Airpang

Direktlänk till inlägg 26 maj 2010

Fans av Airpang och bloggens utveckling..

Av Johnny Ottosson - 26 maj 2010 10:00


 

What's up ?

 

Under de senaste dagarna så har jag hört lite olika kul saker om min blogg, vissa positiva och vissa mer kritiska. Därför får dagens blogg bli lite av temat bloggens ägare funderar & filosoferar...


Många undrar varför det ständigt är dessa träffbilder på S200T på 50 meter med millimeterredovisningar hit o dit - har detta verkligen ett allmänintresse?


Glasklart svar: Nej !


Jag skriver det mest för att jag själv tycker att det roar mig själv. Tycker sedan någon annan om det så är det naturligtvis trevligt men det är inte den primära anledningen - att vinna en bred publik.


Detta korsar liksom in lite i varför jag har bloggen och vad den har för syfte. Ska den roa mig, dig eller oss båda? Det är som jag ser det lite att ge och ta. Vissa artiklar skriver jag för att glädja någon annan, exempelvis skjuta-sönder-burk eller historiska utläggningar av diverse obskyra modeller från anno dazumal. Andra saker skriver jag för att glädja oss alla, till exempel reviews på nya vapen som Independence. Slutligen så har vi typ måltavlorna som är mycket talrika vid den här tidpunkten - de skriver jag för min egen skull.




Det är med andra ord en salig blandning men den är inte statisk utan varierar en hel del med säsongerna. Vintertid så blir det mycket artiklar eftersom det är omständigt eller omöjligt att skjuta efter jobbet, på sommaren så är det tvärtom och det blir då många realtidsinlägg om just träffbilder och annat förknippat med aktivt skytte.

Uppskattas detta av läsarna då?

Jag vet inte men även om det inte uppskattas så verkar det i alla fall accepteras då det konstant är lika många läsare, runt 120 st, varje dygn. Det ökar lite sakta men förefaller åtminstonde inte att sjunka.

En av bloggens riktiga fans bor tydligen långt upp i obygden och enligt sagesmannen så printar denne ut varje dags inlägg och hålslår dessa för att arkivera dem i en pärm för enklare åtkomst vid behov (!).

Sådant värmer naturligtvis liksom de som kommer fram och uttrycker sin glädje över bloggen när man springer på dem vid tävlingar och andra evenemang.

Annat nytt är att Vapentidningen har spikat en av mina större artiklar till nästkommande nummer (ute sent Juni), där jag skjuter 22 LR och jämför med 25 PCP (BSA Lonestar) samt berättar en hel del om den charmiga grova kvarttumskalibern som sådan, liksom dess allt ljusare framtid. En hel del skytte på riktigt dryga avstånd ingår också.

Nu sitter jag och filar på en artikel om Independence till nyss nämnda tidning och därefter så väntas ett test frampå hösten av ett par mer exklusiva vapen som förhoppningsvis ska svara på frågan vad som ger mest för pengarna - high-end PCP eller dito fjädervapen..

Nog med reklam nu, klockan är 21:30, tisdag, så nu är det dags att gå ut o skjuta lite för nu har det blivit helt vindstilla...

 
 
Ingen bild

Jazz

27 maj 2010 10:36

Skulle du inte när du håller på med samlingar tästa olika kikare med. jag undrar om alla kikare är så säkra nämligen. Jag har börat misstänka att vissa "flyers" jag har beror på kikarsiktet.

 
Ingen bild

Silwer

27 maj 2010 16:09

Personligen gillade jag din idé om riktiga premiumvapen mot de billiga alternativen.

Men hur tusna ska du få tillgång till de? du har ju bara FX som kontakt och de bygger inte premiumbösosr.

Om du ändå får med nån Steyr och dylikt så ge dt en chans, du är ofta väldigt negativt inställd till de bössorna som ändå är högst avancerade bygda, dock saknar de effekt ofta jämfört med närmsta Hatsan AT44 .177

PCP är en tät skytteform, sån man kan ansee som gammalt som gatan kan plötsligt vinna helt enkelt, för trots allt skjuter ni ju mot fallmål och inte på millimetern på tavlor, så det blir kul.

Jag godkänner dock inget oregulerat skräp som toppbössa.

 
Ingen bild

hotshot

27 maj 2010 17:48

Man undrer jo ofte hva som får oss til å skrive på nett. En blogg er forsåvidt "privat", samtidig som bloggeren velger å publisere offentlig.
Ser at mine egne foruminnlegg kan fungere som "skytte-dagbok" hvis jeg vil se min egen utvikling. Blogging kan være god personlig dokumentasjon, og da må vi kanskje som Johnny skriver akseptere at noe av innholdet blir for "spesiellt interesserte".

Mht. våpen og presisjon, gjelder vel det samme: valget blir en privatsak. Så kan man evt. sammenligne med egne/andres resultater. Et eksempel er Harry fra Australia som med "normale" BSA-gevær har blitt "Internasjonal Benchmark"...
"SUB MOA" er et alternativ til "like-regelen".

 
Ingen bild

Silwer

27 maj 2010 19:50

Nåja gubben är fantastisk, men han väljer regulerade vapen så han är ingen dumskalle.

Kan man skjuta på tillräkligt hög nivå gör sånn saker skillnad.

Jag tänker nog med på om Johnny verkligen vet vad som är vad ibland och hur hsn personligen kan dra nytta av det på ett vettigt sätt.

Kommer han liksom med att en regulerad Steyr är hopplös jämfört med en Typhoon så är ju saken klar.

Här finns inga påhitade saker, alla vill var bäst och lägger stora pengar på bla en regulator som är så bra inställd siom möjligt.

Ett suveränt avtryck VS ett standard ok avtryck , ja rubbet.

Behövs de eller är det mer för os vanliga dödliga ett sätt ata känna oss säkrare?

 
Ingen bild

Johnny

27 maj 2010 22:07

Silwer: Tillgång till vapen är aldrig några problem, oavsett typ. Sit back and relax så löser jag den detaljen.

Regulator eller inte är inte intressant för mig, det viktgaste är spridningen och den tekniska egenprecisionen. Hur man sedan når dit ser jag som egalt.

 
Ingen bild

hotshot

27 maj 2010 23:45

Jeg venter på mer om Independence! Kan dette erstatte regulator samtidig som man kan klare seg uten pumpe/tank? Jeg tror også at det skal være mulig å få topp presisjon ut av en billig PCP. Hvorfor skal god design være dyrere enn dårlig design?

 
Ingen bild

Johnny

28 maj 2010 09:05

Det kommer mera om Indpendence. Jag har lärt mig hur man manipulerar blow-off ventilen så att man kan flytta spärren ifrån 220 Bar och uppåt. Igenom att kunna ladda in ett högre tryck så får man fler skott på högre hastighet, dock till priset av fler pumptag mellan skotten. När jag höjde till 45J så hade jag bara 13 fps mellan de tre första skotten innan ompumpningen. Förhoppningsvis, med höjt systemtryck, så kan jag få 4-5 skott med mindre än 10 fps spridning runt 50J.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards