Airpang

Direktlänk till inlägg 2 juni 2010

En svart dag..

Av Johnny Ottosson - 2 juni 2010 23:00


Massakern i England


Så har ännu en massaker inträffat med skjutvapen i England. Vi kommer sedan tidigare ihåg massakern i Hungerford 1987, vilken ledde till The Firearms Amendment Act of 1988 som innebar stora begränsningar i rätten att äga och bruka skjutvapen i England, samt motsvarigheten i Dunblane 1996 när en galning sköt ihjäl ett stort antal små barn. Konsekvensen den gången var att man helt enkelt totalförbjöd nästan alla enhands krutvapen.


I dagens massaker så använde förövaren ett hagelgevär och den här typen av vapen är underligt nog begivet med väldigt generösa licensregler. Innan 1988 så behövde man för övrigt inte ens ha en licens för ett konventionellt hagelvapen, då tillämpade man samma regler som de dåvarande för ett licensfritt luftvapen - endast en åldersgräns på 17 år men med ett tilläggskrav på registrering.


Sedan dess gäller SGC, alltså ett Shot Gun Certificate för innehav - vilket ersätter vapenlicensen (FAC, Fire Arms Certificate).


Att erhålla ett SGC är mycket enkelt, man betalar £50 och sedan får man det.


Inga krav på utbildning överhuvudtaget och polisen kan bara vägra att utdela ett SGC om sökanden inte kan bevisa säker förvaring (väggringar räcker) eller om sökanden har varit straffad alternativt lider psykiska problem som kräver behandling. Annars så kommer SGC automatiskt i brevlådan. Man kan dessutom äga hur många hagelgevär man så önskar, förutsatt att man kan förvara dem säkert. Det är alltså (ännu) betydligt enklare att få ut en licens för ett hagelgevär än för ett licenspliktigt luftgevär - brittisk logik i ett nötskal.


Förutom allt mänskligt lidande så får ni nog befara kraftfulla skärpningar av vapenlagen i England. Återstår o göra är att se om detta bara drabbar hagelvapen eller om även övriga vapentyper råkar bli inbegripna, exempelvis luftvapen.


Vidare så har jag idag skjutit lite mera med min budgetbössa, en Diana M/24.


Jag testade denna med JSB RS Exact 7.33 gn eftersom dessa ger exakt 600-620 fps med S200T och då var det intressant att jämföra mot Dianan. Resultaten blev faktiskt förbluffande snarlika, tio skott visade 594-597 fps! Vapnet gick alltså mycket jämt men hade ett groteskt tungt avtryck och en våldsam rekyl, på fjädervapens vis. Anslagsenergin blev 7.80 joule ifrån genomsnittet 595 fps.

 
 
Ingen bild

Silwer

3 juni 2010 21:01

Jo men ändå var det en galning som ville ta med sig så många som möjigt i döden, tyvärr vet vi ju hur UK reagerar, de slår ut mot allting, och även mot luftvapen och tillbehör till sådann fast de inte har ett dugg med denna händelse att göra.

I övrigt så är det oroande vad många som vill göra så här, dvs de tar inte bara död på sig själva utan ska ta med sig så måna oskyldiga som möjligt, som om de vill skriva sitt namn i elddskrift efter sin dör fast de enl. mig inte ens borde nämnas vid namn.

Jag har skrivit det förr, det finns alltså internetsiter där dena form av massmord beundras, där desa trots att de är döda hålls högt, särskilt gäller det skolmassmördare.

Jag kan inte se varför jag ska skjuta en massa folk som inte har gjort mig någonting för att JAG vill dö, jag tycker bara man är en feg ynklig jävla stackare faktiskt.

Det är med rättfram att skjuta skallen av sig direkt i stället, så av mig får de här då aldrig nån beröemlse, men jag vet tat det blir så här med.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards