Airpang

Direktlänk till inlägg 14 januari 2011

Mera video...

Av Johnny Ottosson - 14 januari 2011 19:45


Teds review 2

 

Den andra delen av Teds video..

Här kommer den andra delen av Ted Madisons review av FX Airguns Royale. Den här gången så handlar det om den praktiska precisionen.

 
 
Ingen bild

Dan B

15 januari 2011 00:37

Intressant å se rekylen.

Johnny Ottosson

15 januari 2011 10:45

Mycket bra noterat. Här tror jag det finns en av de egenskaper som gör Royale riktigt vass i relation till sin effekt. Den har ytterst blygsam rekyl i sin avfyrning. Synd bara att man inte (ännu) kan se det i relation till ett annat vapen. Min Lonestar hade varit en mycket intressant jämförelse, den känns som rena fjäderbössan i relation till Royale.

 
Ingen bild

Erik (airgun)

15 januari 2011 12:23

Riktigt kul test - speciellt när man fick se kulbananorna genom kikarsiktet....

 
Ingen bild

Silwer

16 januari 2011 02:03

Fat kulvikten avgör ju en del och givetvis kraften i vapnet med hur rekylen blir.

Det går ju inte att få bort helt enkelt.

Men ska man jämföra så gäller ju samma förutsättningar för de inblandade vapnen.

Nåt man märker med PCP är att ofta har diabolen redan gott när men känner rekylen.

Sen har jag svårt att tro att din Lnestar har rekyl som ett fjädervapen, hur menr du där? är det 10J och en tyngre bössa som avses?

Nu ger ju iofs .25 som din BSA är i mer rekyl pga det förstås.

Intgressant video dock, men som sagt det käns ändå som en bössa där i smeten så att säga, mellanklassen som är så stor med många tillverkare.

Och som jag skrivit förr de tillverkarna är inte idioter heller, eller har ingen tillgång till branchens genier, det har de ju.

Royale är nog en bra bössa, men tänkandet på fullmatade Daystates får iaf mig att skaka på huvet, där finns ingen konkurrens, de vänder sig till olika målgrupper absolut, och med det menar jag inte av ondo, utan det käns ju inte så kul för en som mig att betala så mycket pengar för et luftvapen som en Daystate kostar utan att det handlar om ren tävling, då är det liksom en annna femma att köpa ett FX och inte känna sig nästan tvungen at använda bössan ständigt.

Nu blir det väl sura kommentarer igen men som sagt, jag rangordnar annorlunda helt enkelt, jag är heller ingen som blir fanatisk över saker tillverkade i Sverige bara för att de är det, dock är det ju inget som FX-folket är ensamma om, öborna kan vara väldigt rabiata anhängare har jag märkt.

Mycket stingsliga när man kommenterar saker.

Och det gör ju jag väldigt ofta:-D

Johnny Ottosson

16 januari 2011 11:11


Visst går det att få bort rekylen, det finns ännu många områden kvar att förbättra även med dagens PCP...

 
Ingen bild

Silwer

16 januari 2011 14:21

tja hur då?

Som du skrivet tycks inet denna har mycket till rekyl.

Tänkte du dig nån slags rekyldämpande del i vapnet?

Annars tycker jag att när man rör sig med normalkraftiga PCP så blir rekylen inte nåt stort problem, jag upplever som sagt att diabolen gått redan, rejylen var särskilt märkbar på den Ranchero jag hade, men jag tycker man sköt bra ändå.

Men visst allt går att förbättrra, men frågan är vad man kanske borde ge sig på före det på en sån här bössa, det käns som att det fins andra områden för att få fram nånting mer förfinat

Johnny Ottosson

16 januari 2011 16:58

Någon typ av rekyldämpare, precis som matchvapen av idag har, var väl min närmaste tanke.

Ännu så finns det mycket kvar att förbättra med luftvapen och i synnerhet PCP.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards