Airpang

Direktlänk till inlägg 4 januari 2010

Marknadens kronografer - del 2

Av Johnny Ottosson - 4 januari 2010 18:30


 

 

En duktig utmanare - ProChrony


  
En av de lite mer okända kronograferna vid sidan om Combro och Shooting Chronys serie av mer etablerade kronografer ibland svenska luftvapenfantaster är ProChrony ifrån Competition Electronics USA.


Detta är tyvärr en mycket underskattad och till viss del okänd kronograf med många goda sidor, dock till ett relativt Combro och Shooting Chronys, högt pris.


Den här kronografen är helt enkelt en grå plastlåda med svart front i vilken det finns en display som visar resulteten av mätningen. Liksom Shooting Chronys kronografer så finns det två spröt (dock ej delbara) till diffusorer av samma typ som Shooting Chrony. Hela elektroniken är inkapslad utan blottade kablar hit och dit som Shooting Chronys.


Mätområdet är ungefär samma som Shooting Chronys, alltså mellan runt 10 mps upp till 2100 mps (7000fps) men den stora fördelen för ProChrony är att dess sensorsområden är nästan exakt dubbelt så stora.


Detta betyder att den i allmänhet mäter små projektiler med större sannolikhet och att man inte behöver skjuta lika exakt rakt över sensorn på ProChrony som på Shooting Chronys.


Prestandamässigt sett så klarar ProChrony 9 serier om vardera 99 skott i minnet, den ger också individuella uppgifter för högsta/lägsta notering, medelhastighet, spridning och standardavvikelse. Givetvis klarar den även omställning mellan mps och fps.


Tillbehör som man kan köpa till den här modellen är stänkskydd samt skrivare och dataprogram för överföring av resulten till PC.


Största nackdelen för den här i övrigt mycket bra kronografen är ett häftigt pris, runt 2000 kr över disk här i Sverige. 
ANNONS
 
Ingen bild

The Poacher

17 januari 2010 10:51

Vill man inte betala så mycket kan man köpa den för 105€ från http://www.grauwolf.net/Geschwindigkeitsmesser/Comp-Electronic-Prochrono-Geschwindigkeitsmesser::3681.html

Trevliga och levererar snabbt
:)

 
Ingen bild

Johnny

17 januari 2010 12:43


Bra tips där, import brukar alltid löna sig..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se