Airpang

Direktlänk till inlägg 19 februari 2010

Over and out...

Av Johnny Ottosson - 19 februari 2010 23:03


Airgun

2004-2010


Som ni säkert har läst på Airgun så har forumet från och med idag blivit nedlagt. Dessvärre så var nedläggningen sedan länge förväntad då intresset för forumet under en längre period hade dalat. Forum har dessvärre en tendens till att uppstå, drivas, stagnera och dö, även om Airgun var ovanligt långlivat.


  



Detta är en del av den naturliga livscykeln. Det som återstår och det som verkligen är värdefullt är de intersociala relationerna som odlas på forumen under deras livstid. Människor som möter varann, kontakter som etableras och vänskap som skapas är det bestående arvet av ett framgångsikt forums livslängd.


Vad händer nu..?


Detta återstår att se, som regel brukar alltid ett nytt forum uppstå ur askan ifrån det gamla och detta kan mycket väl ske här också, om intresse för saken finns. Tills detta sker så finns Airpang till tjänst som en knutpunkt för kontakterna som man kanske har förlorat igenom Airguns, för många, abrupta försvinnande.


Jag har kontakt med många entusiaster och jag vet att åtminstonde hälften av de stadiga besökarna ifrån Airgun också läser Airpang så förutsättningarna för att lösa den uppgiften känns mycket goda.


Vill ni bidra till detta?


Maila ert Airgun-namn tillsammans med önskade kontaktuppgifter (ex mail) till Airpang på 5ottosson@telia.com så kommer jag att skapa en matrikel till bloggen.


Den kommer dock inte att vara offentlig utan om Kalle söker Pelle så frågar jag Pelle först om jag ska ge Kalle hans kontaktuppgifter osv.


På detta sätt hoppas jag att vi ska kunna hålla kontakten med varann och kunna avsluta påbörjade affärer och andra projekt även om Airguns PM-funktion hastigt försvann ikväll.



 
 
Ingen bild

zeke-cool

20 februari 2010 03:08

Att Leif har tröttnat på luftvapen är ju inte någon nyhet!
Men jag tycker att han ska vara reko och erbjuda någon
att ta över forumet! Det är ju trots alla medlemar som
skapat en enorm info bank med alla tusentals ämnen och
trådar!

 
Ingen bild

Johnn

20 februari 2010 07:59

Jag förstår hur du tänker.

Just oron över allt arbete som försvinner var det främsta skälet till att jag öppnade den här bloggen. Allt här på bloggen är ju kvar nu när Airgun försvinner och det hade ju inte varit fallet om det hade legat på Airgun.

 
Ingen bild

Grövsten

20 februari 2010 08:10

Bra Johnny!

Det var klart snopet att forumet bara las ner... : /
Ska inte gå in närmare på vad jag tycker om det hela..här.. Men hoppas att det startas ett nytt. Jag kan i så fall hjälpa till med det hela..även om mina datakunskaper inte är så mycket att skryta med...

 
Ingen bild

Johnny

20 februari 2010 08:15


Jag har åtminstonde en person som söker dina kontaktuppgifter, Grövsten.

 
Ingen bild

Gösta_80

20 februari 2010 09:19

snacka snopet... hade inte en aning om att de skulle upphöra... bra att du har bloggen i behåll :)

 
Ingen bild

Johnny

20 februari 2010 09:37


Det har ju varit på gång länge.

Leif ansåg sig dock inte ha hittat någon/några som var lämpade att ta över verksamheten utav de som anmälde sig som intresserade. Då signalerade han i god tid om att han skulle lägga ner om ingen bättre kandidat dök upp. Att han önskade avveckla är inte så konstigt eftersom han personligen har lämnat luftvapenskyttet och då finns det ju ingen mening med att driva verksamheten, i synnerhet inte om man själv upplever det som en otacksam belastning.

När han började tala om en nedläggning av Airgun så öppnade jag bloggen eftersom jag, som har investerat mest tid på Airgun, inte ville se allt mitt framtida material försvinna.

 
Ingen bild

Sandstig

20 februari 2010 13:50

Tycker det är lite lustigt att man inte anser att någon av det dussintals entusiaster som har figurerat på forumet håller den nivå/kunskap som tydligen erfodras för att driva forumet vidare. Som sagt mycket tid och energi för många har nu gått till spilllo. Tråkigt :/

 
Ingen bild

Johnny

20 februari 2010 15:32


Det kan ju handla lite om att våga släppa greppet också..

 
Ingen bild

MR

20 februari 2010 18:23

Känns otroligt barnsligt att inte vilja släppa forumet till dom som skötte det alltså moddarna, så jävla stort är det inte! Visar bara på en sur grinig trångsynt attityd!

Allt detta baserat på informationen här ovan, om det inte är hela historian så kan ju min slutsats vara fel, men nu verkar det lite väl barnsligt.

 
Ingen bild

Grövsten

20 februari 2010 18:38

Sandstig! Ja eller hur... (tummen upp) : )

 
Ingen bild

Sandstig

20 februari 2010 20:01

Jag och många av dom stora profilerna erbjöd ju faktiskt sig att ta över forumet när det var på tal, jag är helt övertygad om att jag hade kunnat driva forumet rent administrativt...Därför blir det extra tråkigt när en såpass stor kunskapskälla och socialt nav går i graven...Nåväl vi får se vart det hela barkar hän!

 
Ingen bild

Grövsten

20 februari 2010 21:34

Läge att fundera på en återuppståndelse.. I en iofs ny tappning.... (evilsmile) Är övertygad om att det skulle kunna bli dyngbra...

 
Ingen bild

Johnny

20 februari 2010 22:56


Nu har Daniel stängt tråden på LuftvapenInfo och det var ett sunt beslut innan han triggade upp bråk i onödan. För den som inte vill diskutera Airguns öde här så finns det en öppen tråd om saken under Övrigt på Robsoft. Där finns det också ett mera avspänt samtalsklimat om ämnet.

 
Ingen bild

Grövsten

20 februari 2010 23:30

Ett märkligt forum..tycker jag.....

 
Ingen bild

Johnny

21 februari 2010 09:20


Ja. Den atmosfären, i positiv anda, som vi hade på Airgun har man definitivt inte där men det är iofs helt logiskt eftersom forumet skapades av utbrytare ifrån Airgun.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards