Airpang

Direktlänk till inlägg 15 december 2010

Dagens Upload

Av Johnny Ottosson - 15 december 2010 19:30


Dagens Upload

 

Detta är den mest moderna, om man nu kan säga detta om modellen, versionen av en legendariskt brittiskt luftgevär. Kanske inte så imponerande i Sverige men i England så vördas modellen ännu med stor aktning. Lustigt nog så är detta faktiskt en test på ett HP-vapen, något som tyvärr sällan förekommer i UK media.


http://i64.photobucket.com/albums/h194/airgunse/MFR1.jpg


http://i64.photobucket.com/albums/h194/airgunse/MFR2.jpg


http://i64.photobucket.com/albums/h194/airgunse/MFR3.jpg

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jazz

16 december 2010 18:35

Jag håller med om viss kritik om Theoben. Framförallt att det saknar snabbfyllning och att priset är högt. Men för det priset får man en kvalitet som saknar motstycke, framförallt i lilla svedala. Den nya CS 800 stocken är en av de bästa stockar jag prövat och vapnet har fantastisk balans för att vara ett LG. Den går att använda både med magg och singel laddning, vilket fler skulle ta efter. Prestanda, både när det gäller effekt och träffsäkerhet är det få konkurenter som klarar att komma upp till. Finns det då bättre gevär? Kanske, men inte i svedala.

Johnny Ottosson

16 december 2010 19:17

Exakt vilken kvalité är det som Theoben har och som saknas på andra fabrikat, menar du?

Nu har jag inte prövat CS800 men de få Rapid jag har skjutit har alla varit väldigt topptunga på grund av det höga och tunga blocket.

Singelladdning finns ju hos de flesta konkurrenter, exempelvis Royale, och på den så krävs inte heller en speciell adapter.

Prestanda är något jag ska granska mycket noga när jag får "min" Rapid, inte minst så ska det bli skoj att se hur kurvan ser ut vid 33 fpe (alltså tävlingsmax 45J). Hur många skott får man då inom 20 fps spridning?

 
Ingen bild

Jazz

16 december 2010 20:03

Om du provar en RR och en volvo så förstår du vad jag menar. Bättre avtryck, prestanda och en helt annan klass på trä arbetet. Nu vill jag inte jämföra träffsäkerheten eftersom jag inte vet hur en Royal är, (tycks vara blandad träffsäkerhet vem man talar med) Jag jämför framför allt med svedala vapnen eftersom jag haft ett flertal sådana. Men visst ska Theoben vara bättre med det dubbla priset.

Johnny Ottosson

16 december 2010 20:23


Frågan är bara vad som är myt och vad som är verklighet? Det är lite därför jag är intresserad av att bekanta mig med Theoben närmare, det intresset väcktes för övrigt av Ben som förnöjt kände på en Royale och förklarade att detta vapen är vad en Rapid borde vara.

Det jag spontant kan hålla med om, med min blygsamma erfarenhet av Rapids, är att blåneringen/eloxeringen håller väldigt hög klass.

Stockvalen är också mycket bra men stocken är ju något som köps in färdig ifrån en underleverantör så där kan alla tillverkare briljera om man prioriterar just detta område.

Det jag är intresserad av är ventilens effektivitet, hur luftsnål är den, hur många skott får jag vid vilket effektuttag och främst av allt - hur jämnt går den?

Det är dessa detaljer, tillsammans med avtryckarsystemet, som är själva Theoben.

Piporna är köpta, stocken likaså - dessa delar är inte Theoben.

Jag tror att en Rapid har mycket svårt att hävda sig mot en Royale och det ska därför bli väldigt kul att kunna jämföra dem personligen.

Då tror jag snarare att en Airwolf har lättare att utmana en Royale, om man bortser helt ifrån prisbilden.

 
Ingen bild

Jazz

17 december 2010 01:10

Du kan få prova min MK2 med CS800 stock vid något tillfälle eller om du inte får tag på en egen att prova.

Johnny Ottosson

17 december 2010 07:34

Det låter som en bra idé, jag tackar för erbjudandet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se