Airpang

Direktlänk till inlägg 15 april 2011

Klubbarnas funktion...?

Av Johnny Ottosson - 15 april 2011 10:00


Varför har vi skytteklubbar?


I skenet av den senaste veckans stundtals heta diskussioner om det nukommande licenskravet för licenspliktiga vapen vid tävlingarna från och med säsong 2011 så har jag funderat lite på vad skytteklubbarna fyller för funktion till var och en.


Frapperande nog så verkar många dessvärre anse att klubbarnas enda funktion är att agera som intygsproducenter till licensansökningarna.

Licenserna betraktas alltså som det primära målet snarare än klubbverksamheten, gemenskapen och tävlingsmomenten. En del drar resonemangen så långt att man inte anser att det överhuvudtaget går att vara med och tävla om man inte kan delta med antingen ett illegalt vapen eller ett vapen på licens, båda med hög effekt. Man blundar alltså helt för det faktum att flertalet av klasserna faktiskt är tillgängliga för helt vanliga licensfria vapen.

Varför kräver då klubbarna att man visar licensen? För att jävlas med deltagarna? För att minska konkurrensen? För att de är juridiskt tvingade?

Ingendera.

Det finns två utomordentligt goda argument för licenskravet:

1. Den som har licens har bevisligen någon typ av utbildning eller dokumenterad vapenvana. Detta ökar säkerheten på banan när ett flertal människor agerar på en begränsad yta med vapen som har höga prestanda.

2. Man vill göra ett klart ställningstagande till omgivningen, vi står bakom lagstiftningen och vi är villiga att samarbeta med myndigheterna. Detta kräver en ömsesidig respekt ifrån båda parter. Igenom att samarbeta så når man framgång.

Mot detta så hör man vanligtvis följande invändningar:

1. Men jag har aldrig visat licens tidigare och jag har tävlat i X antal år med det ena och det andra vapnet.

Så kanske det är men detta spelar ingen roll i det här sammanhanget. Av respekt för den arrangerande klubben så följer man klubbens egna regler när man besöker klubbens tillställningar. Detta oavsett om klubben påbjuder licenskontroll eller bärande av en rosa saftblandare på huvudet. Klubbens regler gäller på klubbens tillställningar. Kan man inte acceptera detta så får man pyssla med annat.

2. Detta minskar antalet deltagare, jag kommer själv aldrig att delta mer etc...

Det må så vara. Men om vi inte samarbetar med myndigheterna så är det bara en tidsfråga innan vi inte har någon sport kvar överhuvudtaget. Samarbetar vi så når vi förståelse, acceptans och förtroende. Detta underlättar för sportens framtid.

3. Men detta har ju aldrig varit ett problem tidigare?

Nej, det är helt sant. Men allt utvecklas och det måste vi också göra. Ska vi vinna struktur och ett framtida landsomfattande förbund så måste vi börja anpassa oss och i detta ingår mycket, varav en viktig punkt är att bli lagliga i det vi gör.

 
 
Ingen bild

Jazz

15 april 2011 17:47

Citat dig: Ska vi vinna struktur och ett framtida landsomfattande förbund så måste vi börja anpassa oss. Slut citat.
Jag håller med om att i förlängning måste vi bli bättre på att skaffa Licenser, men nu kommer jag tillbaks till ditt citat. Jag ser ingen vilja alls att det ska bildas ett nationellt förbund. Allt snack runt detta är bara skitsnack. Förmodligen är det någon små påve som är emot. Nationellt förbund är det enda sättet att lösa problemen med Licenser. Vem som är den bakåt strävande Påven, det vet ni men inte vi andra.

 
Ingen bild

Joi

15 april 2011 19:40

Den häringa onsala skytteklubb verkar jättebra. Inget snusande och inget rökande! Får man andas? Inneha julgran?

 
Ingen bild

martinw

15 april 2011 21:10

Är det inte väldigt stressande att ha massa konspirationsteorier?
Testa att delta/bidra istället för att klaga, känns nog bättre och ger mer överblick.
Lite svårt att hänga med för min del, allt från småpåvar till julgranar... :)

 
Ingen bild

Jazz

15 april 2011 23:14

Ja du har det svårt! Vilka är emot att bilda ett nationellt förbund då?
Ni snackar så mycket skit så det finns bara inte.

 
Ingen bild

ogster

16 april 2011 17:45

Har jag missat att Falun å Laxå gått ut med info om att dom ska köra samma "licenskrav" som Onsala eller hittar du bara på för att folk ska tro så?

Johnny Ottosson

16 april 2011 18:32

Jag är fullständigt övertygad om att varken Falun eller Laxå kommer att acceptera tävlanden som skjuter med illegala vapen inom ramen för deras skytteverksamhet.

Har du hört motsatsen, menar du?

 
Ingen bild

ogster

17 april 2011 09:37

Sluta anta saker som du sen försöker förmedla som fakta, ring Falun/Laxå och ta reda på hur det står till istället.

Johnny Ottosson

17 april 2011 14:07


Betyder detta att du påstår motsatsen, alltså att Falun/Laxå välkomnar skyttar som använder illegala vapen inom ramen för deras verksamheter?

Ja eller Nej räcker utmärkt.

 
Ingen bild

Silwer

17 april 2011 23:53

Skitprat att an som licensinnehavare har en utbildning, bo rätt bara så får du licensen.

Det handlar ju inte om en jägarexamen med skjutprov.

Jag är rvärsäkerr på att det fins mängder med folk som inte har licenser på sina luftvapen som är helt överlägsna praktiskt som teoretiskt än folk med.

Jag menar inte att det alltid är så givetvis, men det är strunt att ens nämna det som det viktiaste argumentet.

Att du gör rakt om efter dina äldre diskussioner om det här med licenser är ju för att du skriver för en tidning bla, det skulle ju se mindre fint ut om du inte hade licenser på dina licensvapen.

Det jobbiga med dig är att du aldrig kan prata karspråk, eller skriva något som kommer från dig och som det låter som att du verkligen menar.

Om ett år är det nåt annat du menar tvärsäkert osv.

Allt vänder du så att det låter bäst från din sida av saken för tillfället när galosherna passar.

Kappvändare.

Med det menar jag inte att skytteföreningarna inte får ha vilka bestämelser de vill, men jag menar att du borde knipa helt enkelt om saken över hurvida det ska vara på det ena eller det andra sättet.

Att Onsala har denna regel är som sagt redan bestämt, det behövs ingen jävla pappegoja som sitter och drar ut på eländet om hur fantastiskt detta är osv.

Felet med din site är att den är stel, opersonlig och du verkar ytterst ytlig.

Info är din grej helt enkelt, tyckande inte så mycket då du tar dig själv helt på allvar oavsett hur du ändrar åsikter över åren.

Och ständigt denna "jag förstår inte" som svar på allt och överlämpande av dina egna snedsteg på andra som sen är försvunna.

Dig ska man nog enbart ha ytters ytlig vänskap med annars är man nog snart blåst.

Jag hoppas definitivt att du är annorlunda privat, för det sgs väl att många skulle ge sig på mig IRL, en du skulle inte kunna existera i verkligheten.

Detta trots att du inte är ointelligent eller okunnig utan för hur du ÄR.

Johnny Ottosson

18 april 2011 09:11

Den som besitter licens ska i juridisk mening ha erhållit någon form av utbildning. Detta är lagens andemening och det är denna intention som klubbarna förväntas följa.

Effektivast på detta är tyvärr bara Pistolskytteförbundet i nuläget.

Troligtvis så kommer man att skärpa kraven på detta i framtiden, även för gevär. Jag välkomnar idén med teoretiska och skriftliga prov, relevanta för tävlingstypen - precis som Jägarexamen.

Ingen på någon tidning har efterfrågat mina licenser eller någon annan dokumentation. De har vetat vem jag är och det har räckt utmärkt för att man har velat ta med mina artiklar.

Papegoja? Det var ju JAG som spred nyheten efter att båda forumen inte nämnde ett enda ord om saken. Hur kul hade det varit om folk hade kört typ 50 mil och blivit stoppade i porten den sjunde maj??

Min blogg är precis som jag vill ha den och gillar man inte läget så är det bara till att låta bli att besöka den. Enkelt!

 
Ingen bild

Falskheten

18 april 2011 00:18

Du är en feg rackare johnny som försöker manipulera andra och tvinga Ogster att svara endast JA/NEJ för att du inte pallar att ta debatten. fy fan.

Hur ställer sig Onsala till att ha medlemmar som ägnar sig åt tjyvjakt, djurplågeri och vapenbrott? Det är en fråga Vi bör lyfta framöver.
Tänker Onsala också i fortsättningen ha en medlem som begår vapenbrott och hur blir det med licenser, kommer dessa att dras in? Vem blir först att göra polisanmälan ? Eller är det psyk nästa för denne farmarkepsherre ?

Johnny Ottosson

18 april 2011 09:21

Ogster omformulerar frågeställningen och jag gör samma sak, vad är skillnaden?

Såvitt jag vet så har Onsala inga medlemmar som pysslar med brottslighet. Om så vore så utgår jag ifrån att ledningen gör en rättvis bedömning om huruvida sådana händelser på något sätt skulle innebära ett problem för ett medlemskap.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 00:56

Fock skriver du inte ens ditt nickname om du finns på forumen, det käns lite dåligt det med.

Fast du kanske inte har nåt och då är det kanske förståligt.

Ok jag använder "Silwer", man saken är att Johnny mfl vet vem jag är, inte personligen, men de kan få tag på mig om de skulle orka osv, det gör skillnad ändå om mna vill rikta kritik.

Bara en tanke, även om jag vet tat de flesta är så enormt rädda en konfrontation att de helre mummlar en massa i bakgrunden.

Detta gör att de som vågar ha en anna tanke om saker verkar som de är de enda som har det.

Stackars den som förargat ett annat "nickname" på en site liksom, man ska ju vara snäll.

Johnny Ottosson

18 april 2011 09:24


Skillnaden mellan dej och många andra element är att du står för vad du skriver och använder ett konsekvent nickname.

Detta vågar inte många andra göra här på bloggen och det är lite kul för jag vet nämligen vilka det egentligen är, trots deras lite udda och varierande nickname.

 
Ingen bild

Nickname

18 april 2011 01:40

Ja du Silwer,det där med nickname,,, det är för att dölja sina avsikter, det är vanligare än vad du kan tro. ta tex johnny här,alltså mannen som driver denna blogg han kör med nicknamet Nicke2 på Airgun.se .Det nicknamet använde han för att hypa debatten om licenserna igenom en tråd om detta på Airgun .På luftvapen.info blev Nicke2 bannad för att han använde samma proxy som några andra på det forumet,det går inte att lita på någon i den hät luftgevärsklanen längre : Hörru Silwer vilken värld vi lever i !!!!

