Airpang

Direktlänk till inlägg 3 juni 2010

Åt rätt håll...?

Av Johnny Ottosson - 3 juni 2010 22:58


Ibland framåt och ibland bakåt


  

Genomsnitt: 18.33 mm


Ibland så går det åt rätt håll och ibland så går det åt fel håll - idag blev det dock rätt håll eftersom jag kunde notera ett personbästa igen för 200 på 50 meter med ett genomsnitt på 18.33 mm, en putsning ifrån 19.00 mm.


Målet om 10 mm börjar dock kännas allt mera omöjligt att nå, putsningarna sker oerhört långsamt och bara att nå 15 mm känns rätt avlägset, trots små men regelbundna motgångar.


Idag lyckades jag dessutom med konststycket, nåja, så svårt var det inte, att bli bannad ifrån LuftvapenInfo, ett av våra två trevliga luftvapenforum här i Sverige. Anledningen var att jag publikt på forumet berättade att Phpbb-forum kan utrustas med en funktion som tillåter de som har Admin-behörighet att läsa andra deltagares PM, se vem som röstar vad i Polls osv.


Att offentligt torgföra den informationen var med andra ord inte så populärt, man undrar onekligen varför...

 
 
Ingen bild

Vidsynt

4 juni 2010 00:48

Nu var det inte så du skrev, du påstod och insinuerade och det var inte hela sanningen bakom bannen. Det har redan blivit mycket trevligare stämning på forumet, det ena.

 
Daniel (luftvapen.info)

Daniel (luftvapen.info)

4 juni 2010 03:09

Hej jhonny
Anledningen till att du blev bannad på luftvapen.info är följande uttalanden ifrån dig.

"jhonny skriver:
Jag förstår inte behovet, det finns redan en sluten area (skyddsjakt) där man kan ventilera sina olagligheter tillsammans med endast de betrodda, varför vill man skapa ännu en?"

Du anklagar skyddsjägare för att ventilera olagligheter.

Sedan skriver du såhär:

"Johnny skriver:
Lögn o lögn....

Nu vet jag inte hur det här forumet är strukturerat i konstruktionen men de forum som jag har skött tidigare har tilläggsfunktioner som tillåter Admin både att se utfallen i polls respektive läsa deltagarnas egna PM mm...
Om man sedan väljer att använda dessa funktioner eller inte är däremot en öppen fråga."

Luftvapen.info vill inte förknippas med dumheter du tidigare sysslat med på det forum där du varit Admin tidigare.

Detta var allt jag ville tillägga.

och jag önskar dig lycka till med bloggen

http://www.luftvapen.info

 
Ingen bild

Johnny

4 juni 2010 07:38

Daniel:

Du citerar mig helt korrekt, jag skrev " det finns redan en sluten area (skyddsjakt) där man kan ventilera sina olagligheter"

Noterar det magiska ordet "kan", det betyder inte att man "gör" utan endast att man har möjlighet. Det finns alltid en möjlighet att diskutera olagligheter när en area är sluten.

Om man sedan gör det eller inte, det vet jag inte och det är helt de betroddas ensak.

 
Ingen bild

Sandstig

4 juni 2010 08:54

Mitt finger kommer ju hinna läka innan du är ikapp mina 16.8mm genomsnitt över 45skott :)

 
Ingen bild

Max54

4 juni 2010 10:57

Forum = dagis blandat med stora mängder jantelag och förtal!! Aldrig mer!!!

Din blogg är sjysst med undantag för alla dessa träffbilder, dag ut och dag in...Även om det är bra skjutväder för tavelstansning osv. vore det skoj att läsa om någon konstig luftgevärskonstruktion eller liknande! Jag kollar in bloggen ändå varje dag även om det är helt fruktansvärt tråkigt för tillfället, för jag är optimist. :)

 
Ingen bild

hotshot

4 juni 2010 11:08

Tid for å analysere, hvis du skal komme videre?
Man kan se potensialet, ca 10-15mm vertikalt.
Er hastigheten konstant? Kronografere alla skudd?
Sortere/veie alle kuler?
Sideavvik varierer mye mer: pga. vind?
Inomhus bane?

 
Ingen bild

No Name

4 juni 2010 14:25

Forum = dagis blandat med stora mängder fjanteri och förtal!! Aldrig mer!!!

Håller på dig Johnny o kollar din blogg varje dag.

 
Ingen bild

Johnny

4 juni 2010 22:42

Sandstig: Du vet att jag jagar dig och tiden talar till min fördel. Jag hinner nog ta ditt rekord innan du hinner putsa det.

Max54: Jo, tiden räcker inte riktigt till för allt och då får de tyngre blogginläggen vila lite.

Hotshot: Hastigheten varierar ca 20 fps över 45 skott när jag lägger dessa som bäst i kurvan. Att väga och smörja alla diaboler har jag övervägt och det tänker jag göra när jag känner att jag inte kommer någon vart med vanlig övning. Vinden är svår att komma ifrån eftersom jag skjuter utomhus men jag försöker att skjuta precis när solen går ner och det är som lugnast.

No Name: Tackar.

 
Ingen bild

Erik

5 juni 2010 09:02

Vill bara säga att jag GILLAR träffbildstrådarna mycket. Sluta helst inte med dem. Ville bara säga det så Du vet att iaf någon tycker de är kul ;0)
/erik

 
Ingen bild

Grövsten

6 juni 2010 21:29

Även jag..som inte har riktigt tålamod att skjuta så många serier på tavla..tycker ändå att det är skoj att följa dina träffbilder... Kämpa på! : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards