Airpang

Alla inlägg under mars 2011

Av Johnny Ottosson - 9 mars 2011 10:00


Dagens Upload


En stilbildare och ett av de mer bestående arven ifrån Beemans glansdagar. Historiskt sett väldigt intressant eftersom man även tillverkade en synbarligen identisk systermodell med en helt annan drivkälla..


http://i64.photobucket.com/albums/h194/airgunse/HW45751.jpg


http://i64.photobucket.com/albums/h194/airgunse/HW45752.jpg


http://i64.photobucket.com/albums/h194/airgunse/HW45753.jpg



Av Johnny Ottosson - 8 mars 2011 10:00


Mera videos från Ted 

 

Här kommer en mycket trevlig triologi ifrån Ted med tre välgjorda videos som avhandlar duvjakt samt praktisk tillämpning av Chairgun.




Av Johnny Ottosson - 7 mars 2011 11:00


För mycket vind...


  

Genomsnitt: 25.11 mm

 

Tyvärr så har vinden friskat i ordentligt så det blev bara en enda tavla som med lite fantasi kunde kallas meningsfull under måndagens skytte. Nu ligger vi mellan 5-8 m/s så det blir till att ägna sig åt andra saker än att skjuta. Vi får se om det inte succesivt ska gå att sänka snittet ifrån 25.11 mm ovan till åtminstonde regelbunda träffbilder under 20.00 mm för 45 skott i rak följd på 50 meter. Ovan körde jag med JSBH så det ska bli spännande också att jämföra mot JSB RS.

Av Johnny Ottosson - 6 mars 2011 12:30


 

Äntligen 50 meter


  

JSB RS jämfört med JSBH på 50 meter med 18J

 

Idag hade jag perfekt stilla väder på morgonen så jag passade på att lägga lite skott precis i soluppgången när resten av omgivningen sov. Då jag bara hade tid för ett tjog skott så valde jag 10 skott JSB RS på två tavlor mot 10 skott JSBH på två andra tavlor. Utfallet blev som ovan.


Med högre effekt så märker man tydligt att JSBH kommer till sin rätt jämfört med den tre grains lättare RS. Projektilbanan blir betydligt stabilare, avfyrningen märkbart tystare och anslagsljudet klart kraftfullare.


Överlag så känns CZ200T paradoxalt nog ännu mer harmonisk som FP än i sina strypta utföranden, något som även effektkurvan med sin extremt låga spridning gav vid handen. Den viktigaste delen av dagens test, oavsett utfallet, är konstaterandet att mitt borrande och putsande inuti pipan uppenbarligen inte har skadat vapnet eller stört dess möjligheter till att utveckla optimal precision. Lika väl så verkar vapnet fungera precis lika bra vid 18J som vid 7.50J i fråga om praktisk precision, bara med de lilla skillnaden att räckvidden nu har ökats dramatiskt.


Tyvärr så har det under dagen börjat blåsa lite men jag ska ändå försöka lägga lite klassiska 45-skotts tavlor för att se vart utfallet landar. Redovisning bör kunna komma online under morgondagen.

Av Johnny Ottosson - 5 mars 2011 10:00


 

Precision med full effekt...

 

  

Genomsnitt: 15.00 mm


Idag prövade jag CZ200T med drygt 18J över 30 meter med JSBH och utfallet blev ett genomsnitt på 15.00 mm. Jag hade iofs förväntat mig klart bättre men samtidigt så var de yttre omständigheterna mycket ofördelaktliga med relativt kraftig växlande vind. Jag ska skjuta lite fler tavlor för att försöka få fram ett mera representativt genomsnitt.

Därtill så ska jag också försöka få fram lite träffbilder över 50 meter. Förhoppningsvis då i lugnare väder så att man kan utvärdera lite mer djupgående. Jag ska även testa lätta JSB RS för att se vad dessa ger för utfall. Det kan ju vara så att mitt vapen även på hög effekt föredrar JSB RS före JSBH.

Av Johnny Ottosson - 4 mars 2011 10:00


 

Mycket bra minsann


  

Fondprodukters nya katalog

 

Fondprodukter har en mycket omfångsrik katalog på hela 224 sidor vilken inte bara är tjock utan också bitvis väldigt bra. Förutom rätt stora avsnitt om Airsoft, pilbågar, slangbågar, blåsrör och knivar så finns det även ett rätt stort kapitel om vår typ av luftvapen, både fjäder och PCP.


Det som spontant förbluffade mig är kvalitén på detta avsnitt. Trots att man uppenbarligen riktar sig till rena nybörjare med hela sin varumärkesportfölj så har författaren både pedagogisk talang och acceptabelt djup kunskap om vapentypen.

Här avhandlas för- och nackdelar med de olika kalibrarna, effekten av BC samt andra variabler på ett förvisso grunt men ändå fullständigt korrekt sätt. Det enda jag retar mig på är att man växelvis blandar den korrekta benämningen diabol med den mer tveksamma kula, i synnerhet i en katalog som upptar en hel del vapen avsedda för just rundkulor.

Jag har alltid varit lite skeptisk till Fondprodukters marknadsföring tidigare så detta var ett trevligt och stort steg i rätt riktning. Detta är en välmatad katalog som inte bara levererar fakta bortom försäljningsprosan utan som även sprider en angenäm känsla av fräsch nyvunnen entusiasm.

Låter er alltså inte skrämmas av vulgära Airsoftrepliker och femkampsleksaker, bortom ytan så finns det bevislingen någon eller några som faktiskt både kan och delar vår passion för dagens fantastiska luftvapen..

Ta nu därför chansen och plocka upp en katalog ifrån er lokala handlare, den är gratis och klart läsvärd. Att jämföra den med en Beeman-katalog är kanske lika främmande som att jämföra en Hatsan med en Weihrauch men detta är faktiskt i nuläget det allra närmaste vi kan komma. Jämför man med Normarks Hunting Magazine så talar vi nära nog om encyklopediska dimensioner till Fondprodukters fördel.

Av Johnny Ottosson - 3 mars 2011 10:00


 

Precisionen?


  

Genomsnitt: 13.60 mm

 

Med min CZ200T inställd på 10 joule så testade jag att skjuta 5 serier över 30 meter med JSB RS för att jämföra med mina resultat som 7.50 joule.


Tyvärr så blev det tilltagande blåst och det är därför svårt att jämföra resultaten rakt av, vilket egentligen var avsikten. Spontant så känns det som att jag ligger ungefär jämnt med den lägre effekten och det ska bli spännande att utforska detta effektläget djupare längre fram.


Nu är dock bössan riggad på 18 joule och under helgen så ska jag i första hand testa detta och då både på 30 meter samt ännu längre avstånd.

Av Johnny Ottosson - 3 mars 2011 07:00


Diana P1000


Så har äntligen även Diana sällat sig till resten av luftvapentillverkarna i världen med ett PCP i sitt sortiment. Entusiasterna har väntat i åratal men nu finns den äntligen redo för presentation på IWA-mässan.


För den som vill studera bössan redan nu så finns den även i deras nya katalog; http://www.diana-airguns.de/fileadmin/pdf/katalog/Dt_Eng_Fr.pdf


Väldigt lite har ännu skrivits om modellen men klart är i alla fall att om man ger sig in på en marknad som redan nu har tuff konkurrens så måste produkten vara nyskapande eller på annat sätt kunna leverera något som konkurrenterna inte förmår. Frågan är då vad Dianas nya vapen tillför?


Ifrån de knapphändiga specifikationerna så finns det några frågetecken;


- Ingen shroud?  Varför lansera ett PCP utan shroud på 2010-talet ??

- 300 Bar? Ett systemtryck på 300 Bar gör det onödigt svårt att fylla vapnet.

- Ståltuber? Exakt vilken kvalité har dessa och varför inte alutuber?

- Prisläget? En mindre modern spec kräver att man lägger sig i lågprissegmentet

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards