Airpang

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Dagens lärdom..

Av Johnny Ottosson - 26 oktober 2010 22:00


 

Plötslig insikt


  

Snabbkopplingar

 


Då jag numera har tre vapen som jag skjuter med hög effekt och med högt systemtryck så har jag blivit allt mera sugen på snabbkopplingar mellan fyllslangen och nipplarna för att slippa skruva av och på varje nippel på slangen varje gång som ett vapen av endera sorten ska fyllas.


Sagt o gjort, jag scannade av Hurricanes hemsida och där fanns minsann ett snabbkopplingsset för strax under 400 kr. Då bilden var lite otydlig och texten inte helt fullständig så blev jag lite osäker på om satsen verkligen fungerade ihop med mina övriga prylar på det sätt som jag hade tänkt mig och därför bestämde jag mig för att ringa Tobbe himself och höra hans input i frågan.


Efter den sedvanliga frustrerande timman av ständiga samtal som växelvis besvarades med endera upptagenton eller telefonsvararen så fick jag faktiskt napp när en flåsande och stönande (!) Tobbe svarade lite pustande: -"Hurricane!"


Rent spontant och kanske även en smula framfusigt (vem vet egentligen vad den karln pysslar med??) så kunde jag inte låta bli o fråga: -"Vad gör du?"

-"Jo, det ringde en dansk förrut som undrade om jag hade känningar för att kunna beställa fram ett lufthagelgevär o jag sade till honom att jag har några San-Yang liggande någonstans i lagret sedan ett par år tillbaka så därför måste jag nu försöka hitta dem.."

Nåväl, alla har vi våra olika bekymmer, hade jag haft några dunderhagelgevär i min ägo så hade nog åtminstonde jag haft ordning på var det befann sig...

  

Hursomhelst, jag berättade om mina tankar och funderingar runt snabbkopplingar medan han snubblade runt på sitt lager i jakt efter lite tillfredsställelse för den köpsugne dansken varpå Tobbe slutligen bröt in med att säga:

-"Skit du i o köpa den där satsen på sidan, du har väl en Royale numera?"

-"Den har ju hona Fosterkoppling som standard och den passar ju rakt på din slang. Sedan köpte du ju en dubbelhona av mej för någon vecka sedan, kör den på BSAs fyllnippen som har 1/8 BSP hane och sätt en hane Foster med samma gänga i den andra ändan. Då har du precis det du behöver utan att behöva köpa den färdiga satsen på min sida."

  

Den färdiga lösningen, BSA Nippel - Dubbelhona - Fosterkoppling haneEn enkel, genial och självklar lösning - dessutom gratis (för mig).

Det visade sig nämligen att jag dessutom hade en Fosterhane liggande som jag fick med Indpendence i våras för att kunna bulkfylla densamma. Den delen glömde jag lämna tillbaka och den blev nu plötsligt väldigt användbar.

Fördelen med Fosterkopplingen hos Royale är alltså att den både kan tjänstgöra som en ordinarie fyllningskoppling till vapnet samtidigt som den kan dubbelagera som en helt vanlig snabbkoppling. Bra tänkt av FX Airguns!

Nu sitter det alltså Fosterhona på slangen och den går då direkt in till Royale. Ska jag sedan fylla en av mina BSA så klickar jag bara i konstruktionen ovan och pluggar nippeln i vapnet - enkelt och smidigt.

Den sedelärande delen av historien är att det faktiskt finns skillnader på handlare och handlare, precis som det finns skillnad på vapen och vapen - även om de förefaller snarlika vid ett hastigt påseende.

För att lösa mitt problem på ett sätt som faktiskt överträffade mina egna förväntningar så krävdes det bara att handlaren i detta fall:

1. Var i besittning relevant kunskap/erfarenhet och visste vad han talade om. Detta brukar man inte hitta hos hastigt uppblommande internetföretag med namn som skottir8ttan.se eller liknande.

2. Var villig att bortse ifrån sin egen lönsamhet i det korta perspektivet (ingen såld snabbkopplingssats idag inte) för att istället investera i en långsiktig kundrelation.

3. Hade koll på vad jag hade för tidigare inköp och resurser/komponenter, memorerade alltså förutsättningar som jag själv inte ens nämnde.

Det är sällan någon kan överrumpla mig med en slugare lösning än vad jag själv har funderat fram när det gäller luftgevär men här drog Tobbe det långa stråt och det är en händelse som endast Fredrik (Axelsson) brukar lyckas med.

Hatten av där, med andra ord..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skogshuggarn

26 oktober 2010 22:45

Ja jäklar du Johnny,det är ju det jag säger : här finns mycket gott att finna ! Men i och med detta kanske inte Tobbe säljer så många snabbkopplingskitt framöver,,Tobbe är inte bara en schysst kille som säljer billiga bössor,han är kontraproduktiv oxså !

 
Ingen bild

Micke

27 oktober 2010 13:51

Ja.Tobbe är helt outstandig.
Alltid hjälpsam och vänlig.......

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Onsdag 5 aug 20:00

  En liten renovering..      Till sist så blev den färdig men den är lite mörkare i verkligheten..   De senaste dagarna så har jag grejat lite med stocken till min BSF-30. Trots att mekaniken är i helt perfekt skick som nytt så har tyvär...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 16:00

Fjäderfröjd?   En gång i tiden så var dessa luftvapen oftast den första kontakten med skjutvapen överhuvudtaget... Ett vanligt argument som många fjäderfantaster gärna framhåller är friheten hos sina val.   Det är enkelt att bara ...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 15:00


  Crosman Kratos!     Tidlöst vacker - för många i min generation är det så här ett klassiskt PCP ska se ut! I dagarna så har Crosman presenterat sin nya Kratos med en prislapp om blott $699 USD. En tidlös retromodell i samma form som T...

Av Johnny Ottosson - Måndag 22 juni 20:30

    Tävlingar i Corona-tider     Jag fick en fråga häromdan om huruvida det är några tävlingar i Field Target överhuvudtaget den här säsongen. Dåligt uppdaterad som jag är på tävlingsfronten så besökte jag genast Field Target Sveriges hemsi...

Av Johnny Ottosson - Lördag 9 maj 10:00


  En ny FX Airguns Wildcat Mk III..?     Kan detta var en spännande nyhet?   På en av Facebooks alla luftvapengrupper så hittade jag den här kryptiska nyheten, som jag inte har sett bekräftad någonannanstans. Uppgifterna kommer alltså in...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

863 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se