Vad tycker du om det här inlägget då Nicke2 ?

Johnny Ottosson

18 april 2011 09:25


När jag deltar på forum och har möjlighet så använder jag alltid "Johnny", alternativt "JohnnySweden" samt min välkända Avatar. Detta för att underlätta identifikation.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 02:00

Jo jag tror inget annat heller än att han liksom är bundis och fjäskis med folk i ledingen på Airgun.se

Det är jag helt övertygad om, han är ofta duktig att helgardera, nån kan ju tänkas ha nåt att skriva om som han kan skvallra med sina ev. polare sen.

Det här med att han är bannad osv är gietvis mest dikt där, det käns väl.

Men jag förväntar mig som sagt ingenting rakrygat från honom.

Du vet det handlar om att känna folk man kan utnytja, kan man inte få ut nåt av det så duger det inte, det måste du lära dig:-)

Ljug och fjäska för rätt personer så är du home free.

Nicke2 eller inte, jag bryr ig faktiskt inte då jag inte ser att det stärker ens position direkt att uppenbart vara meslem för att läsa saker som ev. kan handla om sig själv och som man kissar på sig av upphetsning eftersom det betyder att man fortfarande "lever" :-D

Johnny Ottosson

18 april 2011 09:29

Jag har en mycket god privat relation till både Airgun och Luftvapen Info, där jag kontinuerligt för en dialog med de mest framträdande personerna i respektive ledningsgrupp.

Att man sedan inte kan omfamna mig offentligt på forumen är en helt annan sak och detta respekterar jag. Därav att jag offentligt har förklarat att jag inte är intresserad av att vara med på något av forumen, trots att jag har fått erbjudanden om att få min ban lyft.

Vill jag starta och driva en diskussion på något av forumen så behöver jag inte göra detta personligen, det räcker bara att dra i lite trådar så startar någon annan den önskade diskussionen åt mig.

 
Ingen bild

Johnny FX

18 april 2011 08:19

intresant frågeställning.
Hur ställer sig klubbarna till medlemmar som de vet ägnar sig åt tjuvjakt och olaga innehav av licensbelagda vapendelar.

Det borde ge anledning till uteslutning ur klubben.

Johnny Ottosson

18 april 2011 09:30


Bra fråga.

Detta ska jag nog köra som dagens bloggtema.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 10:01

Ja, vilken makt du har över allting, det käns bra va?

I övrigt så kan du lägga ner det här nu, klubben har bestämt att licens krävs för att vara med och tävla, övriga klubbar kan du inte sia om så som du gjort såg jag.

Det här med att försöka vara huvet över folk tycks vara nåt du gillar, det ska gärnas i inlindade former fölöjligas och fördummas.

Jag har då svårt att förstå varför nån skulle vilja ha nån mycket god privat relation till dig, det tror jag är din åsikt om saken då du helt saknar självkritik.

I övrigt struntar jag i om du tjuvläser forum eller vad du nu gör, jagar olagligt som du gjorde osv, det kommer inet ge nåt att diskutera det och det är knappast intressant att sätta fast dig för nånting.

Til skillnad från dig har jag en självinsikt om att jag både gjort och gör olagligheter i luftvapenväg, därför ska jag väl inte ge mig på andra heller i liknade situationer eftersom jag kan förstå det hela.

Bra fråga, jo pytsan du vet ju vad personen menar och vad som blir svaret redan, de bryr sig inte om det som varit, inte i ditt falal iaf det är de för flata för iaf, fast faktum är att jag skiter i det också.

Ogillar som sagt tonen mot andra skytteklubbar du förde, för att vaar så mäktig som du tycker dig vara så kan du ju iaf sluta upp med att se ner på folk, särskilt då sådanna som inte går på dig.

Men, sanningen är väl att du inte har den där mycket goda personliga kontakten med alla och dessa är givetvis lägre stående varelser.

Att använda luftvapenlicenser som slagträn är löjligt och har aldrig jorts förut under alla år, även jag har en licens nämlien men har aldrig framhållit ig som mer lärd och mer duglig för den skull, jag tycker det här bara leder till jävligt dumma översittarfasoner.

Men det är din blogg, anser du det lämpligt med ytterligare trams av det här slaget så är det väl upp till dig.

 
Ingen bild

Nickname

18 april 2011 10:22

Ja du Nicke2,,bra relation med och så privat till råga på allt,,du är en riktig drömmare du !

 
Ingen bild

Johnny FX

18 april 2011 13:25

Ja helt ärligt Johnny så förstår jag inte varför du fortsätter att rota i det här med klubbarnas licenskoll etc etc.

Det har ju överhuvud taget ingenting med dig eller bloggen att göra.

Folk som tittar in här förväntar sig läsning av ett helt annat slag än det som pågår nu.
Eftersom du uppenbarligen befinner dig på forumen varje dag trots ban, och respektive forum-admin känner till detta, så kanske det vore bättre för din egen del att ta såna diskussioner där.
Du visar inte nån seriös sida utåt som du håller på nu.
Och som sagt ,ingenting har uttalats från vare sig Falun eller Laxå klubbarna om de delar denna syn på deltagare som faller bort från tävlingarna.

För som det låter nu så är det ,skitsamma om hälften försvinner ,bara vi kan kramas med våra licenser ,vi som har licens.

Johnny Ottosson

18 april 2011 13:39

Anledningen till att diskussionen om licenserna ständigt återkommer, inte bara här utan även på forumens trådar, är att detta är viktiga diskussioner som styr framtiden för vår sport.

Personligen så ser jag hellre en lång tråd om licenser än en lång tråd om radiostyrda bilar eller något annat som förefaller vara det enda som driver forumen numera.

Licenserna och samhällets syn på oss och vår sport har i allra högsta grad med både mig personligen och bloggen att göra.

Såvitt jag kan se så har jag precis lika många besökare på bloggen nu som annars. Hade besökarna inte uppskattat bloggen och dess innehåll så utgår jag ifrån att man inte hade besökt den. Detta är inte fallet nu och baserat på detta så påstår jag helt enkelt att du har fel i det antagandet.

Falun och Laxå har inte sagt att de accepterar illegala vapen inom sin verksamhet, alltså står man bakom idén att alla deltagare som skjuter med vapen på full effekt också har licens för dessa.

När jag talade med Laxå senast (Gunther) under Luftvapenmässan så var saken glasklar - illegala vapen ska inte användas i klubbens regi.

Hälften försvinner inte, det är bara ett fåtal rättshaverister och liknande som har ett problem med licenslagstiftningen.

Den överväldigande majoriteten är seriösa och respekterar de lagar som vi har i samhället, även om vi kanske inte alltid automatiskt samtycker med dem.

De som inte kan acceptera detta och som aktivt arbetar för att klubbarna ska ställa sig utanför samhällets lagar och normer anser jag inte bör besöka tävlingarna.

Det centrala är att man träffas, skjuter organiserat och har roligt. Inte att man har eller bara organiserar sig för att få loss licenser.

Som tidigare sagts, de flesta grenar i vår verksamhet är helt öppna för vapen utan licens. Det är bara två av fem grenar som överhuvudtaget kräver licens.

Det allra bästa kanske vore att man renodlade sig ännu mer så att man frånsade sig licensklasserna överhuvudtaget? Då kan man träffas och tävla utan att attrahera en massa tokstollar som bara vill ha ut licensintyg..

 
Ingen bild

Grövsten

18 april 2011 13:56

" En mycket bra relation med Airgun" (citat) var då en hyfsad överdrift... : /
Och vad gäller att tjuvläsa och/eller skriva på forum under "falskt" nick..så tycker jag att det är riktigt B....

För övrigt så måste jag säga, att det är till att "sätta sig på höga hästar" ..........

Johnny Ottosson

18 april 2011 14:30

Då kanske det är dags att lägga korten på bordet och förklara vem på Airgun som jag INTE har en god relation med?

Du?

I så fall så är det du som har ett problem med mig och inte jag som har ett med dig.

Jag anser att alla deltagare (bloggar såväl som forum) ska använda vedertagna namn, inklusive ev Avatarer. Tyvärr så är det dåligt med detta på den här bloggen, främst då folket ifrån Luftvapen Info. Du tillhör emellertid de lysande och goda undantagen ifrån detta.

Någon måste stiga upp när andra tiger stilla.

Hur ser du själv på saken, dags att tala ur skägget? Ska de som besöker klubbarna kräva att deltagare som tävlar med licenspliktiga vapen också visar upp sina licenser innan tävlingen?

Varför har inte Airgun en officiell ståndpunkt i den frågan? Varför står man inte upp och säger så enkelt:

"Vi anser att alla som utöver den sporten som vi representerar också ska göra detta fullt lagligt."

Detta har jag ännu inte sett och ibland undrar man varför...

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 14:08

Tokstollar allmänt angivet folk som inet gjort dig nåt.

Nu duger det inet ens med licens längre utan man är en tokstolle fast man har det men inte tävlar på allvar, och fortfarande gömmer du dig bakom klubben.

Nåväl är det vad som gäller, för jag kan inet tolka det annorlunda så vet man ungefär hur det låter på banan.

"Tokstollarna" som ni vill slippa lär nog inte dyka upp heller.

Personligen tycker jag du vanhedrar din klubb, folk måste få skjuta luftaven på sin nivå utan att ses som värdelösa eller dummare än de som tävlar aktivt så ofta det går.

Trist att läsa alltihop, det var ju inet så här nån jag sett ville ha det.

Johnny Ottosson

18 april 2011 14:32

Läste du rätt nu, Silwer...?

Vad jag skrev om tokstollar åsyftade klart människor som inte respekterar lagstiftningen och som vill överföra detta beteendet på andra entusiaster.

Detta har inget med deras tävlingsresultat att göra och vill man inte tävla så låter man bli att göra det.

 
Ingen bild

Johnny FX

18 april 2011 14:27

Och du kallar mig rättshaverist ?????
Jag har inte skjutit fler måsar än du ???
Jag har troligtvis INTE haft fler OLAGLIGA Vapen än du????
Jag har troligtvis inte haft fler OLAGLIGA LJUDDÄMPARE än dig.
Och det är jag som är rättshaveristen för att jag inte kan plocka ut en licens ,ha ha ha ha ha.

Johnny Ottosson

18 april 2011 14:35

Det är ingen fråga om vem som är mest laglydig eller inte.

Det handlar om huruvida man är beredd att acceptera de lagar och förordningar som finns, även om man inte inte samtycker med dem.

Jag är beredd att göra detta, är du?

Att du sedan inte kan plocka ut en licens, det beror inte på att du är en martyr som bor i ett omöjligt län utan att du inte klarar en vandelprövning och det hade du inte gjort i något län.

I det hänseendet så fungerar nämligen licenshandläggningen helt utmärkt.

 
Ingen bild

Johnny FX

18 april 2011 15:17

JA det är jag beredd att göra...
Bortsett från att ha ägt olagliga luftvapen har
jag inte begått några grova brott.

Johnny Ottosson

18 april 2011 15:22

Bra. Då lämnar du rättshaveristernas skara. Vilka brott du har begått eller inte spelar ingen roll för min del, där det ju tillståndsenheten som spärrar dig.

Oavsett detta så kan du ju fortfarande vara med och tävla om du har lust, det finns ju ett flertal klasser som är öppna för detta.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 16:05

Jag tror ingen menar att det är fel att ha licens eller vad du vill få fram.

Det är bara att acceptera det läget om klubben bestämt så, jag tycker det räcker med det bara.

Hurvida andra klubbar kan vara oseriösa eller liknade det har jag ingen aning om, det får vi väl se.

Jag är som sagt mest för att reglerna ska tillämpas lika över hela landet.

Det borde vara en strävan att få nåt mer ladsomfattande i det hela än att sluta sig mer och mer.
Ska man förstå dig så vill du ju ha ut mycket mer av en som söker licens än luftvapenintresse.

En sak till, vill du vara lite tydligare med att det är DU som tycker det du skrier på din blogg om inte nån annan i från din klubb kommer in och tycker till, jag tar nämligen fel hela tiden när du vandtrar in i en massa "vi" och påståenden som låter som att de inte var enbart från din sida.

Du verkar vettigare om du håller dig till "jag".

Ja när det är nya infallsvinklar och ev. regler du skulle vilja ha, läytt att tro att det sitter en massa annat folk bakom dig.

Det påstås nämligen att så inte är fallet, du är edlem i klubben helt enkelt, du för inte dess talan här.

Angående olagligheterna så kan jag förstå om man vill lägga dem på hyllan, varför inte, men man kan också kanske förvänta sig att någon som gått alla vägar som du gjort också kunde ha lite förståelse för folk.

Sen finns det givetvis gränser för allt, men det käner jag är lite inbyggt i de flesta av de som är mer än måttligt intresserade av luftvapen, folk som lagt tiotusentals kronor på luftvapen och delar till dem, de vill ändå inte ställa till otyg för andra med samma intresse.(hoppas jag)

Johnny Ottosson

18 april 2011 16:31

Vi är jag och de som tycker som jag, helt oavsett eventuella klubbmedlemskap eller inte. Lämna du klubbarna utanför bloggen så blir det säkert bra.

Jag vill att de lagar som finns ska tillämpas lika över hela landet. För att detta ska ske så måste de seriösa klubbar som finns enas och gemensamt skapa ett nationellt förbund.

Först ska vi alltså vara lagliga, sedan ska vi samarbeta mot ett gemensamt mål.

Det är i dessa två steg som de första stora svårigheterna finns. Sedan återstår fighten mot myndigheterna.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 16:23

I övrigt angående "rättshaverist" och "tokfrans" så tänkte nog både jag och J-FX att det var oss du menade när du skrev det.

Kalla mig vad du vill, det gör mig inget egentligen.

Att ha upptäckta brott som hindrar en från licensen eller att ha ouptäckta brott, tja, du kan nog lätt tänka dig in i hur det skulle kunnat sett ut även för dig.

Även jag är ju skyldig där och borde ses som att jag inte ska ha licens på luftvapen, främst då för vapenbrott.

Men nu är jag inte fälld för det och då går jag fri på den punkten.


Johnny Ottosson

18 april 2011 16:34

Jag brukar inte skicka epitet på människor men om ni uppenbarligen lysstnade när någon ropade detta så kan jag bara med häpnad konstatera faktum.

Ett brott är ett brott när någon lagförs för det. Detta är en rättsprincip som jag står bakom i absoluta termer.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 16:41

Problemet för mig är att jag visserligen kan låta bli att använda mina bössor som saknar licens och skjuta 10J, men jag kan aldrig bli "laglig" på annat sätt som det ser ut idag.
Sen undarra jag lite vad en "seriös" klubb är? finns det idag oseriösa FT klubbar som är registrerade?


Angående det andra så tror jag inte du kommer upp med saker från ingenstans utan självklart finns det en mening med det hela, men struntsamma.

Johnny Ottosson

18 april 2011 17:00

Vad är en oseriös klubb?

En bra fråga. Jag skulle säga att ifrån mitt perspektiv så är en oseriös klubb en klubb som inte värnar om sporten i ett långsiktigt perspektiv utan kör sitt eget race om det ger lokala fördelar.

 
Ingen bild

Grövsten

18 april 2011 16:48

Johnny O .. Så här är det. Det råder delade meningar bland vi på Airgun..runt lämpligheten att häva ditt bann. Och det är därför det inte blivit gjort. Personligen så har jag varit, och är fortfarande tveksam.
Detta pga ditt sätt att blåsa igång saker och ting..på forumnivå... I övrigt så har vi naturligtvis inget otalt med varann, och jag uppskattar mycket av det du skriver (om luftvapen).
Det jag reagerade på, var att du fick det att framstå, som om vi (ledningen på Airgun och du) var värsta polarna..och att du gör som du vill där..vilket ju inte stämmer alls...

Sen det här med licensfrågan.. För mig är den grejen inte nån speciellt stor sak. Som den verkar vara för dig. Detta pga att jag inte är en aktiv tävlingsskytt.
Vad gäller övrigas åsikter i den frågan..så måste dom ju naturligtvis svara själva. Om jag får gissa så tror jag att fler än mig känner sig lite kluvna i frågan...

Till sist.. Runt tjuvläsning och andra nick (när man är bannad)..så slingrar du som vanligt....

Johnny Ottosson

18 april 2011 17:08

Det jag ville ha sagt var att även om man har olika åsikter om en sak, i detta fall lämpligheten av att ha mig på Airgun, så kan man ändå ha en god personlig relation. Något som jag (anser mig ha) har med Elvis, Erik och även dej. Jonas känner jag inte lika väl.

Forumet är ert, liksom beslutet, och detta respekterar jag. Jag har full förståelse för ert resonemang och kluvenhet. Är jag med på ett forum så tar jag plats och skapar ett helt annat tryck och tempo än annars. Detta kan vara på gott eller ont.

Oavsett tävlingsdelen så anser jag att licensfrågan är viktig eftersom den reflekterar vår syn på oss själva i myndigheternas ögon.

Där vill jag att vi (luftvapenfolket som kollektiv) ska framstå som ansvarsfulla, anspråkslösa och berättigade. Detta saboteras av en del element som förespråkar anarki högt och lågt.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 17:03

Jo men som du beskriver då, hårdare regler, bort med vissa personer osv, blir inte det lite ett sätt att sluta sig mer?

Det är ju trots allt 6månaders prövotid innan licen kan komma på fråga, funkar det inte så får man gåhelt enkelt, jag tycker det räcker.

Sen håller jag med om att allt behöver knytas ihop i stort hopp om att det kan uppmärksammas av myndigheterna som då kanske funderar en gång till över hur de skter sina ärenden.

Johnny Ottosson

18 april 2011 17:11

Jag vill inte ha hårdare regler.

Jag vill att vi av respekt för våra samarbetspartners (samhället, myndigheterna, tillståndsenheten, whatever) följer de lagar och regler som redan finns.

Samarbete är framgångsrikt, även om man måste samarbeta med människor vars ståndpunkter man i sak inte delar. Hade vi inte samarbetat så hade ingen överhuvudtaget kunnat få ut en licens i nuläget. Nu kan man dock få ut licens i vissa län och målet är att man ska kunna detta i alla län. Det kräver dock att man samarbetar och arbetar både målmedvetet och konsekvent.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 17:19

Tja, du skrev ändå tidigare att det var fel att vara medlem i en FT förening för att få ut licenser och så är det väl ändå ännu?

Jag vet inte hur många licenser för luftvapen det går ut årligen, men ser man på det yttersta tävlingsintresset på forumen så är det ju reativt få som tävlar.

Vissa luftvapen är för kraftiga för tävling tex. hur ser du på dessa, de borde ju inte höra hemma i de här klubbarna då?

Du är själv ju inte direkt den tävlande typen uatn er en man sett skjutit mycket hemma, kommer detta ändras drastiskt nu?

Vad svaret än är så finns det många som gärna så att säga tävlar med sig själva så för min del ser jag inte det som nåt dåligt.

DE har kanske dykt upp nångång då och då i början sen skjuter de mer och mer solo.

Johnny Ottosson

18 april 2011 17:56


Jag skrev att det var fel att gå med i en förening ENKOM för att få ut licenser.

Licens mot en FT/HFT-förening bör enbart beviljas för vapen som ligger mellan 11-45 joule, vilket reglementet stödjer.

Söker man på ett vapen med kaliber 25 och 60 joule så ska detta alltså vara justerat på maximalt 45 joule eftersom skälet för licensen annars försvinner, när vapnet lämnar reglementets ramar.

Inte den tävlande typen? Du kan ju studera min tävlingsfrekvens på HFT Sveriges hemsida.

Jag deltar i alla tävlingar jag kan och har så gjort sedan 2007. Förra året så var det Onsala våren (plats 4 PCP FP), Laxå sommaren (plats 2 PCP 10J), sedan var det Laxå sensommaren och slutligen Onsala hösten (plats 2 Öppna Riktmedel).

Falun är 70 mil enkel resa och Piteå avsevärt längre så dit åker jag inte. Sedan har det hänt att jag har missat någon tävling i Laxå och Onsala de senaste fem åren på grund av väder eller andra omständigheter men dessa tillfällen är lätt räknade.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 18:22

Har aldrig mrkt av dig just som tävlande, men visst man har ju sett lite bilder och så.

Tävlade du med vpen du hade licens på? eller lånelicens.

Vad tycker du om våre icke internationella regler då? 45J är ju kul i sig, men kulbanan är ju spikrak.

Om det en gång ska bli ytterligare seriösare måste man nog reglera det med en klassning för Europeiska regler med.

Det är iofs inte på tal idag då så få utövar FT eller HFT i vilket fall så man får vara glad för de som gör det.

Men det kan heller aldrig bli en ändring om inte det kan löna sig att ha 16J som blir svårare att skjuta med.

10J är så off så det käns inget vidare, men det är ju inte regelfel utan nåt staten petat dit.

Big Bore bör då mao knappast höra hemma i de här klubbarna om jag förstått dig rätt, ja inte om de överstiger 45J iaf, men det gör de ju i princip alltid.

Du börjar låta pressad på nåt sätt, det blir som nån underlig vändning, ju lugnare jag tar det ju mer "svettig" verkar du vara.

Ta det lungt, jag frågar bara vad DU tycker då jag är trött på ekade om ad andra må tycka som inte är med för tillfället.

De finns nog säkert bra sätt att nå nån form av mer övergripande klubbverksamhet, jag har hört en del possitivt från vissa klubbar iaf, som då täckt upp större områden.


Johnny Ottosson

18 april 2011 18:27

Jag tävlar med Ultran (licens) eller CZ200T (10J), alternativt Diana 24 (10J). Sedan har jag tävlat med Indpendence (lånelicens) samt Crosman 1377. På bloggens header så tävlar jag med BSA Supersport (10J).

Jag vill se en internationell standard i framtiden, endera på 12 eller 20 fpe.

Jag tycker iofs 10J funkar perfekt med 40 mm träffzon och våra korta avstånd. På FP så blir dock barnan lite för lätt, därav trängseln i toppen.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 18:38

Ok, då vet jag, jo jag ser gärna nåt liknade själv som klass, vem vet en dag kanske det blir av.

Jag ser dock inte framför mig en hög med skäggiga gubbar med selar på sig för att kunna skjuta, det blir ju en väldig materialsport då, ibland önskade man att duktiga skyttar rakt av bara kom in och spöade sånna lag.

men men.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 19:07

20fpe föresten är det USA och sånan länder som kör det?

Jag trodde de hade typ 24J eller nåt, men det är alltså mer, eller vad kommer den klassen från?

Johnny Ottosson

18 april 2011 20:25

Jag vill minnas att USA kör 20 fpe men det kan vara fel då jag bara drog det hastigt rakt från minnet.

 
Ingen bild

Nickname

18 april 2011 19:56

Hur kan du Johnny "Nicke2" känna dig så välkommen på luftvapenfora,på tex Luftvapen.info kunde jag för någon vecka sedan läsa i ett inlägg från admin "om du visste vad den mannen har ställt till med" det citatet var tillägnat dig JohnnyMicke2 .

Du är genomskådad,,din taktik är avslöjad dina avsikter är har fått dagsljus på sig,,likaså din skugga Nonaim som nu och äro belyst .

Allt för att förstärka exoteriska fundamentet till det litterära cybermonumentet
tillägnat luftvapengurun Johnny Ottosson.

Johnny Ottosson

18 april 2011 20:26


Öh..?

 
Ingen bild

Johnny FX

18 april 2011 20:33

Bara lite lustigt,du är en av dom som gapar högst om att man skall ha licens och vara duktig pojke.
Men samtidigt förespråkar du en filosofi om att det man gör i smyg och inte åker fast för, det är var mans ensak.
Det rimmar illa med den nya Johnny du vill vara, bloggaren
Som har feta kontakter överallt och ska vara lagens ängel.

För övrigt är det rätt kul att diskutera med dig, då du har en politikers list att alltid trolla bort en och glida iväg åt både höger o vänster.
Jag har förstått din taktik, tror inte det är alla som gör det.
Därav alla dina ovänner du lyckats få med åren :)
Jag har dock inget emot dig som person, tvärtom.
Håller bara inte med på vissa punkter.

Johnny Ottosson

18 april 2011 20:52

Vad jag har sagt är att jag bryr mig mindre om vad någon gör som privatperson hemma i sin egen trädgård när det gäller att skjuta skator eller ha olagliga vapen/dämpare.

Går något snett så får vederbörande ta smällen själv och inte mera med detta.

På en klubb så har jag däremot ett problem med att man skjuter skator eller tar med ett illegalt vapen.

Går något snett då så drabbas klubben och detta drabbar då även alla andra entusiaster samt sporten i sin helhet igenom ren badwill.

Sedan så anser jag att dömd för ett brott det ska man först vara när dom har fallit, innan dess ska man i alla aspekter betraktas som oskyldig.

Jag har absolut inget emot dej heller som person, det är ytterst få av de som jag debatterar hårdast mot som jag inte tycker om. Jag gillar ju till och med Silwer, tänk dej det..

Man måste helt enkelt skilja på sak och person.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 21:47

Visst man kan ändra sig, jag med, fast jag kan inte förneka vad jag gjort eller sagt.

Vi blir nog inte av med buset som skjuter på folk osv pga klubbverksamhet och regler, de struntar i oss.

Priserna är ännu högre på licensfria vapen än på motsvarande med licens, det säger ju en del om hur det står till och även om det nog har förbättrat sig något så kör majoriteten utan licenser.

Flera bygger ju och modiferar vapen som de absoluyt inte fixar licenser på, jag vet inet om man kan begära det, de får ta risken, självklart.

Men som sagt jag mis när du enade att luftvapen de skulle man ha licensfria för att de tog plats i vapenskåpet annars, som sagt ja man kan ändra sig, men man kommer väl ändå ihåg hur man tänkte?

 
Ingen bild

ogster

18 april 2011 22:19

Hur kan du mena att jag ska svara ja eller nej på din extremt idiotiska fråga då utfallet hursomhelst blir till ett påstående? Häromkring är det du som påstår saker, jag ifråga satte bara källa på ditt antagande.

Vad gäller ditt bann på luftvapen.info så har iallafall jag aldrig hört om någon som erbjudit sig att häva det.
Den goda privata relationen skulle va kul att få redovisad vad gäller "de mest framträdande personerna" på luftvapen.info?

Johnny Ottosson

18 april 2011 22:53

Såvitt jag vet så har ingen erbjudit mig att häva min ban, eller?

Jag räknar dej som en av de mer framträdande, du är dessutom moderator och vi har ju en god relation. Samma sak ser jag med Öberg.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 22:47

Vi ser att det kanske tas i lite väl mycket om hur mycket makt det finns egentligen och hur nära han ligger de bååda forumens ledningar.

Jag har alltid uppfattat det som att luftvapen.info är et enda stort NEJ!! när det gäller Johnny, men visst jag kan ha fel, jag har själv inte alls någon mycket personlig relation till sitens ledning.

Det andra vill jag höra svaret på då jag försökt få svar på vad som menades med antydningen om ev. oseriösa klubbar.

Jag är som sagt inte så insatt så lite riktig information är läglig.

Johnny Ottosson

18 april 2011 22:55

Åter igen, man måste skilja på sak och person.

Jag har en god relation med en del personer där men det betyder inte att relationen mellan deras forum och mig är bättre för den sakens skull.

Vad jag ser som en oseriös klubb har jag redan redovisat.

 
Ingen bild

Silwer

18 april 2011 23:06

Jo, men jag förstod inte vilken av de du nämnde det rörde sig om, eller om det var båda?

Men det kanske bara var ett tänkt exempel på en klubb, jag uppfattade det nämligen som att det fanns mer att skriva om saken då det väl inte kan stoppa halva vägen.

Sak och person? alltså nu kör jag din grej, jag förstår inte vad du menar?

Jag känner som sagt inte alls till dina kontakter och hur djupt personliga de är,jag har fått för mig att .info helt enkelt är mer mot dig än Airgun.se.

Men alltså jag har ingen kontakt med några av dessa personer utan jag försöker bara läsa mellan raderna helt enkelt så ta inte åt dig så fruktansvärt.

Deet är väl bra för dig att du har en massa personliga vänner inom luftvapenhobbyn.

För som sagt åter igen, tro inte tat jag sitter på nåt i infoväg, jag är bar vanlig medlem utan kontakter på båda forumen.

Johnny Ottosson

18 april 2011 23:17

Man kan säga att jag har en bättre relation till Airgun än till Luftvapen Info, ja.

Luftvapen Info är ju ett nyare forum som drivs och sköts av människor som inte har varit med i hobbyn lika länge.

Sak och person? Man kan ha olika åsikter om saker men ändå tycka om varann som personer. Som du och jag, vi tycker olika men åtminstonde jag tycker ändå om dej ändå, trots att jag tyckeratt mycket som du anser rätt är fel.

 
Ingen bild

Öberg

18 april 2011 23:42

Bjuder du på en öl? :)
Jag har alltid varit Öberg och kommer alltid vara!
Vad räknar du som hobbyn? Är det luftvapen/krutskytte så har jag hållt på med det i c:a 30år nu!

 
Ingen bild

Jonas

19 april 2011 22:10

Rolig läsning så mycket skit från många som inte är ett skit bättre än någon annan.
Det är tur att man bara har krutvapen.

 
Ingen bild

Lite sämre än andra

20 april 2011 09:45

Intresant och givande inägg det sista?????????

 
Ingen bild

joi

20 april 2011 14:29

Lär er att stava för helvete! Är ni efterblivna eller vad fan är det frågan om? Kan ni inte stava så ge fan i att skriva! Har märkt att flera här har stora problem med att stava! Enormt irriterande! "intresant och givande inägg" INÄGG?? Vad fan är inägg? I ett ägg kanske? Visserligen är det påsk men.....

 
Ingen bild

öberg

20 april 2011 23:19

joi:
innan du vet om en person har dyslexsi tex så bör du nog undvika att kalla den efterbliven!
Vet inte vem du är och brukar inte bry mig, men i detta fallet säger jag IDIOT
Mvh Öberg och glad påsk :)

 
Ingen bild

joi

21 april 2011 09:23

Ja jag är en stor jävla idiot! Om ni vill diskutera min idioti så ska jag till Hurricane den 28 alternativt den 29 april och köpa nytt pang och prata med Tobias. Så den/dom som vill är välkomna dit då också så kan vi diskutera vidare min idioti och dryghet:) Hoppas han har fått in Zoraki hp-01 i 22 tills dess. Annars får det bli några andra pang. Är ganska sugen på en hw80 i 4,5 med.

 
Ingen bild

Silwer

21 april 2011 22:59

Nu var det så att Johnny ville ha en diskussion och det blev det, jag såg inte till rättstavaran i den.

Så vad gnälls det om egentligen?

Tänk på blodtrycket och kom in i diskussionen när den pågår inte efteråt när den är över.

I övrigt skiter jag i om du är en idiot eller inte, jag känner dig inte, dock vet jag att jag kan vara ytterst slarvig på att stava.

 
Ingen bild

Piore

22 april 2011 08:34

Forumen skulle vara tråkiga och färglösa om inte Silwer dök upp med sina kommentarer då och då.Tänk på det Joi och sluta kritisera att orden ser lite konstiga ut ibland.Keep them coming Silwer.
Glad Påsk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards