Airpang

Direktlänk till inlägg 14 januari 2011

Mera video...

Av Johnny Ottosson - 14 januari 2011 19:45


Teds review 2

 

Den andra delen av Teds video..

Här kommer den andra delen av Ted Madisons review av FX Airguns Royale. Den här gången så handlar det om den praktiska precisionen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dan B

15 januari 2011 00:37

Intressant å se rekylen.

Johnny Ottosson

15 januari 2011 10:45

Mycket bra noterat. Här tror jag det finns en av de egenskaper som gör Royale riktigt vass i relation till sin effekt. Den har ytterst blygsam rekyl i sin avfyrning. Synd bara att man inte (ännu) kan se det i relation till ett annat vapen. Min Lonestar hade varit en mycket intressant jämförelse, den känns som rena fjäderbössan i relation till Royale.

 
Ingen bild

Erik (airgun)

15 januari 2011 12:23

Riktigt kul test - speciellt när man fick se kulbananorna genom kikarsiktet....

 
Ingen bild

Silwer

16 januari 2011 02:03

Fat kulvikten avgör ju en del och givetvis kraften i vapnet med hur rekylen blir.

Det går ju inte att få bort helt enkelt.

Men ska man jämföra så gäller ju samma förutsättningar för de inblandade vapnen.

Nåt man märker med PCP är att ofta har diabolen redan gott när men känner rekylen.

Sen har jag svårt att tro att din Lnestar har rekyl som ett fjädervapen, hur menr du där? är det 10J och en tyngre bössa som avses?

Nu ger ju iofs .25 som din BSA är i mer rekyl pga det förstås.

Intgressant video dock, men som sagt det käns ändå som en bössa där i smeten så att säga, mellanklassen som är så stor med många tillverkare.

Och som jag skrivit förr de tillverkarna är inte idioter heller, eller har ingen tillgång till branchens genier, det har de ju.

Royale är nog en bra bössa, men tänkandet på fullmatade Daystates får iaf mig att skaka på huvet, där finns ingen konkurrens, de vänder sig till olika målgrupper absolut, och med det menar jag inte av ondo, utan det käns ju inte så kul för en som mig att betala så mycket pengar för et luftvapen som en Daystate kostar utan att det handlar om ren tävling, då är det liksom en annna femma att köpa ett FX och inte känna sig nästan tvungen at använda bössan ständigt.

Nu blir det väl sura kommentarer igen men som sagt, jag rangordnar annorlunda helt enkelt, jag är heller ingen som blir fanatisk över saker tillverkade i Sverige bara för att de är det, dock är det ju inget som FX-folket är ensamma om, öborna kan vara väldigt rabiata anhängare har jag märkt.

Mycket stingsliga när man kommenterar saker.

Och det gör ju jag väldigt ofta:-D

Johnny Ottosson

16 januari 2011 11:11


Visst går det att få bort rekylen, det finns ännu många områden kvar att förbättra även med dagens PCP...

 
Ingen bild

Silwer

16 januari 2011 14:21

tja hur då?

Som du skrivet tycks inet denna har mycket till rekyl.

Tänkte du dig nån slags rekyldämpande del i vapnet?

Annars tycker jag att när man rör sig med normalkraftiga PCP så blir rekylen inte nåt stort problem, jag upplever som sagt att diabolen gått redan, rejylen var särskilt märkbar på den Ranchero jag hade, men jag tycker man sköt bra ändå.

Men visst allt går att förbättrra, men frågan är vad man kanske borde ge sig på före det på en sån här bössa, det käns som att det fins andra områden för att få fram nånting mer förfinat

Johnny Ottosson

16 januari 2011 16:58

Någon typ av rekyldämpare, precis som matchvapen av idag har, var väl min närmaste tanke.

Ännu så finns det mycket kvar att förbättra med luftvapen och i synnerhet PCP.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 3 juli 12:00

Crosmans miniatyrkarbiner !     Crosman 1720T med M4-stock, ett idealiskt vapen för svenska förhållanden.   Under den gångna veckan så fick jag frågan av en spekulant om 1720T möjligtvis kunde vara ett bättre val än min egen 1701P, vilk...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 6 juni 13:30


Hatten av för våra luftskytteklubbar!     En gång i tiden så fanns det en enorm positiv drive runt skyttesporten!   När tävlingssäsongen för Field Target har kommit halvvägs så måste jag, trots min skepsis till organiserat skytte, lyfta på...

Av Johnny Ottosson - Måndag 19 mars 21:00

The Ratcatcher!   Den har redan funnits med oss i två decennier - 2250B..    Precis som i Sverige innan 1992 så hade man i Storbritannien fram till 1997 en vapenlagstiftning som automatiskt placerade Co2-vapen på licens, helt oavsett effek...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 7 mars 20:00


Brocock Commander!   En rykande färsk nyhet från England!   Som ett svar på marknadens önskemål om fler AR-komponenter i nya modeller så kommer här nya Commander från Brocock. Ännu är uppgifterna om modellen knapphändiga men vi ser tydligt t...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 28 feb 16:30


Weihrauch HW-44     En del luftpistoler är kraftfullare än vad många tror - vad sägs om 25 joule?   Jag är ju en vän av pistolkarbiner så en av de intressantaste vapnen som har dykt upp på senaste tiden är Weihrauchs HW-44, fabrikatets för...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se