Airpang

Direktlänk till inlägg 26 juli 2010

Still alive..

Av Johnny Ottosson - 26 juli 2010 12:08


 

Airgun online igen


Nu har Airgun öppnat igen, tydligen var det ett datatekniskt problem som låg bakom den driftstörningen och ingen nedläggning eller liknande som många befarade. Goda nyheter för alla som gillar att besöka det forumet med andra ord.


Förhoppningsvis så tar man samtidigt tag i de inre sociala problemen samtidigt så att forumet rensas och får en fräsch nystart. Det är ju inte så skoj att läsa det forumet och hitta inlägg som följande:


 
"Det här forumet håller på att förvandlas till ett jävla muppdagis.
Styr upp nu........
Folket droppar av som flugor.
Är det ingen som undrar varför??"
 
*
 
"Ett par rutta äpplen förstör hela korgen, brukar man ju säga. Det är så att man är rädd för att posta för all skit som nästan alltid följer... "IDIOT", "DUM I HUVET", "INGEN ANING", "DJÄVLA IDIOTER" känns nästan dom mest använda uttrycken i forat."
 
*
 
"Men jag tycker det är för mycket idiot förklaranden av personer som inte delar samma åsikter. Vissa här kan skit mycket om lg, men detta utnytjar en del med att vara överlägsna.
Visst är det bra att kunna något men man kan ju alltid försöka dela med sig av kunskapen på ett vänligt sätt."
 
*
Det kanske är dags att skicka delar av ledningen på charmkurs samt jaga efter de andra som ställer till problem för stämningen på forumet? Tyvärr så får man ganska ofta höra klagomål på att det känns otrivsamt på det forumet men detta är inget som jag kan göra något åt själv eftersom jag inte är verksam där längre.
Intressant nog så blev jag faktiskt bannad för "dåligt kamratskap" och att jag "spred en dålig stämning". Tydligen så var jag dock inte ensam i den branchen? Kanske dags att rannsaka leden lite mera och helt osökt så kommer jag att tänka på berättelsen om bjälken...
  


När vi ändå har Airgun på temat så kanske vi även ska fortsätta att diskutera min ban. Tydligen så har man inte annonserat att jag har blivit bannad på forumet så många deltagare förundrar sig över min frånvaro. Inte minst nu när Airgun krånglade så var det många som hörde av sig för att fråga vad som händer och vad JAG ska göra åt det...  Ingenting är naturligtvis mitt enkla svar, jag tillhör inte längre forumet och det enda jag kan göra är att leverera en kvalificerad gissning av vad som händer, precis som jag gjorde igår. För övrigt så får forumsledningen lösa driftstörningarna själva, mitt enda bidrag var att leverera forumsägarens mobila telefonnummer över Facebook eftersom ledningsgruppen i övrigt inte kunde nå honom....


Ett bra tips framöver kan ju vara att man inom ledningsgruppen skaffar aktuella telefonnummer till varann så att man kan kontakta varann direkt istället för att använda undertecknad som mellanhand. Det är ju ingen större idé att lita på forumet som kontaktförmedlingskanal när själva huvudproblemet är att forumet ligger nere..


Faktum är att man behöver inte ens umgås med varann, det räcker att man kontaktar varann vid nödlägen, som i en sådan situation. Lär man dessutom känna varann så får man se det som en extra bonus och då kanske man även lär sig att tycka om varann, vilket onekligen hade gjort stora steg i rätt riktning för både samhörighetskänslan och den allmänna stämningen på forumet.


Egentligen så hade jag inte tänkt att diskutera min ban överhuvudtaget här på bloggen, dels eftersom den inte är relevant för luftvapenverksamheten som ju är det som jag vill skriva om och dels eftersom det lätt urartar till ren pajkastning och en ännu sämre stämning. Sannolikt så har Airgun resonerat på samma sätt eftersom man inte har förklarat min frånvaro på forumet som sådant.


Nu finns det dock en del som har undrat och eftersom ingen har förklarat så får jag väl ta tag i saken här ändå, en gång för alla. Skälen som angavs var de jag som jag skrev ovan om "dåligt kamratskap" och att jag "spred en dålig stämning". Detta är ju högst subjektiva åsikter så dessa kan jag egentligen inte säga något om utan sanningshalten i dessa får var och en själva bedöma med grundval av vad jag tidigare har skivit i mina inlägg på forumet, dessa finns ju kvar så det är ju bara för den nyfikne att gå igenom och studera.


Vad som däremot var lite mer irriterande var att man anklagade mig för att sprida "nazistisk propaganda"..?!? Det tog ett tag innan jag förstod vad man egentligen menade, måste jag erkänna..


Saken var den att jag i min signatur - under flera månader - hade ett citat ifrån Nurnberglagarna. Detta användes nu plötsligt som en hävstång mot mig och vem kan väl förneka att Nurnberglagarna i sak var nazistiska?


Vad som stod i min signatur var emellertid inget om rashygien eller andra klassiska nazistiska idéteorier utan det var ett citat om deras, för tidsepoken, oerhört restriktiva vapenlagstiftning. Adolf Hitler förklarade nämligen i ett tal att igenom att inskränka vanliga människors möjligheter att legalt inneha civila skjutvapen så skulle kriminaliteten minska samtidigt som gator och torg skulle bli säkrare. Högst tveksamt i verkligheten eftersom inte minst SS härjade på gatorna, mest känd i efterhand var väl den så kallade Kristallnatten.


Ironin i den lagstiftningen hade alltså en knorr och det var den jag anförde.


Efter ett par månader och hundratals inlägg så bestämde man emellertid plötsligt att signaturen var olämplig och den togs bort. Inte så mycket att bråka om tyckte jag så jag bytte helt sonika signatur till en annan på samma tema.


Den här gången blev det den kände Jeff Cooper och hans bevingade ord att även ifall man tar bort skjutvapen ifrån gatorna så har man kvar problem med kriminella men om man istället tar bort kriminella så har man inget skjutvapenproblem.


Nu gick det dock undan, den signaturen måste man ha ansett som betydligt värre för nu blev jag bannad direkt och som skäl anfördes som sagt att jag framhärdade med att sprida nazistisk propaganda?! 


Stackars Jeff Cooper, som för övrigt själv kämpade mot nazismen under Andra Världskriget, han måste snurra som en fläkt i sin grav över att bli kallad för nazist av obildade nordbor..


 
 
Ingen bild

Max54

26 juli 2010 20:05

Jag undrar ibland om det finns lika många idioter på andra forum? Det är helt sjukt att det blir sådan hetsk debatt så fort någon säger sitt? Jag kan inte tänka mig att ett forum för morotskaka eller mollskinnstofflor har samma problem? Det är något speciellt med lg tydligen. Att så många har tid att bry sig om vad andra tycker.....

 
Ingen bild

Johnny

26 juli 2010 20:26

Om jag får gissa så tror jag att nischade verksamheter samlar fler udda människor.

Samma sak finns ju inom motorfordonshobbyn; ett forum för "Motorcyklar i allmänhet" fungerar vanligtvis bra medan ett forum för "Vespa innan 1978" samlar fler tokstollar vilket betyder fler hätska debatter osv.

Knepiga människor dras till udda saker helt enkelt..

 
Ingen bild

Aino Nyman

26 juli 2010 20:37

Beklagar din ban, när det gäller fakta, teknik, historia mm är du kanon.

Dock har jag märkt på många forum, att man måste tänk på var man sparkar, även om den som är måltavlan är väl värde en... Men att du som varit med så länge råkar ut för detta???

Jag lärde mig ett ordspråk för några år sedan som kanske är tillämpligt nu: Dråka inte med svin, dels blir du skitig och de gillar det!

Hoppas du förstår att jag är anonym, annars blir det väl ban för mig också...

 
Ingen bild

Kent

26 juli 2010 22:03

Nu är väll inte Johnny känd för att ha ullstrumpor på fötterna direkt.

Det kan ju även vara så att folk som varit länge på ett och samma forum, tillslut tröttna på att Johnnys inlägg skapar en het debatt.
Många gånger helt onödiga inlägg som bara har en enda uppgift, att få ämnet att explodera.

Så har det ju alltid varit, och det vet oldtimers som följt Johnny, men nya besökare avskräcks direkt av dessa trådar då de oftast är de som hamnar högst upp i listorna och endast ett fåtal personer postar och spyr galla på varandra.

Rensar man bort dessa trådar, så mår forumen klart bättre, och attityden blir mer "gemytlig".
Det passar flera.....

man kanske skulle ha en "SHOUT" istället på forumen, där folk som behöver visa sig kan posta och häva ur sig lättantänliga åsikter.

 
Ingen bild

Johnny

26 juli 2010 22:27

Aino: Självklart så förstår jag att du vill vara anonym. Jag har god kontakt "under bordet" med många som har ledande poster på Airgun och jag ser inget problem med detta så jag respekterar fullt ut att man ser sig tvungen att vara anonym för att inte råka ut för reprisalier själv.

Kent: Visst skapar jag en del usla inlägg som ställer till problem, detta är jag den förste att erkänna. Faktum är att om man spottar fram 23.000 inlägg så måste bara några vara mindre bra, statistiskt sett. Om dessa mindre genomtänkta inlägg dessutom inte faller i god jord utan tvärtom triggar andra som har svårt att kontrollera sina uttryckssätt på forumen så blir det naturligtvis ett eskalerande problem.

Jag är dock inte den som beklagar mig över utvecklingen som sådan. Om deras åsikt är att forumet fungerar bättre utan min närvaro så finns det ju inget egenskäl för mig att vara närvarande där. Det jag vill skriva kan jag istället skriva igenom andra kanaler, inte minst bloggen.

Min frånvaro eller inte så lär dock ingen "gemytlig" stämning komma på Airgun innan ett antal genomgripande strukturella förändringar äger rum. Tyvärr så vill inte de som kan genomföra detta och de som vill genomföra det vågar inte ens föreslå det. Då står allt stilla.

Allt måste dock betraktas i sitt perspektiv, forum kommer och går, vissa klarar ett par år, andra 5-6 år, ett fåtal klarar 10 år men oavsett vilket så spelar det ingen praktisk roll. De entusiaster som verkligen är inne i vad vi pysslar med hittar man alltid på tillfälligtvis aktuella forum världen över. Det är alltid människorna och inte platsen, forumet, som är den viktiga delen i gemenskapen.

 
Ingen bild

Jazz

27 juli 2010 10:06

Angående din banning: Jag anser att ett forum utan uppstickare kommer att dö. Det blir helt enkelt ointressant. Jag beklagar din banning den skapar kanske bråk men är ett bevis på att den behövs. Luftvapen världen är inte helt ren. Tyvärr! Det finns en annan som är lik dig och det är Silwer. Jä.la kul att läsa, en annan syn ganska klartänkt men orsakar imellanåt upplopp.
Som det nu är så hoppar vissa på för att visa att de har mer kunskap än andra. Visst vissa har mer kunskap men som i det vanliga livet så är det de som gapar mest som har minst kunskaper. Jag kommer inte som jag tänker idag skriva fler inlägg på det forumet. Jag kommer däremot att läsa så länge det finns kvar.

 
Ingen bild

Johnny

27 juli 2010 13:58

Jazz: Silwer och jag har gått hand i hand sedan slutet av 1990-talet under det att forum har kommit och gått. I grund och botten så är han en mycket bra kille som jag tycker väldigt mycket om men sedan så har han sina ups and downs.

Jag kommer nog att göra ungefär som du när det gäller Airgun, jag läser det dagligen, ser vad som händer men jag tänker inte bry mig om att skriva där mera.

Vill jag skriva något så gör jag det på bloggen och vill jag lära mig något om luftvapen så använder jag Yellow Forum, det forum med den i särklass högsta kompetensen. För vanligt socialt umgänge så använder jag FB.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards