Airpang

Direktlänk till inlägg 28 december 2010

Luftvapenmässan

Av Johnny Ottosson - 28 december 2010 21:00


 

En liten uppdatering

 

Jättekul att så många visar så stort intresse för mässan. Som läget ligger nu så är det min bedömning att vi får minst 30 besökare med säkerhet, kanske upp till 50 st. Mycket hänger dock på väder och liknande, januari är ju en bister månad och med tanke på hur vintern har börjat hittils så får man aldrig räkna bort risken för uselt vinterväder och därtill hörande risk för dålig uppslutning - av naturliga skäl.


Några praktiska frågor som har uppkommit; i fråga om hundar (!) så får de inte följa med in i fabriken. Anledningen till detta är att åtminstonde en medarbetare på fabriken är mycket allergisk samt att det ibland kanske 40 deltagare troligtvis finns åtminstonde en till. Allergier kan ju, som bekant, glida allt mellan smärre obehag till riktigt hemska konsekvenser. Alltså, inga hundar - bara hundägare.


När det gäller minderåriga så har vi nämnt detta tidigare men eftersom fler personer har frågat samma sak igen så kommer det ännu en gång; minderåriga är mer än välkomna men de måste komma med en målsman. Inga undantag och ingen typ tre år äldre brorsa eller liknande. Anledningen till detta är dels försäkringar om något händer (fastnar i en svarv, halkar i trappan, skjuter sig i foten etc) samt ett rent juridiskt ansvar (ev vapenhantering).


Någon har frågat om parkering; en hyfsat stor parkeringsplats finns på området och den ska vara snöröjd och halkbekämpad på sedvanligt sätt, därtill så är parkeringen givetvis gratis. Den är dock inte uppmarkerad så en god organisationsinstinkt krävs av samtliga bilburna deltagare för att undvika att någon blir inlåst eller att inte utrymmet utnyttjas effektivt nog till gagn för alla.


När det sedan är svinkallt och vinter så är det naturligtvis frestande att parkera exakt precis vid ingången men detta är ingen bra idé eftersom platserna där är reserverade för exempelvis Hurricane och övriga gäster som har otymplig/ömtålig rekvisita eller skrymmande varor med sig. I övrigt så gäller först till kvarn när det gäller parkeringplatserna. Sunt förnuft säger också att man inte parkerar längs själva huvudvägen förbi fabriken, om nu någon skulle komma på den idén.


Nu försvinner Fredrik till Venezuela ett tag men uppstår det några fler konstiga frågor så ställ en fråga på bloggen, alternativt skriv i en lämplig tråd på våra forum eller tala med Erik (Mod, Airgun). Dyker det upp fler frågor av allmänt intresse ifrån någon så tar jag med dem nästa gång jag gör en lägesuppdatering av mässan här på bloggen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

-Jonas-

28 december 2010 21:37

Tjohoo, gratis parkering, det var som fan.hehe Jag tar med två bilar då!

Tro förövrigt inte att Grövis hade tänkt släpa med Ricky runt i fabriken, utan mer att folk skulle få träffa honom på parkeringen.

Hur är det med fotografering då? Finns det begränsningar på vad man får fota och är det isåfall tydligt utmärkt? Eller ännu bättre bortplockat.
Kommer bli riktigt skoj det här!

Johnny Ottosson

28 december 2010 21:58

Fredrik frågade faktiskt specifikt om dej idag. Han har ju sett en del av dina hemmabyggen och tyckte att du verkade vara en intressant person att diskutera luftvapenkonstruktioner med.

Jag tror inte det finns några begränsningar med vad man får fota, annat än möjligtvis ST-rummet men där lär nog Fredrik tillbringa största delen av sin tid tror jag.

Frågeställningen var dock mycket bra och jag ska fråga mera just om vad som gäller mer specifikt om just fotografering.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se