Airpang

Direktlänk till inlägg 10 april 2010

En tålig jägare, eller inte...?

Av Johnny Ottosson - 10 april 2010 10:00

 

"Do I feel lucky ?"

 

  

"Well, do ya, punk ?"

 

Det här mina vänner, är en flaska med sprit. Noga räknat så heter den "Jägermeister" och jag har lyckats googla mig till att den faktiskt är en sorts likör och inte en Wiskey som jag först trodde. Alkoholprocenten är uppenbarligen, enligt etiketten,  34 procent, vilket verkar vara mera än vin men mindre än vanligt brännvin. Detta är ungefär det som jag spontant kan läsa ut av flaskan, förutom den mest uppenbara - loggans anspelning på helgonet Hubertus igenom korset mellan en hornkrona.


Nu förstår jag att två frågor hos läsekretsen genast uppenbarar sig:


1. Varför är jag i besittning av en alkoholflaska?

2. Vad gör en ask diaboler brevid?


Svaret på den andra frågan tror jag att ni alla kan lista ut, inte minst den gode herr Sandstig som häromdagen klagade över bloggens nuvarande brister på empiriska tester....



Den förstnämnda frågan förefaller dock tarva en mera utförlig beskrivning. Här i veckan så träffade jag en bonde med ett dilemma. Han hade ett akut behov av 750 kg gödsel, han hade en oregistrerad traktor, en tunn plånbok och en liten japansk budgetbil samt en ganska dryg körväg till affären, tillika mitt arbete.


Av en godhjärtad natur, som jag är, så erbjöd jag honom att skjutsa hem gödslet åt honom eftersom jag både hade tillgång till en prima (nåja) pickup samt en naturlig färdväg hem ifrån jobbet som passerade nära hans gård.


Sagt o gjort, en nöjd bonde senare och när dagen var avslutad så tuffade jag ut på vischan med ett tre kvarts ton ypperligt handelsgödsel på flaket. Över vindlande men gravt tjälskottskadade små våta grusvägar bar färden och efter en liten stund så stod jag mitt ute i ingenstans framför en pittoresk liten bondgård med en tomgångspuffande och lyftarförsedd traktor runt knuten.


Bonden lastade raskt av gödselpallen med traktorn och tackade så mycket för hjälpen. Precis när jag var på väg att ge mig av så tog han dessutom till orda:


-"Du är jägare du, va..?"


-"Nja....", svarade jag lite svävande, osäker på vart han ville komma.


-"Sådana super alltid hårt, kom med ner i vedbon så ska du få en stänkare.."


-"Tyvärr, jag kör ju", avböjde jag artigt och kände mig lite som en scout faktiskt.


-"Åh f-n, men det är klart att du ska få en flaska med dej hem i alla fall", sade han och räckte över den gröna flaskan med sitt kluckande innehåll.


Då det kändes viktigt för honom att jag accepterade gåvan så tackade jag så mycket för den samma och funderade lite på vad jag skulle göra med den sedan.


Först var jag inne på brevpress eller kanske att skänka den vidare i ett annat lämpligt tillfälle som muta/gåva etc. Nu har jag dock kommit på en betydligt mera passande uppgift och igenom den så riskerar jag inte heller att någon av mina medmänniskor konsumerar dess innehåll...




 
 
Ingen bild

buell1125r

10 april 2010 11:03

Inte ska du väl mörda jägermeistern!!!!

 
Ingen bild

Sandstig

10 april 2010 18:25

Nu jädrar snackar vi, skall bli skoj att se hur detta slutar :)

Bra J!

 
Ingen bild

Tomaz

10 april 2010 18:53

Ice cold...
http://www.youtube.com/watch?v=RPC1GWaYgVI&feature=related

 
Ingen bild

hotshot

10 april 2010 21:20

Du er på veg inn i bitterdrammens verden :-)
når du har kommet gjennom et par flasker Jägermeister, og trenger noe bitrere og mindre søtt, kan du forsøke Gammel Dansk.

 
Ingen bild

zeke-cool

10 april 2010 23:49

Du menar inte på fullaste allvar att du tänker
panga sönder en flaska godis som kostar över
200kr!

 
Ingen bild

Silwer

11 april 2010 13:04

Faktum är att jag tycker du hde varit ärligast om du sagt tat du var nykterist, för nu käns det ju bara så fel när bonnen trodde han var sjysst.

Testet blir ju menlöst då din BSA 6.35 lätt går igenom den där flaskan med innehåll och allt på ett skott.

Drick den i astället och skjut sen på tavla, det hade arit nåt för folk att prata om det.

Först ett halvt glas sen skjuta sen en halva till osv.

 
Ingen bild

Johnny

11 april 2010 19:23

Silwer: Jag är inte nykterist. Jag dricker alkohol men i en mer sparsam omfattning än de flesta andra människor. En nykterist däremot avhåller sig ifrån alkohol av princip vilket inte är fallet för mig.

Däremot så anade du upplägget för inläggen. Ursprungstanken var att se reaktionerna på detta första inlägg då en hel del faktiskt inte skulle förvåna sig om jag de facto sköt sönder de dyra dropparna och sedan, som du gissade, i nästa inlägg konsumera flaskan i maka takt för att studera hur detta påverkade träffbilder och liknande.

Nu har jag emellertid skrinlagt den idén då kombinationen fylla och vapen, om än i studiesyfte, kan vara olämpligt att porträttera på en blogg med offentligt tillträde.

 
Ingen bild

Silwer

13 april 2010 06:56

Ok, tkja, jäger kan man dricka bara lite grann av, man behöver ju inet hälla i sig hela flaskan direkt.

Jag gissar att de här som kan namnen på alla fåglar och fågelsånger inte skulel bli så glada om du gjorde som de tydligen är kända för:-)

Jag mins att jag diskuterade saken förr, och jag anser fortfarande att för en novis som mig så skulle en noral starköl göra att jag sköt bättre, det har används på det sättet inna det ansågs dels olämpligt och dels en form av doping.

Men jag tror det vändr ganska snabbt och sen blir man nog mer dumt självsäker och börjar skjuta dåligt.

Men men under en helt fullt kontrollerat test, och då emnar jag att folk står med och typ ger en lite grann.


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards