Airpang

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

Bra budgetval..

Av Johnny Ottosson - 29 oktober 2010 10:00


FX Premium 5.51 mm

 

  

Genomsnitt: 15.44 mm

 


En av de sorter som jag testade under måndagen (det blir mycket ammunitionstester i bloggen nu, jag vet) var FX Premium 5.51 Som ni vet så är detta nära släktingar till JSB Jumbo Exact som allmänt anses vara referensdiabolen nummer ett runt om i världen under 2000-talet.


Som ni säkert har läst så har jag fått exceptionellt bra resultat med Logun Penetrator men en nackdel med dessa är onekligen prislappen - de är helt enkelt svindyra med luftvapenmått mätt.


En ask Penetrator betingar idag 145 kr och innehåller dessutom bara 350 st!


En ask med FX Premium kostar 95 kr och innehåller 500 st.


Räknar man kostnaden per styck så handlar det om 41 öre/st respektive 19 öre/st. I absoluta termer så är alltså Penetrator dubbelt så dyr, utan att vara dubbelt så bra, vilket dagens test klart visar.


Säg att Penetrator klarar 13 mm som genomsnitt på 45 skott så gör FX-P samma sak på 15 mm, frågan är om den skillnaden är värd dubbla kostnaden??

 
ANNONS
 
Ingen bild

HW80

29 oktober 2010 12:54

Intressanta prov. Kan berätta att Rabbit Magnum från Haendler Natermann inte alls passar i en HW80. Fick flera cm spridning på 10m! Helt otroligt. Tanken var annars god då ammo´n väger 15,74 grains i 0,177. Köp inte den!

 
Ingen bild

MR

29 oktober 2010 14:45

Ska man nå 10mm så ska man använda det bästa och då är det Penetrator som gäller, skulle använda den vid jakt och långhålls skytte, till plinking (mängdskytte) blir det JSB.

Luftvapen diaboler är snuskigt billigt jämfört med ammo till krutvapen, min senaste krutbössa drar iväg en ask FX per smäll (köpe ammo).

145:- för 350 skott är jävligt billigt!! sluta vara så jävla snål!!!! :)

 
Ingen bild

hotshot

29 oktober 2010 15:56

De dyreste diabolene koster mer enn .22 LR patroner! FX gruppene var ganske jevne, og det teller vel like mye som beregnet gjennomsnittsspredning? Men i hvilken rekkefølge skyter du disse gruppene? Ser vi noe mønster ift. sylindertrykk osv.?

 
Ingen bild

Peter

29 oktober 2010 16:23

Du har alldeles rätt Johnny,inte tusan är Logunkulorna värda dom pengarna.Ska man ägna helgen åt att skjuta ölburkar mm så försvinner 350 dyrkulor mycket snabbt.FX kulorna är klart prisvärda och är dessutom jämna och fina.Blev idag klart överaskad när jag skulle testa 12 olika sorters kulor i min Typhoon.Den absolut i särklass bästa kulan på 20m med stöd i stort sett hål i hål var JSB Exact Monster.En minst sagt annorlunda kula till formen och dessutom vägande 25,4grains!!!! Mycket prisvärd.
Testa nu mycket i helgen för det ska bli strålande väder.

Mvh/Peter

 
Ingen bild

MR

29 oktober 2010 20:15

Man kan jämföra allt för att få fram sitt förutbestämda resultat...

Vad jag menar är: jämför Premium med Premium inte Premium mot skit .22LR.

Inte för att dyrast är bäst, mm per krona ger en bra finger visning om bästa plinking ammon men ska man skjuta precision på långhåll så vill iaf jag ha den bästa ammon inte den näst bästa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se