Airpang

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

Bra budgetval..

Av Johnny Ottosson - 29 oktober 2010 10:00


FX Premium 5.51 mm

 

  

Genomsnitt: 15.44 mm

 


En av de sorter som jag testade under måndagen (det blir mycket ammunitionstester i bloggen nu, jag vet) var FX Premium 5.51 Som ni vet så är detta nära släktingar till JSB Jumbo Exact som allmänt anses vara referensdiabolen nummer ett runt om i världen under 2000-talet.


Som ni säkert har läst så har jag fått exceptionellt bra resultat med Logun Penetrator men en nackdel med dessa är onekligen prislappen - de är helt enkelt svindyra med luftvapenmått mätt.


En ask Penetrator betingar idag 145 kr och innehåller dessutom bara 350 st!


En ask med FX Premium kostar 95 kr och innehåller 500 st.


Räknar man kostnaden per styck så handlar det om 41 öre/st respektive 19 öre/st. I absoluta termer så är alltså Penetrator dubbelt så dyr, utan att vara dubbelt så bra, vilket dagens test klart visar.


Säg att Penetrator klarar 13 mm som genomsnitt på 45 skott så gör FX-P samma sak på 15 mm, frågan är om den skillnaden är värd dubbla kostnaden??

 
ANNONS
 
Ingen bild

HW80

29 oktober 2010 12:54

Intressanta prov. Kan berätta att Rabbit Magnum från Haendler Natermann inte alls passar i en HW80. Fick flera cm spridning på 10m! Helt otroligt. Tanken var annars god då ammo´n väger 15,74 grains i 0,177. Köp inte den!

 
Ingen bild

MR

29 oktober 2010 14:45

Ska man nå 10mm så ska man använda det bästa och då är det Penetrator som gäller, skulle använda den vid jakt och långhålls skytte, till plinking (mängdskytte) blir det JSB.

Luftvapen diaboler är snuskigt billigt jämfört med ammo till krutvapen, min senaste krutbössa drar iväg en ask FX per smäll (köpe ammo).

145:- för 350 skott är jävligt billigt!! sluta vara så jävla snål!!!! :)

 
Ingen bild

hotshot

29 oktober 2010 15:56

De dyreste diabolene koster mer enn .22 LR patroner! FX gruppene var ganske jevne, og det teller vel like mye som beregnet gjennomsnittsspredning? Men i hvilken rekkefølge skyter du disse gruppene? Ser vi noe mønster ift. sylindertrykk osv.?

 
Ingen bild

Peter

29 oktober 2010 16:23

Du har alldeles rätt Johnny,inte tusan är Logunkulorna värda dom pengarna.Ska man ägna helgen åt att skjuta ölburkar mm så försvinner 350 dyrkulor mycket snabbt.FX kulorna är klart prisvärda och är dessutom jämna och fina.Blev idag klart överaskad när jag skulle testa 12 olika sorters kulor i min Typhoon.Den absolut i särklass bästa kulan på 20m med stöd i stort sett hål i hål var JSB Exact Monster.En minst sagt annorlunda kula till formen och dessutom vägande 25,4grains!!!! Mycket prisvärd.
Testa nu mycket i helgen för det ska bli strålande väder.

Mvh/Peter

 
Ingen bild

MR

29 oktober 2010 20:15

Man kan jämföra allt för att få fram sitt förutbestämda resultat...

Vad jag menar är: jämför Premium med Premium inte Premium mot skit .22LR.

Inte för att dyrast är bäst, mm per krona ger en bra finger visning om bästa plinking ammon men ska man skjuta precision på långhåll så vill iaf jag ha den bästa ammon inte den näst bästa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 26 mars 18:00


  Större eller störst?     Med 580 cc så finns det massor med luft tillgängligt - dessutom med låg vikt!   Talon Tunes har nu presenterat en ovanligt stor tubflaska av kolfiber som passar till diverse vapen från FX Airguns. Sedan länge s...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se