Airpang

Direktlänk till inlägg 8 januari 2011

I god form...

Av Johnny Ottosson - 8 januari 2011 10:00


En av de bättre dagarna

 

Skytte på 80 meters avstånd...

Idag, torsdag, så testade jag att skjuta Royale på 80 meter, precis som jag tidigare har gjort med Lonestar. Då liksom nu så blev det 10 skott i rak följd på dessa 80 meter och utfallet blev faktiskt oförskämt bra - 25 mm!


  

Precision som det är svårt att klaga på..

  

Säga vad man vill men Royale är onekligen välskjutande..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

9 januari 2011 06:07

Men är det över lag bra träffbilder?

Så det här inte är en av 20 tavlor som mer råkade bli bra.

Vad är det för kaliber?

Din Lonestar .25 var ju annars riktigt bra på långhållsskytte, är den verkligen sämre över lag än Royalen tyker du?

Ärligt nu alltså, du har ju bössorna sjäv redan så att säga så du behöver ju inte gissa nåt.

Båda är ju oregulerade vapen men jag vet som sagt inte om Royalen är en .22, för tidigare såg det ju lite ut som att .25 med ett bra val av ammo var riktigt bra på långa håll ja som PCP då främst så man kan få ut kraften ordentligt utan att nåt viker som det ju blir i de flesta fall med fjädervapen (med några undantag givevis)

Jag har aldrig provat sånt där skytte, ärligt talat har jag svårt at se exakt på tavlan var jag siktar när avsåndet blir uppåt 60m, men så har jag kanske inte de bästa riktmedlen heller kanske och har oftast haft svårt att ha mer stöd än vad man kan få vid liggande skytte då jag ju saknar en skjutplats som jag skulel kuna ha bord osv. för lite serieösare tester.

En brat räffbild iaf får man säga, trots allt handlar det om luftgevär här, de flesta skulle troligen inte tror dig ens om du menade på att du sköt sånna träffbilder på 80m med en luftpufra:-)

Johnny Ottosson

9 januari 2011 11:02

Överlag så presterar både Royale och Lonestar bra på långa distanser. Skillnaden är att Royale är mera lättskjuten och (förutsatt lugnt väder) lättare att få till att prestera repeterbara fina träffbilder.

Om det däremot blåser lite så tar Lonestar hem resultaten i kraft av en för ändamålet bättre kaliber, men den kräver då alltid lite mera av skytten igenom mer rekyl, enklare avtryckarsystem, högre ljudnivå etc.

Resultatet på den aktuella tavlan var exceptionellt bra, en turträffbild med tanke på antalet skott (10 st), därav inte pålitligt repeterbart. Om det däremot vore 5 skott då hade sannolikheten varit bra mycket större att man skulle kunna skjuta ett flertal träffbilder runt den ytan.

Därav att jag helst skjuter mina 9 träffbilder (som på 50 meter), detta säger mera om repeterbarheten än 10 eller 5 skott i en enda enskild serie.

Tyvärr så har jag inte (utan en hel del omak) tillgång till mer än 80 meter men när Sandstig sköt sin egen Royale på 100 meter här borta vid Stenungsunds Pistolskytteklubb så har han haft några träffbilder (5 skotts) under 20 mm, som bäst nedåt 15 mm vill jag minnas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se