Airpang

Direktlänk till inlägg 27 januari 2011

En efterlängtad uppdatering...

Av Johnny Ottosson - 27 januari 2011 10:00


 

Rapid Mk II XP Pro

 

  

Från Theoben USA

 

Theoben har äntligen igenom sitt dotterbolag i USA uppdaterat sin åldersdigna MK II. De stora förändringarna är i huvudsak att vapnet har fått quickfill samt en ny stock. Quckfill innebär rent praktiskt att man anpassar sig till konkurrensen och att köparen inte längre måste skruva av tuben för att fylla vapnet, Ytterligare en bonus är att man får ut ytterligare 5-10 skott igenom den nya tubinfattningen.


Nu återstår bara en manometer samt ett magasin som man sätter in i vapnet från rätt sida. Får man till detta och sidospänning istället för det vanliga repeterhandtaget så kan man på allvar vara beredda att gå in till 2000-talet. 
ANNONS
 
Ingen bild

MG

27 januari 2011 10:11

Men sitter det inte en manometer precis under pipan.

Johnny Ottosson

27 januari 2011 18:40

Hm...

Det verkar minsann så när man zoomar upp bilden, konstigt att de inte nämnde det i specen.

Egendomligt att de tar en sådan eftermonterad placering för den, varken snyggt eller ändamålsenligt.

 
Ingen bild

jazz

27 januari 2011 10:56

Jo manometern sitter under pipan. Beträffande den stocken på bilden såär det samma stock som Evanix och fx har. Jag personligen tycker att Theobens tumhåls stock är bekvämare. Repeteringen är väldigt bra. Förstår inte varför de skulle ändra det. Jag håller med om att det är kasst att de inte har fyllkit som standard. Men du skulle kanske prova fler vapen Johnny och inte snöa in på Fx och Bsa. Jag har båda märkena och anser att Theoben är det bättre vapnet av de tre.

Johnny Ottosson

27 januari 2011 18:44

Den stocken är tillverkad av amerikansk valnöt i USA. Såvitt jag vet så är Evanix och FX stockar tillverkade i Korea?

Jag har prövat de flesta vapen på marknaden och det är ingen slump att jag har de jag äger nu. Kommer det upp något bättre så brukar jag byta upp mig så mycket talar nu för att Lonestar åker när det kommer in ännu en Royale i skåpet.

På Luftvapenmässan så ska jag hämta en splitt ny Rapid 7 och den ska jag använda flitigt framöver, dessutom så ska jag tillbringa tre timmar ensam i bilen tillsammans med Ben Taylor och då ska vi tala Rapid länge och väl.

 
Ingen bild

Max54

27 januari 2011 13:54

Det är väl underbart att de kör sin grej? Varför ändra på saker om det funkar? Nä en custombeställd .25 med valfri piplängd skulle man ha. Det är det som är så roligt med Theoben, vill man ha en pipa som är 31,69 mm lång så fixar dom det på fabriken om man vill:)

Johnny Ottosson

27 januari 2011 18:41

Visst är det kul att fabrikaten behåller sin särart men det får ju inte gå till överdrift.

Hur charmligt det än är att veva igång en bil så vem katten vill gör det nuförtiden, i vardagslag?

 
Ingen bild

Superbee

27 januari 2011 14:13

Man får hoppas att de INTE ändrar repeteringen!
Sidspänning = leksaksvarning.
Så var det med det. :)

 
Ingen bild

Max54

27 januari 2011 20:01

Stackars Ben... ska du frakta honom i någon obskyr 80-tals japspickis med tältstolar?.........;) Vilken tid går nu detta evenemang hos FX av stapeln? Kanske man skulle svänga förbi, var min tanke.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se