Airpang

Direktlänk till inlägg 31 januari 2010

Januari månad

Av Johnny Ottosson - 31 januari 2010 12:10


 

Bloggens utveckling



Då har ännu en månad passerat och den första månaden som bloggen har legat uppe alla månadens dagar. Under januari så lade jag ut precis 50 inlägg på månadens 31 dagar och bloggen blev besökt av 1160 unika besökare. Räknar man per dag så hade jag som sämst 54 stycken besökare 6/1 och som bäst 115 stycken besökare den 11/1.

Genomsnittet landade på 76 stycken unika besökare varje dygn.

Den intressanta delen är att tillväxten ligger stadigt, det är mycket få besökare som inte återkommer utan de som en gång har letat upp bloggen tenderar alltid till att återbesöka åtminstonde en gång efteråt.

Traffikkällorna, alltså ifrån var besökarna kommer, är alltid en intressant läsning. Toppar gör faktiskt AirgunWorld (forumet i Norge) - lite överraskande faktiskt. På andra plats har vi Google med sökordet "Airpang", tydligen ett bra valt namn som förefaller vara både unikt och lätt att komma ihåg. På tredje plats kommer det svenska forumet LuftvapenInfo med hänvisning via min signatur. För fjärde plats har vi Robsoft (krutvapenforum) och där får vi väl hoppas att detta kan betyda fler konverterande krutskyttar för framtiden.

Noterbart är också att forumet Airgun har försvunnit helt som källa för länkningar den här månaden eftersom de ansvariga där inte vill att Airpang marknadsför sig med länkar hit till bloggen. Det är med andra ord inte jag som har slutat marknadsföra mig på Airgun frivilligt utan jag har av forumsledningen blivit uppmanad att upphöra med detta. En tråkig inställning men jag får glädja mig med att samarbetet med det andra forumet LuftvapenInfo fungerar betydligt bättre. Här kan ni som läsare göra er röst hörd, tycker ni att jag förekommer för mycket på LuftvapenInfo eller för lite på Airgun?

Gör er röst hörd och skicka PM till forumsledningen på respektive forum om er synpunkt.

Andra intressanta detaljer många länkar sig vidare till forumen via Airpang, precis som avsett. Man börjar alltså sitt surfande på Airpang för att ta del av dagens blogg, därefter utnyttjar man min blogg för att snabbt komma vidare till Airgun eller LuftvapenInfo. Ett smart tips även för de som inte har gjort så tidigare.

En kul sak är att jag har 3 stycken läsare som ständigt besöker bloggen via Bablefish, alltså besökare som inte kan svenska men som ändå hängivet besöker bloggen. Sådant känns extra värmande. Gör man sig det besväret så måste man ju uppenbarligen tycka att bloggen är extra läsvärd. Tyvärr kan jag inte se var dessa besökare kommer ifrån vidare.





Under månaden så ankom 110 stycken kommentarer till månadens 50 inlägg, alltså drygt 2 stycken per dag. Kommentarer är alltid välkomna och det känns inspirerande att kunna hålla en dialog med besökarna för att kunna utveckla bloggen till en så trevlig plats som möjlig.

Gästboken var dessvärre mera sällan besökt - bara 10 inlägg på hela månaden (jmfr kommentarer). Tänk på att Gästboken också är en lämplig kommunikationskanal om man exempelvis önskar att jag ska ta upp något speciellt ämne i bloggen framöver. Jag har dock noterat att många använder kommentarfunktionen för detta istället så jag antar att de båda funktionerna delvis överlappar varann.

Målsättningen för februari ligger på 1-2 inlägg varje dag, precis som tidigare. Inläggen kommer att innehålla modellberättelser (typ som Sharp, Beeman C1 etc den här månaden), utvecklingen av mina egna vapen (träffbilder, prestanda, tillbehör etc), nyheter ifrån hela luftvapenvärlden, faktartiklar (typ BC, vapenkonstruktioner etc), olika tillbehör (typ som kronografer, spiritlevels den är månaden).

Vidare så funderar jag på att bredda med kåserier (om luftvapen) samt inlägg om juridik runt luftvapen. Jag är dock osäker på om detta kan vara intressanta ämnen att avhandla på en blogg.

Vad tycker ni andra..?



 
 
Ingen bild

Tomten

31 januari 2010 14:26

Citat "Vidare så funderar jag på att bredda med kåserier (om luftvapen) samt inlägg om juridik runt luftvapen. Jag är dock osäker på om detta kan vara intressanta ämnen att avhandla på en blogg."

Tycker att även dessa ämnen ska avhandlas på bloggen. Ska det vara rikigt spännande att öppna upp för att läsa daliga inlägget krävs viss bredd på ämnesområdena (så länge det handlar om luftvapenrelaterade ting).

Bekymra dig inte om forumsledningars strävan att ha monopol på svensk luftvapeninformation. Raka rör och kvalite vinner i längden.

Forum kommer och går, Johnys bloggar kommer att bestå.

 
Ingen bild

Max

31 januari 2010 14:30

Jag tycker bloggen är bäst av de luftvapenbloggar jag läst. Anledningen är att jag lär mig saker och ting.

Andra bloggar handlar mest om vad blogginnehavaren sysselsatte sig med under dagen och det intresserar mig inte ett dyft!
Jag tycker det är synd att du inte får länka från Airgun och jag själv tycker en del av dess forumpolis är oerhört lättretad, på gränsen till pinsam. Dock inte alla konstaplarna ska tilläggas!
Kanske jag har fel men det verkar som antalet inlägg där minskar, kanske pga detta?
Har aldrig gillat Luftvapeninfo av någon anledning, kanske för att det är lite av en fjortisstämning, men besöker det forumet mer nu för tiden.....

Hoppas du fortsätter ditt enträgna arbete Johnny!!

 
Ingen bild

/MG

31 januari 2010 18:08

Såg att grabbarna på http://www.network54.com/Forum/
har frågor ang cyclonen Field Target, som du ej svarat på!

 
Ingen bild

Josse

1 februari 2010 08:52

Hemskt gärna mer juridik runt luftvapen. Exempelvis licenshantering (typer av licenser etc.).

Annars har nog Max träffat rätt.

 
Ingen bild

Silwer

1 februari 2010 15:50

Jag gillar oftast din blogg och besöker den ganska ofta.
Jag säger som en tidigare skrev, raka rör bara inga gränser som att diskutera ev. ej lagliga saker, så länge du inte uppmanar folk att jaga kajor eller använda ljuddämpare tycker jag du kan skriva precis allt du vill.

Luftvapen.info besöker jag aldrig, dels är jag nog inte så välkomen och så käns det lite som ett "hur trimmar ja min Hatsan?" forum.

Tråkigt att inte Airgun.se vill veta av din blogg, som du skrev tidigare, du har ju kontroll över vad som skrivs här. på en annas forum kan alla din info du lagt ner tid på tas bort utan att du kan göra något = att man knappast arbetar så hårt för att skriva något riktigt genomtänkt.

 
Ingen bild

hotshot

2 februari 2010 19:14

Ganske merkelig at et svensk forum ikke vil støtte din blogg når den anvendes av lesere som startside for å komme til svenske forum.

Grattis med positiv utvikling!

 
Ingen bild

Johnny

4 februari 2010 12:24

Hotshot: Ja, det kan man tycka. Själv är jag dock öppen för de flesta former av samarbete.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards