Airpang

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2010

News..

Av Johnny Ottosson - 15 oktober 2010 19:30


 

!!   Nytt från FX Airguns   !!

 

  

FX Airguns Smoothtwist Pellets

 

Så har de första exemplaren av FXs nya ammunition, Smoothtwist Pellets, anlänt. Dessa diaboler tillverkas av Defiant, England, och håller absolut premiumkvalité. Många entusiaster känner igen formgivningen ifrån systerdiaboler som Hurricanes Exterminator och Loguns gamla Penetrator men FXs version skiljer sig igenom en speciell prägling inuti som anpassar den efter Smoothtwist-teknologin.


Dessa speciella diaboler kommer även att finnas på marknaden med kaliber 177 och 25 samt med ett flertal olika vikter. Dels lättviktaren ovan på 16.00 grains men även en tyngre på 20.50 grains.

Vidare så börjar strukturen i nästa års sortiment att ta form. Elite blir ingen separat modell utan en underversion av Royalebaserade vapnen. Benämningen kommer att särskilja de modeller som har den nya pipladdningen utan matarpinne som förutom en skonsam laddning av diabolen även ger möjlighet till kaliberbyte enbart igenom att byta själva pipan (á två skruv) på samma sätt som exempelvis Steyrs mer påkostade modeller. Detta gör att ägaren mycket enkelt kan skifta mellan kaliber 177, 22 eller 25. Ventilen i dessa vapen är också enormt flexibel och kommer att ge jämna och fina kurvor oavsett om de ger 6 eller 60 joule.

Layouten i sortimentet blir alltså följande:

Independence - singleskott med matarpinne eller magasin

Indpendence Elite - nya pipmatningen, utan magasin

Royale 200 - singleskott med matarpinne eller magasin, smal 200 cc tub

Royale 400 - singleskott med matarpinne eller magasin, grov kort 400 cc tub

Royale 500 - singleskott med matarpinne eller magasin, grov lång 500 cc tub

Royale Elite 200 - nya pipmatningen, utan magasin, smal 200 cc tub

Royale Elite 400 - nya pipmatningen, utan magasin, grov kort 400 cc tub

Royale Elite 500 - nya pipmatningen, utan magasin, grov lång 500 cc tub

Puh, detta var bara Royale-serien i sitt nuvarande utförande, två modeller. Förutom ovanstående så får också den kommande köparen ta ställning till vilken kaliber/-ar, önskad piplängd samt stockval. Till detta så kommer ju också FXs veritabla djungel av övriga vapenmodeller och alla dess olika underversioner och utrustningsalternativ. Sannolikt en mardröm för återförsäljaren som önskar ha alla modeller representerade i sitt sortiment för en snabb leverans ut till kund.

 
 
Ingen bild

Erik

16 oktober 2010 08:19

Intressant info och bra sammanställt :)
Bara en fråga - hur kan Du veta att ammon håller absolut premiumkvalité om första exemplaret precis anlänt? Har jag missat nå´n test?

Johnny Ottosson

17 oktober 2010 17:50

Nädå, Erik. Ammunitionen är ju testad av tillverkaren under lång tid och under alla möjliga sorters förhållanden. Det är ju inte precis så att köparna eller betatestarna är de absolut första som skjuter med helt ny ammunition så fort den är färdig.

 
Ingen bild

Erik

18 oktober 2010 07:51

Jo, men så gör väl i princip alla tillverkare av produkter....hursomhelst - jag undrade bara om Du testat ammon själv. Kan man se fram mot en kommande test?
Ha det bra!
/erik

Johnny Ottosson

18 oktober 2010 09:21

Jag håller på att testa för fullt men jag har tyvärr lite otur med vädret just nu. En första rapport kommer online under dagen.

 
Ingen bild

Erik

18 oktober 2010 10:53

Kalas!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards