Airpang

Direktlänk till inlägg 27 november 2010

Fagerlid eller inte...?

Av Johnny Ottosson - 27 november 2010 21:46


Home of FX Airguns..?

 

Många har säkert, liksom jag, varit över hos fabriken i Fagerlid och sett sammansättningen av vapnen ifrån FX Airguns men det vi ser där är ju bara de färdiga komponenterna. Exakt var görs delarna, exempelvis blocken?


Här finns en länk till underleverantörens hemsida som visar lite av den maskinpark som ligger bakom produktionen av FXs olika luftvapen.


Länk: http://www.jbmek.se/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skogshuggar´n

28 november 2010 00:36

Om man åker förbi o missar skylten som står i rabatten och endast oserverar byggnadens arkitektur,så skulle man kunna tro att Jehovas Vittne håller till där inne .

Halleluja

Johnny Ottosson

28 november 2010 10:20


Om jag inte missminner mig så var huset ursprungligen en kontorslokal till ett lokalt sågverk?

Tråktrist 1970-tals byggnad är det iaf.

 
Ingen bild

zeke-cool

28 november 2010 00:46

Composite stockarna tillverkar man dem i egen regi i Fagerlid eller ligger det också på en underleverantör??

Johnny Ottosson

28 november 2010 10:32


Plaststockarna ordnar Hagegärds (sp?) fram till Fredrik. De tillverkar en prototyp för hand som sedan tjänstgör som mall för avgjutningar.

Principen är enkelt men materialkostnaden är tydligen rätt så dyr jämfört med många andra plaststockar på marknaden, allt för att stocken ska få rätt känsla och inte uppfattas som ihålig eller billig.

Trästockarna kommer ifrån Korea och har betydligt längre ledtider, de är också på grund av detta mera tidskrävande att framställa/modifiera inför produktionen.

Plaststockarna kan FX mycket snabbare öka/minska produktionen på beroende på framtida behov.

Eftersom plaststockarna är såpass enklare att ha i produktion så ska dessa i framtiden prioriteras upp med mer utveckling för att göra dem attraktivare än trästockarna för kunderna och förhoppningsvis minska efterfrågan på trästockar.

Saker man har trixat lite med på prototypnivå är gummitäckning (typ Houge), olika texturer, olika färger och olika mönster samt olika inlägg (typ Cyclone).

Allt för att försöka få dem att sticka ut från mängden och bli mera attraktiva på trästockarnas bekostnad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se