX Airguns hemsida.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

21 april 2011 23:03

Men den hmade på lite fel apen känner jag, Ultran bryr sig väl inte så mycket om en sån där?

Jag ka förstå airstrippers med utblås uppåt som att avväga rekylen.

annars har jag alltid undrat över alla de konstruktioner som finns, om de faktiskt inte mest är till för utseendet, som i sig inte är nåt fel.

DEt där med tyngde speglar ju en del, ett faktum att tex pipvikter inte är pivikter utan en utseendesak.

Johnny Ottosson

21 april 2011 23:19

Kortpipiga vapen brukar i allmänhet vara de som svarar bäst på en airstripper eftersom dessa vapen igenom de korta piporna som regel har mest överskottsluft som följer med diabolen ut ur loppet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 26 mars 18:00


  Större eller störst?     Med 580 cc så finns det massor med luft tillgängligt - dessutom med låg vikt!   Talon Tunes har nu presenterat en ovanligt stor tubflaska av kolfiber som passar till diverse vapen från FX Airguns. Sedan länge s...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se