Airpang

Direktlänk till inlägg 10 januari 2011

Join !

Av Johnny Ottosson - 10 januari 2011 19:30

 

Nytt år nya möjligheter !

 

Äntligen så tänkte jag försöka få ändan ur vagnen och gå med i en klubb, i mitt fall blir det Onsala LGK eftersom dessa ligger geografiskt närmast. Jag har tänkt att gå med länge men eftersom man tillämpar ett kronologiskt medlemsår snarare än ett brutet så har det aldrig blivit av då ett medlemsår för mig normalt sett bara hade blivit 7 eller 3 månader - beroende på om jag värvar mig på vår eller höst-tävlingen. Enklaste sättet att undvika problemet och skjuta medlemskapet på ännu ett år in i framtiden var att ta tag i saken själv, direkt efter årsskiftet.


Idag mailade jag klubben och fick ett snabbt svar av Martin Lindfors som tydligen är verksam som sekreterare (jag har alltid trott att han var kassör?). Medlemskapet som sådant var dock inget problem, bara att pytsa in medlemsavgiften samt skriva under ett formulär med säkerhetsföreskrifter. Hur man gör det sistnämnda rent praktiskt framgår inte men det löser sig säkert succesivt, om inte annat så kan man ju göra det första gången man kommer ner till klubben.


Vidare så har man en pretentiös drogpolicy (?!) som alla medlemmar förväntas ta del av. Låt oss hoppas att det inte existerar på en förekommen anledning. Förutom en viss PC-faktor så tycker jag dock att den delen är bra, jag är en kategorisk motståndare till alla typer av droger och jag tycker det känns mycket bra att man även inkluderar de legala drogerna (alkohol & tobak) med narkotika och dopingpreparat.


Våra klubbar gör ett stort och förtjänsfullt arbete för att vi ska kunna träffas och tävla under gemytliga omständigheter och de behöver därför vårt stöd, både finansiellt och rent praktiskt. Förutom tävlingarna så har man också en vanlig klubbverksamhet till gagn för de som inte har möjlighet att skjuta hemmavid.


Gör därför som jag och ta nu tag i saken, stöd din lokala klubb så att vi tillsammans kan växa oss starkare och inflytesrikare, både till gagn för sporten och oss själva.



 
 
Ingen bild

martinw

10 januari 2011 20:18

Välkommen till OLK!

Johnny Ottosson

10 januari 2011 21:18

Tack så mycket!

Egentligen så borde jag ha gjort det för länge sedan.

 
Ingen bild

join

10 januari 2011 21:50

"drogpolicy" Är en finare omskrivning av "vi vill gärna lägga oss i och bestämma vad du ska göra annars får du inte va med och leka" Vidrigt anser jag.

Johnny Ottosson

10 januari 2011 22:35

Tja, det är ju en åsikt.

Själv så har jag absolut inga problem med deras beslut i den frågan. Jag dricker inte alkohol, jag varken röker eller använder några andra typer av droger.

Alkohol är jag överlag väldigt negativ till och definitivt i kombination med sysselsättningar som kräver koncentration och gott omdöme, som fordon och skjutvapen.

 
Ingen bild

Gösta_80

11 januari 2011 09:58

De är väll ingen som vid sina fulla sinnens bruk skulle tycka de var ok att nytja droger i kombination med skutvapen... om ja sen väljer att ta en drink i glada vänners lag där skutvapen och bilkörning osv inte ingår tror ja inte man ska eller kan reglera via en skytte klubb.. så ingen anledning till oro där...

 
Ingen bild

Silwer

11 januari 2011 15:34

Finns alltså en drogpolicy?

Den gäller väl bara vid skytte på banan hoppas jag?

Ni kan ju inte ta ansvar för vad folk gör hemma.

Sen måste man ju inte var med i nån klubb alls egentligen, faktum är att jag gillade att du inte var med i nån.

Men det där är en stor klubb iaf, jag hoppas inte det är ett försök till at få den kluben att bli nåt slags förlängt FX Airguns klubb.

Iofs är det myket olika folk med, eller var iaf, så jag hoppas de håller ställningarna.

Jag tycker mao att neutralism är viktigare än nykterhet.

Och nu menar jag inte att folk ska ränan runt stupfulla på tävlingarna, det är ju fel, mne jag tycker inet nån ska bry sig ifall nån dricker en 3.5a eller röker när det inte är tävling på gång, utan kanske dan före eller nåt.

Dock vet jag att Johnny verkligen är en renlevnadsmänniska på de flesta sätt men gärna blir til sig av andra saker i stället än våra lagliga droger.:-)

Johnny Ottosson

11 januari 2011 20:50

Jag måste nog erkänna att jag inte har fördjupat mig i detaljerna över hur drogpolicyn fungerar i detalj av det enkla skälet att jag säkerligen inte kommer att se den som något problem på något tänkbart sätt.

Förlängt FX Airguns klubb ?!??

Nädu, Silwer, det tror jag inte att det finns någon risk för, eller vad tror ni andra i Onsala LGK?

 
Ingen bild

Sandstig

11 januari 2011 21:33

Är väl "krav" enligt kommun att om man driver förening/verksamhet där ungdomar kommer närvara så skall man ha en drogpolicy, ett väldigt fint ord för papper där det står att man inte får knarka,supa,röka under föreningens aktiviteter.

Johnny Ottosson

11 januari 2011 22:55


Visst luktar det lite PC, som sagt.

Själv så vill jag ha en policy mot terrorism. Min åsikt är att organisationer som pysslar med sportskytte klart ska ta avstånd ifrån organiserad terrorism.

Ungefär lika meningsfullt med andra ord.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards