Airpang

Direktlänk till inlägg 23 juni 2010

Lonestar talar...

Av Johnny Ottosson - 23 juni 2010 23:02


 

Fylld dykarflaska


  

Genomsnitt 13.55 mm


Med en nyss fylld dykarflaska så kan jag äntligen skjuta Lonestar med tre fyllningar på en tavla om 9 träffbilder och resultatet lät inte vänta på sig.


Lonestar är sannerligen en solid long range performer.

 

Bästa träffbilden blev 5 mm och på den sämsta (sista) så lyckades jag rycka avfyrningen helt åt skogen och förstörde då en annars mycket lovande grupp.


Trist bara att den är så tung att skjuta med och att den slår sönder fallmålen så att man inte kan använda den till HFT där gränsen ligger på 45 joule, ca 20 joule mindre än vad Lonestar ger - som minst!


Detta är helt klart ett vapen byggt för USA och liknande marknader där avstånden kan vara minst 50-100 meter och där ändamålet primärt är jakt, då mot lite större mål som tvättbjörnar, sumpbäver, hare och opussum.


Under sådana förutsättningar och med stationärt skytte ifrån en bipod över exempelvis ett öppet fält, då är det få mindre villebråd som kan räkna med att klara sig.


Apropå hare, har ni tänk på reglerna runt maximalt patronantal för halvautomatiska kulvapen? De stadgar att man bara får ha 3 skott för en skogshare men hela 5 skott om det istället kommer fram en fälthare.


Underbar svensk vapenlagstiftningslogik...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sandstig

24 juni 2010 06:55

Snyggt Johnny, nu ligger jag i lä...3.3mm som skall jagas till att börja med :)

 
Ingen bild

Johnny

24 juni 2010 06:59

Nja. Detta är ju ändå kaliber 25 så då är det ju ingen match att slå 15 mm. En del av träffbilderna, inte minst den sista, var ju riktigt usel och kunde lätt varit betydligt bättre. Hade jag fått samma resultat med S200T så hade jag däremot varit extremt nöjd. Likaså om jag hade fått det med Ultran, vilket är ännu mindre troligt..

 
Ingen bild

Sandstig

24 juni 2010 15:20

Jo det blir lite päron och äpplen när man jämnför, blir jämnare när jag får min kaliber .25 växelsats :)

 
Ingen bild

setter

24 juni 2010 17:33

Ny kamera?
Snyggt skjutet, synd bara på den sista serien.
Väntar på en lev. med Logon pen. Då får vi se om jag kan få ihop en 15mm serie....

 
Ingen bild

Johnny

24 juni 2010 19:44

Det gick o meka igång den gamla kameran igen. Autofocus hade fastnat på grund av smuts o skräp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se