Airpang

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Dagens lärdom..

Av Johnny Ottosson - 26 oktober 2010 22:00


 

Plötslig insikt


  

Snabbkopplingar

 


Då jag numera har tre vapen som jag skjuter med hög effekt och med högt systemtryck så har jag blivit allt mera sugen på snabbkopplingar mellan fyllslangen och nipplarna för att slippa skruva av och på varje nippel på slangen varje gång som ett vapen av endera sorten ska fyllas.


Sagt o gjort, jag scannade av Hurricanes hemsida och där fanns minsann ett snabbkopplingsset för strax under 400 kr. Då bilden var lite otydlig och texten inte helt fullständig så blev jag lite osäker på om satsen verkligen fungerade ihop med mina övriga prylar på det sätt som jag hade tänkt mig och därför bestämde jag mig för att ringa Tobbe himself och höra hans input i frågan.


Efter den sedvanliga frustrerande timman av ständiga samtal som växelvis besvarades med endera upptagenton eller telefonsvararen så fick jag faktiskt napp när en flåsande och stönande (!) Tobbe svarade lite pustande: -"Hurricane!"


Rent spontant och kanske även en smula framfusigt (vem vet egentligen vad den karln pysslar med??) så kunde jag inte låta bli o fråga: -"Vad gör du?"

-"Jo, det ringde en dansk förrut som undrade om jag hade känningar för att kunna beställa fram ett lufthagelgevär o jag sade till honom att jag har några San-Yang liggande någonstans i lagret sedan ett par år tillbaka så därför måste jag nu försöka hitta dem.."

Nåväl, alla har vi våra olika bekymmer, hade jag haft några dunderhagelgevär i min ägo så hade nog åtminstonde jag haft ordning på var det befann sig...

  

Hursomhelst, jag berättade om mina tankar och funderingar runt snabbkopplingar medan han snubblade runt på sitt lager i jakt efter lite tillfredsställelse för den köpsugne dansken varpå Tobbe slutligen bröt in med att säga:

-"Skit du i o köpa den där satsen på sidan, du har väl en Royale numera?"

-"Den har ju hona Fosterkoppling som standard och den passar ju rakt på din slang. Sedan köpte du ju en dubbelhona av mej för någon vecka sedan, kör den på BSAs fyllnippen som har 1/8 BSP hane och sätt en hane Foster med samma gänga i den andra ändan. Då har du precis det du behöver utan att behöva köpa den färdiga satsen på min sida."

  

Den färdiga lösningen, BSA Nippel - Dubbelhona - Fosterkoppling haneEn enkel, genial och självklar lösning - dessutom gratis (för mig).

Det visade sig nämligen att jag dessutom hade en Fosterhane liggande som jag fick med Indpendence i våras för att kunna bulkfylla densamma. Den delen glömde jag lämna tillbaka och den blev nu plötsligt väldigt användbar.

Fördelen med Fosterkopplingen hos Royale är alltså att den både kan tjänstgöra som en ordinarie fyllningskoppling till vapnet samtidigt som den kan dubbelagera som en helt vanlig snabbkoppling. Bra tänkt av FX Airguns!

Nu sitter det alltså Fosterhona på slangen och den går då direkt in till Royale. Ska jag sedan fylla en av mina BSA så klickar jag bara i konstruktionen ovan och pluggar nippeln i vapnet - enkelt och smidigt.

Den sedelärande delen av historien är att det faktiskt finns skillnader på handlare och handlare, precis som det finns skillnad på vapen och vapen - även om de förefaller snarlika vid ett hastigt påseende.

För att lösa mitt problem på ett sätt som faktiskt överträffade mina egna förväntningar så krävdes det bara att handlaren i detta fall:

1. Var i besittning relevant kunskap/erfarenhet och visste vad han talade om. Detta brukar man inte hitta hos hastigt uppblommande internetföretag med namn som skottir8ttan.se eller liknande.

2. Var villig att bortse ifrån sin egen lönsamhet i det korta perspektivet (ingen såld snabbkopplingssats idag inte) för att istället investera i en långsiktig kundrelation.

3. Hade koll på vad jag hade för tidigare inköp och resurser/komponenter, memorerade alltså förutsättningar som jag själv inte ens nämnde.

Det är sällan någon kan överrumpla mig med en slugare lösning än vad jag själv har funderat fram när det gäller luftgevär men här drog Tobbe det långa stråt och det är en händelse som endast Fredrik (Axelsson) brukar lyckas med.

Hatten av där, med andra ord..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skogshuggarn

26 oktober 2010 22:45

Ja jäklar du Johnny,det är ju det jag säger : här finns mycket gott att finna ! Men i och med detta kanske inte Tobbe säljer så många snabbkopplingskitt framöver,,Tobbe är inte bara en schysst kille som säljer billiga bössor,han är kontraproduktiv oxså !

 
Ingen bild

Micke

27 oktober 2010 13:51

Ja.Tobbe är helt outstandig.
Alltid hjälpsam och vänlig.......

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se