Airpang

Direktlänk till inlägg 15 december 2010

Årets begivenhet !!

Av Johnny Ottosson - 15 december 2010 21:15


 

     Luftvapenmässa     


Vintern är som bekant den långa trista årstiden för de som delar vår hobby. På vintern finns det av naturliga skäl inga tävlingar och även forumen har en verksamhet som går på sparlåga. Det är kallt, mörkt och tråkigt.


Nu ska vi ändra på detta.


FX Airguns bjuder härmed in på Luftvapenmässa 2011.


Bakgrunden är att många entusiaster träffas inte vintertid och de gånger som de flesta har haft möjlighet att besöka FX Airguns så har detta varit precis innan en tävling varvid man tyvärr ofta har varit lite stressad. Båda dessa problem ska vi nu tillsammans lösa på en och samma gång.

 

Luftvapenmässan blir en mingelmässa med drop-in hela dagen. Begivenheten äger rum den söndagen den 30:e januari 2011 på fabriken i Fagerlid. Man kommer när man önskar och under dagen så finns det möjlighet att delta i en rad olika aktiviteter samt träffa diverse personligheter som kommer att finnas på plats.


Inbjudna gäster är:


Ben Taylor


Detta är Ben i TheoBEN, känd luftvapenkonstruktör direkt från England. Mångkunnig uppfinnare och hängiven luftvapenskytt. Mycket duktig på regulatorer och kan allt som man någonsin behöver veta om Theobens vapen. Har en lång erfarenhet som luftvapentekniker med bland annat Air Arms som specialité men har jobbat med de flesta fabrikat igenom sin verksamhet BATS.

 

Jocke Smålänning

 

Mannen och myten. Tävlingsskytt på elitnivå sedan 1976 och med 25 st olika SM guld i bagaget. Stor luftvapenentusiast och dessutom trickskytt. Arbetar som skjutinstruktör och har svenskt rekord i Jaktkombination (570p). Driver även en egen vapenverkstad nere i Vendelsö. Jocke kan skjuta som få andra och kommer att berätta om praktiskt skytte, anläggningar och allt annat som man kan behöva veta om skyttekonsten.Mikael Hagjärd

Bössmakare, medlem av Svenska Bössmakargillet. Verksam bland annat med Gillesbössorna. Dokumenterat duktig vapensmed med träarbete som specialité. Har djupa kunskaper om allt man behöver veta för att göra rätt stockval och hur man sköter om sitt vapenvirke.

Tobias Rosén

Mr Hurricane åker upp från de djupa skogarna. Ring honom innan mässan så kan han ta med vad du önskar köpa, praktiskt för exempelvis ammunition och andra tunga kompakta saker som är dyra att frakta. Vill du se något speciellt ur han sortiment? Hör av dej till honom och kolla om han kan ta med det för förevisning. Kommer att ha med ett begränsat sortiment prylar, förhandsbokning är viktigt!

 Fredrik Axelsson

Vår värd för dagen. Finns på plats tillsammans med 2011 års lineup av FX Airguns produkter. Finns där hela tiden för att svara på frågor och lyssna in synpunkter. Ta tillfället i akt och lätta era hjärtan om det som är bra och dåligt. Nyfiken på den senaste ST-teknologin? Vill du med egna ögon testa fram och jämföra olika pipor med hjälp av avancerade instrument? Fredrik visar dig vad som skiljer en bra pipa ifrån en dålig - oavsett vem som tillverkar den.

  

Förutom möjligheten att träffa ovanstående gäster och ta del av deras kunskaper/synpunkter så kommer även en del andra aktiviteter att anordnas:

Testdrive

Provskjut 2011 år sortiment av FX Airguns. Diverse exotiska vapen kommer också att finnas på plats ifrån andra fabrikat. Sugen på att provskjuta lite udda och exklusiva vapen? Ett tillfälle som inte får missas. Glöm inte alla nya vapen med kaliber 25. Inomhusbana på 45 meter, kronografer etc - allt man behöver för en seriös provskjutning.

Trähögen

FX Airguns har en stor hög av sekunda stockar som ska utförsäljas. Behöver du en slit-o-slängstock till tävlingssäsongens mera brutala moment eller kanske en syntetstock som komplement till din safequeen valnötsstock?  Funderar du på att bygga en egen stock och vill ha ett hyfsat utgångsmaterial? Mängder av stockar till alla FX Airguns modeller med mindre blessyrer/finishfel/repor utförsäljs till vrakpriser runt 300-500 kr/st.

Kaffe

Du kanske bara vill ta en fika och snacka skit med andra entusiaster? En aktivitet lika trevlig som någon annan. Kanske passa på att kika till fabriken och se hur man bygger ett PCP här hemma i Sverige? Bara vara? Självklart!

Build & Buy

Vill du köpa en udda bössa eller har du speciella önskemål, vill du pröva ut din blivande pipa själv och välja stock personligen? Ta tillfället i akt. Gör upp affären med Tobbe så efterlevereras vapnet.För mingelmässan så gäller följande: Alla är välkomna! Allting är avgiftsfritt. Enkel fika ingår. Ingen föranmälan krävs - MEN - den som VET att man med absolut största sannolikhet ska komma, var snäll och meddela detta aningen via kommentarsfältet på bloggen Airpang eller i respektive forums tråd. Detta för att man enklare ska kunna beräkna antalet besökare på ett ungefär så att allt kommer att fungera på bästa och smidigaste sätt, till gagn för alla.

Ta med ett gott humör och den kompis/arbetskamrat/släkting som också är nyfiken på luftgevär. Glöm inte kufen från din lokala skyttebana som fnyser åt dina luftgevär - ta chansen att visa honom med egna ögon vad high performance airguns av 2010-talet kan prestera. Väl mött, allesammans!

(Skytteklubbar: ta tillfället i akt att visa upp er och er verksamhet, ni är mer än välkomna till detta. Kontakta mig eller Fredrik för de praktiska detaljerna.)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martin

15 december 2010 22:02

BTAS heter det.....Ben Taylor and Son

Johnny Ottosson

15 december 2010 22:18

Tack.

Jag skrev det i all hast så det blev fel där.

 
Ingen bild

ubbe

15 december 2010 22:04

Fy fan va fränt :)
Jag åker .. ;)

 
Ingen bild

Sandstig

16 december 2010 07:15

Inbokat. Johnny jag åker med dig :)

 
Ingen bild

gösta_80

16 december 2010 08:46

fy fan va kul!!! de var ett kraftigt uppsving i den här trista årstiden :)

 
Ingen bild

ogster

16 december 2010 15:38

Riktigt bra datum, landar i stockholm den 28:e så då måste jag ju hinna ta mig till fagerlid till den 30:e

Johnny Ottosson

16 december 2010 19:13

Ogster: Om du vill så får du gärna spegla texten även på LuftvapenInfo om du så önskar.

 
Ingen bild

Kalle

22 december 2010 23:23

Klart man kommer dit!

Johnny Ottosson

23 december 2010 06:42

Kul o höra. Välkommen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se