Airpang

Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Mycket på G...

Av Johnny Ottosson - 11 december 2009 21:35En dag med fullt upp...

 

  

Kaliber 177 flankerad av två stycken kaliber 25..Idag har det varit tight och i morgon så kommer det att vara ännu mera att göra; först ska jag jobba och sedan blir det julfest med jobbet så därför finns det ganska lite utrymme för luftvapen de här två dagarna. Jag hoppas dock kunna ta igen det med råge på söndag och måndag då jag är helt ledig och har en splitt ny bössa att bekanta mig med.


I onsdags så lämnade jag min dykarflaska till Räddningstjänsten här i Stenungsund för fyllning men flaskan gick dessvärre inte att fylla..?!?


Tydligen så hade något gått sönder inuti kranen varpå tuben bara släppte ut luft men vägrade att ta emot luft ifrån kompressorn. Det var inte så mycket att göra än att snopet ta med sig flaskan därifrån och leta rätt på en firma som servar dykarflaskor. Efter att ha Googlat lite så hittade jag en firma och lämnade flaskan där på torsdagen, efter diverse påstötningar så hörde de till sist av sig på fredagen (idag) bara för att berätta den tråkiga nyheten att hela kranen behöver bytas. Att byta kran skulle dock betinga 2300 kr...?!?


Efter att ha konstaterat att de inte skämtade med mig så påtalade jag lite finkänsligt att det var lite i mesta laget, speciellt om man betänker att flaskans marknadsvärde knappast överstiger 2000 kr i dagsläget. Säljaren började då berätta om kostnaden för timpengar, ansvarsförsäkringar för arbete och den allmänna principen om att reservdelar är dyra..


Då ringde jag Tobbe på Hurricane för att konsultera honom om saken, han höll med om att det lät dyrt, min goda uppfostran förbjuder mig att här ordagrannt återge hans bokstavliga uttryck för detta, men han kunde i gengäld tipsa om en annan aktör som vore lämplig för ett sådant jobb.


Firma nummer två kontaktades och där träffade jag en intresserad och trevlig säljare som tystnade av häpnad när jag berättade vad den första firman hade förklarat om min flaska och dess reparationskostnader. Tystnaden efterföljdes av ett gott skratt och sedan förklarade han roat att dessa kranar enkelt ompackas för en summa av högst ett par hundralappar - "frakten hit och dit brukar vara dyrare.."


Då kontaktade jag firma nummer ett för att kolla när de stängde så att jag hann hämta flaskan under dagen, de förklarade dock att de inte hade kvar den..?!?


Flaskan hade de skickat till en filial som tar hand om flaskor som ägarna sannolikt inte kommer att göra anspråk på eftersom de är behäftade med förhållandevis höga reparationskostnader. Nu fanns flaskan plötsligt i en helt annan stad..?!?


Efter en öppenhjärtlig dialog (läs, monolog), sparsam på artighetsfraser och som jag av tidigare nämnda skäl inte kan återge ordagrannt, så förklarade jag mitt akuta intresse av att erhålla min flaska per omgående!


Efter tre timmar så dök flaskan upp via budbil...


Nu är den tömd och emballerad för att åka på långresa via Posten på måndag för att förhoppningsvis vara tillbaka innan julledigheten. Det är ju föga roande att ha nytt PCP efter lång väntan och plötsligt stå utan luftkälla - o den bössan tänker jag inte handpumpa med tanke på tubstorlek, systemtryck och futtigt antal skott per fyllning. Reparatören på firma två verkade helt vara med på noterna -"En J-kran från Poseidon river jag på en kafferast så den ska allt gå i retur samma dag"..


  

Lättaste diabolen väger drygt 25 grains, för att undvika överljudning..


Apropå bra firmor att ha o göra med så ramlade det ner lite jättediaboler idag, skickade av Hurricane, beställda online via mobil och anlända morgonen efter. Min gode vän Liten Grusväg lovade att bistå med en fräsch luftflaska till måndagens orgie i skytte så på söndag får min (lyckligtvis) fyllda CZ ensamt tillfredställa min lust att skicka bly. I lägen som dessa är det skönt med luftsnåla PCP med massor av skott på en fyllning.


  

Full size - det blir stora hål..


Dave på Rowan har postat lite special customprylar till min CZ men glömt kollinummer så med lite tur kanske det finns ett litet paket till mig på mitt lokala utlämningsställe. Med detta så är min CZ färdig, i den mån vapen blir det, så nu ska jag flytta focus till mitt nyförvärv istället. Kikarsikte ska planeras och införskaffas, fästen likaså samt naturligtivis en hög tillbehör av mer eller mindre nödvändig art.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

11 december 2009 22:34

Inte första gången man hör om sånt här, att betala mer för att laga den än att skaffa en annan är ju vansinne och det borde fattat.

Men de drog väl till med en rövare helt enkelt.

Tur att du kunde fixa det på annat sätt.

Så nu ska det skjutas PCP .25, undrar vad det är för bössa då.

Jag ska åt andra hållet så nästa bössa blir en .177 med minidiaboler:-)
Jättediaboler är väl ändå at överdriva, haha, men men.

 
Ingen bild

Tomaz

12 december 2009 08:01

Personligen använder jag min 6,35mm bössa till plinking, händer verkligen saker när en Baracuda träffar i 70J...Visst, det är ingen monsterbössa, men har man precis skjutit på samma mål med sin 4,5mm bössa på 9J så känns 70J mäktigt.. :-)

Det är ju bara Baracuda som hittills funkat i min AT-44, men idag ska jag testa JSB King. Lite lätta kanske, men vi får se hur de funkar..

 
Ingen bild

Silwer

12 december 2009 18:29

Det är ju helt rätt användning med tycker jag, utan att gå över en viss flytande gräns där det handlar om bigbore luftbössor osv.

70J är ju på sitt sätt "mäktigt" när man betänker att det ju är komprimerad luft man använder och att det iaf finns någon form ar resonabelt antal skott man kan skjuta.

Mycket av det som fått mig att vika av från de koreanska bössorna osv.

Men eftersom jag inte anser mig ha möjligheten att ta med mig en lufttub så gäller fjäder för mig i kalibern, de tycks få att få bra nog så att säga även om det är långt till 70J.

Det här kan ändras, man är ju ibland ju får sian infall och köper något man tidigare sagt man aldrig skulle köpa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Söndag 14 okt 10:30

Mindre än mini !         Man får förstora det en hel del för att den ska synas..   När jag snavade runt på eBay tidigare i veckan så hittade jag ett mycket intressant mikro-sikte som jag blev så fascinerad av att jag helt enkelt köpte d...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 9 okt 17:00


    Ett intressant alternativ till en dykflaska!      Priset i USA för den här kompletta satsen är USD $499 (ca 4395 kr + frakt)   En spännande nyhet är Crosmans nya minikompressor som trots sitt ringa format har vattenavskiljning med p...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 okt 18:00

  Tillbaka till början!   Crosman 1701p är ett fantastiskt vapen - här golfbollskytte på 90 meter med 5 joule ME   Under våren 2015 så sålde jag min dåvarande Crosman Challenger då det stod klart att Field Target i Sverige skulle införa ...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 okt 11:00

    Ny review av TX200 Mk III   AEAC levererar ännu en sevärd video. ...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 27 sept 17:30

    Rost & PCP !            Rost är som många vet något som de flesta, kanske inte direkt oroar sig för, men i alla fall tänker på ibland.   Luft innehåller ju vatten i form av luftfuktigheten och när den, av friktion uppvärmda luften,...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se