Airpang

Alla inlägg under maj 2010

Av Johnny Ottosson - 25 maj 2010 13:00


Dagens tavla


  

Genomsnitt 21.88 mm

 

Måndagens tavla gav en lite större bredd i träffbilderna än den senaste tavlan ifrån gårdagen. Här ligger intervallet mellan 11-33 mm och åtminstonde två träffbilder (nr 6 & 9) var frustrerande då de lätt hade kunnat vara avsevärt bättre om man bortser ifrån ett ströskott.


Nu har jag legat väldigt jämnt runt 20-25 mm på ganska många tavlor så nu måste det ju snart lossa och krypa nedåt tycker jag.

Av Johnny Ottosson - 25 maj 2010 10:00


Eriks pilbåge


  

En glad bågskytt

 

Idag anlände en compoundbåge av mindre format ifrån Hurricane, vilka visade sig vara väldigt välsorterade på bågskytte också. Stort tack till Tobbe för bra vägledning och för ett bra val av modell till Junior.


Trots en dragvikt om blott 9 lbs så sköt den med lätthet runt 35 meter och efter en smula träning så kunde jag (inte Erik) träffa en telefonkatalog gång på gång vid 20 meters avstånd. Efter att ha bekantat sig med den en timme eller så sköt han regelbundet över 30 meter och började sedan intressera sig lite mera för siktet och hur man verkligen träffar det man vill med den.


Alltid roligt med skytte, även om det kan ta sig lite olika former.



Av Johnny Ottosson - 24 maj 2010 10:00


Setters första tavla på Airpang


  

Genomsnitt: 21.11 mm

 

Först ut att anta utmaningen om 15 mm som genomsnitt på 50 meter var Setter, känd forumsdeltagare från Skellefteå. Vapnet var en Cyclone fullpower med en ST-pipa och kaliber 22. Vindförhållanderna var lång från optimala, vilket också märks på träffbilderna. Tavlans skrynklighet beror för övrigt på en regnskur.


Mycket intressant att ta del av och förhoppningsvis så kommer fler läsare att bidra med sina egna tavlor.

Av Johnny Ottosson - 23 maj 2010 22:00


Dagens tavla

 

  

Genomsnittet blev 20.77 mm

 

En jämn och fin tavla ifrån 200 idag, 6 av 9 tavlor låg på 25/26 mm - mycket jämnt. Bara en bra träffbild dock - 18 mm. Jämnhet är alltid en fördel även om träffbilderna naturligtvis gärna hade fått vara mindre. Emellertid så hade jag inte någon riktigt usel träffbild heller, sämst blev 26 mm.


Imorgon: En gästbloggare

Av Johnny Ottosson - 22 maj 2010 10:00


I blåsväder


  

Genomsnittet för dagen - 30.33 mm !!


Idag blåste det ganska friskt och träffbilderna blev därefter. Här kan man tydligt se hur stor skillnad även en mycket svag vind gör för kaliber 177 med måttlig hastighet. Det blir minst 10 mm sämre i genomsnitt än ett normalt resultat.


Vi får se om jag hinner skjuta mera under lördagen, rapport kommer på söndagen.

Av Johnny Ottosson - 21 maj 2010 10:00


 

Resultatet för dagen !

 

 

  

Genomsnittet blev 21.11 mm - godkänt men sämre än igår..

 

Idag skickade jag delar av bakkappan till min 200 till en god vän för lite modifiering så nu får jag skjuta vapnet med väldigt kort stock, vilket känns ovant. Resultatet för dagen blev sämre än igår men endast 2 träffbilder låg över halva-lika-regeln vilket är mycket bra, med tanke på vapeneffekten.


  

Dagens bästa träffbild, jag saknar de där riktigt små träffbilderna..


Störande nog så fick jag rätt många träffbilder idag där 3-4 skott sitter bra för att plötsligt släppa 1 skott en bit bort. Bristande koncentration, kanske? Ett resultat över 20.00 känns inte speciellt bra, nu krävs det lägre resultat än 19.00 mm för att hålla uppe humöret...

  

En typiskt dålig träffbild som hade blivit riktigt bra om den hade suttit ihop

 

Nu blir det till att försöka lite mera, nog borde man kunna komma nedåt 15 mm inom en inte alltför avlägsen framtid..?

Av Johnny Ottosson - 20 maj 2010 10:00


 

Mycket ska man se...


Highcap-magasin brukar vara ganska vanliga till exempelvis Ruger 1022 och andra gevär som är kamrade för 22 LR. Vanligtvis så har man då "bananmagasin" som ökar kapaciteten ifrån 10 skott till 20, 25 eller rent av 30 skott.


Nytt och lite udda är samma sak för BSA - o till Ultran...


  


För det facila priset £64 (!) så kan man bli ägare till ett 20 skotts magasin till exempelvis en Ultra Multishot - det kanske vore något om man är BSA-fan och har en onödigt tung plånbok..


Länk: http://www.pneumaticballistics.com/

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards