Airpang

Direktlänk till inlägg 27 november 2010

Fagerlid eller inte...?

Av Johnny Ottosson - 27 november 2010 21:46


Home of FX Airguns..?

 

Många har säkert, liksom jag, varit över hos fabriken i Fagerlid och sett sammansättningen av vapnen ifrån FX Airguns men det vi ser där är ju bara de färdiga komponenterna. Exakt var görs delarna, exempelvis blocken?


Här finns en länk till underleverantörens hemsida som visar lite av den maskinpark som ligger bakom produktionen av FXs olika luftvapen.


Länk: http://www.jbmek.se/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skogshuggar´n

28 november 2010 00:36

Om man åker förbi o missar skylten som står i rabatten och endast oserverar byggnadens arkitektur,så skulle man kunna tro att Jehovas Vittne håller till där inne .

Halleluja

Johnny Ottosson

28 november 2010 10:20


Om jag inte missminner mig så var huset ursprungligen en kontorslokal till ett lokalt sågverk?

Tråktrist 1970-tals byggnad är det iaf.

 
Ingen bild

zeke-cool

28 november 2010 00:46

Composite stockarna tillverkar man dem i egen regi i Fagerlid eller ligger det också på en underleverantör??

Johnny Ottosson

28 november 2010 10:32


Plaststockarna ordnar Hagegärds (sp?) fram till Fredrik. De tillverkar en prototyp för hand som sedan tjänstgör som mall för avgjutningar.

Principen är enkelt men materialkostnaden är tydligen rätt så dyr jämfört med många andra plaststockar på marknaden, allt för att stocken ska få rätt känsla och inte uppfattas som ihålig eller billig.

Trästockarna kommer ifrån Korea och har betydligt längre ledtider, de är också på grund av detta mera tidskrävande att framställa/modifiera inför produktionen.

Plaststockarna kan FX mycket snabbare öka/minska produktionen på beroende på framtida behov.

Eftersom plaststockarna är såpass enklare att ha i produktion så ska dessa i framtiden prioriteras upp med mer utveckling för att göra dem attraktivare än trästockarna för kunderna och förhoppningsvis minska efterfrågan på trästockar.

Saker man har trixat lite med på prototypnivå är gummitäckning (typ Houge), olika texturer, olika färger och olika mönster samt olika inlägg (typ Cyclone).

Allt för att försöka få dem att sticka ut från mängden och bli mera attraktiva på trästockarnas bekostnad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se