Airpang

Direktlänk till inlägg 27 januari 2011

En efterlängtad uppdatering...

Av Johnny Ottosson - 27 januari 2011 10:00


 

Rapid Mk II XP Pro

 

  

Från Theoben USA

 

Theoben har äntligen igenom sitt dotterbolag i USA uppdaterat sin åldersdigna MK II. De stora förändringarna är i huvudsak att vapnet har fått quickfill samt en ny stock. Quckfill innebär rent praktiskt att man anpassar sig till konkurrensen och att köparen inte längre måste skruva av tuben för att fylla vapnet, Ytterligare en bonus är att man får ut ytterligare 5-10 skott igenom den nya tubinfattningen.


Nu återstår bara en manometer samt ett magasin som man sätter in i vapnet från rätt sida. Får man till detta och sidospänning istället för det vanliga repeterhandtaget så kan man på allvar vara beredda att gå in till 2000-talet. 
ANNONS
 
Ingen bild

MG

27 januari 2011 10:11

Men sitter det inte en manometer precis under pipan.

Johnny Ottosson

27 januari 2011 18:40

Hm...

Det verkar minsann så när man zoomar upp bilden, konstigt att de inte nämnde det i specen.

Egendomligt att de tar en sådan eftermonterad placering för den, varken snyggt eller ändamålsenligt.

 
Ingen bild

jazz

27 januari 2011 10:56

Jo manometern sitter under pipan. Beträffande den stocken på bilden såär det samma stock som Evanix och fx har. Jag personligen tycker att Theobens tumhåls stock är bekvämare. Repeteringen är väldigt bra. Förstår inte varför de skulle ändra det. Jag håller med om att det är kasst att de inte har fyllkit som standard. Men du skulle kanske prova fler vapen Johnny och inte snöa in på Fx och Bsa. Jag har båda märkena och anser att Theoben är det bättre vapnet av de tre.

Johnny Ottosson

27 januari 2011 18:44

Den stocken är tillverkad av amerikansk valnöt i USA. Såvitt jag vet så är Evanix och FX stockar tillverkade i Korea?

Jag har prövat de flesta vapen på marknaden och det är ingen slump att jag har de jag äger nu. Kommer det upp något bättre så brukar jag byta upp mig så mycket talar nu för att Lonestar åker när det kommer in ännu en Royale i skåpet.

På Luftvapenmässan så ska jag hämta en splitt ny Rapid 7 och den ska jag använda flitigt framöver, dessutom så ska jag tillbringa tre timmar ensam i bilen tillsammans med Ben Taylor och då ska vi tala Rapid länge och väl.

 
Ingen bild

Max54

27 januari 2011 13:54

Det är väl underbart att de kör sin grej? Varför ändra på saker om det funkar? Nä en custombeställd .25 med valfri piplängd skulle man ha. Det är det som är så roligt med Theoben, vill man ha en pipa som är 31,69 mm lång så fixar dom det på fabriken om man vill:)

Johnny Ottosson

27 januari 2011 18:41

Visst är det kul att fabrikaten behåller sin särart men det får ju inte gå till överdrift.

Hur charmligt det än är att veva igång en bil så vem katten vill gör det nuförtiden, i vardagslag?

 
Ingen bild

Superbee

27 januari 2011 14:13

Man får hoppas att de INTE ändrar repeteringen!
Sidspänning = leksaksvarning.
Så var det med det. :)

 
Ingen bild

Max54

27 januari 2011 20:01

Stackars Ben... ska du frakta honom i någon obskyr 80-tals japspickis med tältstolar?.........;) Vilken tid går nu detta evenemang hos FX av stapeln? Kanske man skulle svänga förbi, var min tanke.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se