Airpang

Direktlänk till inlägg 17 december 2010

I blåst..

Av Johnny Ottosson - 17 december 2010 21:30


 

Andra ronden

 

  

Royale överst och Lonestar underst..

 

Under måndagen så var det klart mera blåsigt och då kunde man tydligt märka att kaliber 25 hos BSA knappade in på Royale 22. I morgon så ska jag skjuta lite mera om vädret tillåter och det ska blir jättekul att kunna jämföra FX med kaliber 25 och min Lonestar framöver när Royalen kommer med den stora kalibern.

En mera påtaglig skillnad än träffbilderna är ljudet vid anslaget och det synbara resultatet igenom kikarsiktet av en träff då stora barkbitar slits loss i trädet bakom tavlan när Baracudan slår in med dryga 35 joule trots 80 meters avstånd.

Vidare så har jag fått lite frågor under dagen om Luftvapenmässan och inköp av diverse prylar ifrån Hurricane. Jag har snackat med Tobbe om saken för ett par timmar sedan och alla beställningar måste förbokas och förbetalas INNAN mässan.

Räkna alltså inte med att Tobbe släpar med "bra o ha för att sälja-prylar" i någon större utsträckning. Se det hela som möjligheten att slippa frakten på tunga prylar som exempelvis ammunition.

När det sedan gäller FX Airguns egen ammunition så kommer den självfallet inte att åka jojo fram och tillbaka mellan Fagerlid och Vittsjö utan sannolikt så köper Tobbe ett gäng askar på plats för omedelbar leverans åt de som har förbetalt/bokat - för de flertal (!) som faktiskt har ägnat tid under dagen på att fundera över en sådan väsentlig fråga i tillvaron.

Fler funderingar har varit om omyndiga deltagare. Ska man med på mässan så ska man vara myndig eller har med en ansvarig målsman. Anledningen till detta är att fabriken är en arbetsplats (om än inte i arbete) och liksom hos övriga (annars slutna) arbetsplatser så gäller ovanstående. Då slipper de ansvariga för mässan dessutom hålla reda på vem som får skjuta med ett vapen eller inte.

Exakta start och sluttider för mässan kommer att meddelas framöver, liksom eventuella förändringar i programmet, om sådana uppstår, så snart som möjligt. En vägbeskrivning för de villrådiga kommer också att ordnas.

Bloggen och tråden på Airgun kommer att tillkännage eventuell ytterligare info.

Uppstår det frågor runt mässan, använd frågerutan här på bloggen eller tråden om mässan på Airgun.se. Ring helst inte Tobbe, Fredrik eller liknande bara för att fråga mässdetaljer, de har mycket annat att pyssla med ändå.

Slutligen; tack för allt visat intresse. Vi trodde nog att vi kunde locka ett tjugotal "tokstollar" till denna metropol ute på vischan mitt i vintern men redan så har vi fått relativt säkra indikationer på minst det dubbla. Mycket roligt.

Jag är helt övertygad om att vi alla kommer att få en riktigt trevlig och rolig dag tillsammans!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se