Airpang

Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

FX Micro Burst

Av Johnny Ottosson - 31 januari 2011 10:00


 

Vapnet som aldrig blev...


  

Det finns ett fungerande ex i verklighetenMicro Burst är ett ovanligt väderfenomen som fungerar ungefär som en upp-o-nervänd tornado. En stor mängd luft "faller" hastigt ifrån högre luftlager ner mot marken och skapar en kort puls av kraftig förödelse. FX Airguns har ju en tradition av att namnge sina vapenmodeller efter just vindar och liknande väderfenomen, exempelvis Tornado, Typhoon, Monsoon osv.


The Micro Burst


Vidare så är Micro Burst också ett takedown automatgevär ifrån FX Airguns som egentligen var tänkt som det tredje vapnet i FX Airguns satsning på automatvapen. Deras lineup skulle då bestå av Revolution, den enklare och mera konventionella Monsoon och slutligen den smidiga takedown Micro Burst.


Tyvärr hade den legat länge och var trög i mekanismen

 

Tyvärr så skrinlade man hela projektet av flera skäl. Dels så fanns det bara ett fåtal marknader som kunde/ville ta in ett vapen av denna typ av rent juridiska skäl och dels så var Fredrik själv tveksam till om den typen av vapen inte kunde medföra en ökad risk för incidenter som kunde vara farliga i långa loppet för vår hobby som sådan. Vi ska också komma ihåg att detta beslut fattades just då den stackars polismannen i Nya Zeeland blev ihjälskjuten av en Monsoon.


  

Den heliga graalen för många luftvapenfantaster..

 

En del andra vapen har också igenom åren presenterats och aldrig kommit längre än prototyper, preproduktiva produktionsvapen och liknande men ett av problemen med just Micro Burst var att den dessutom figurerade i en uppmärksammad och populär reklamfilm som vid denna tid fick stor spridning.


Den berömda reklamfilmen


Hur känns då vapnet i verkliga livet? Tyvärr så hade den legat rätt länge och en del av mekanismen hade torkat vilket gjorde att mekanismen trögade varpå vapnet hakade sig titt som tätt. Bortsett ifrån detta så var det ett oerhört smidigt vapen med samma grundläggande funktionsprincip som Monsoon.


Man måste erkänna att vill-ha-faktorn blev ganska stark..


Istället för en storsäljare så blev detta nu vapnet som aldrig blev. Ett unikt samlarvapen som på något sätt manifesterar de problem som samhället har skapat för oss vapenintresserade.


Anm. Foto och video av Martin Lindfors, Onsala LVK - stort tack för detta..

 
ANNONS
 
Ingen bild

ogster

31 januari 2011 18:00

Jag SKA ha en microburst om jag så ska bygga den själv... ;)

 
Wadde

Wadde

31 januari 2011 19:41

Haha, fin bild när vi stod och provsköt allihopa. Det var ett idogt pillande av ammo till revon som skapade mycket barnslig skutglädje. Tack FX för en fin dag !

http://sljsf.zmn.se

 
Wadde

Wadde

31 januari 2011 19:41

och jag kommenterade fel inlägg. Attans.

http://sljsf.zmn.se

 
Ingen bild

hotshot

31 januari 2011 21:34

Kanskje dette som nettopp ble presentert på AGW kan være et alternativ:
http://jimfromprecisionairguns.blogspot.com/


 
Ingen bild

hotshot

31 januari 2011 21:46

Upresis lenke; jeg tenker på Daystate Wolverine.
Tror denne treffer mer direkte:

http://jimfromprecisionairguns.blogspot.com/2011/01/our-first-day-at-shot-show.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se